Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Eurobank και Αγροτική δεν πέρασαν τα stress-tests

trapezes-stress_testsΟκτώ τράπεζες, μεταξύ των οποίων πέντε ισπανικές, δύο ελληνικές και μια αυστριακή, απέτυχαν στα stress test, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή.
Συνολικά στα τεστ αντοχής υποβλήθηκαν 90 τράπεζες από 21 χώρες.
H Εurobank και Αγροτική Τράπεζα είναι οι δύο ελληνικές τράπεζες, που δεν πέρασαν τα stress-tests, σύμφωνα με τα ...

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Την Παρασκευή 17.06.2011, περί ώρα 16.00 μμ, σημειώθηκε ανεξέλεγκτος έκρηξη σε μεταλλευτική εκμετάλλευση βωξίτη σε κορυφή πλησίον του «Άη Βασίλη» στη θέση εξόρυξης «ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΕΡΑ 5-6-7».
Από την έκρηξη προκλήθηκε κατολίσθηση και καταστράφηκε μικρό αλλά ουσιώδες τμήμα του αρδευτικού δικτύου του Δ.Δ. ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ.
Εβλήθη επίσης ο επαρχιακός δρόμος Καστελλίων - Καλοσκοπής και υπήρξε κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα, τους διαβάτες (το σημείο είναι χώρος περιπάτου), τα εγγύς ...

«Η Ρωσία έδινε δάνειο, η Ελλάδα αδιαφόρησε»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ
Του ΘΑΝΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ


Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε στην «Ε», λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον.
Ο Ιβάν Σαββίδης μιλάει στον ανταποκριτή της «Ε», Θ. Αυγερινό
«Ηρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας ...

Ευτυχώς επτωχεύσαμεν!

Γιώργος Κουβαράς

Τελικά, στην Ελλάδα έχουμε τον τρόπο μας να μετατρέπουμε τις πιο δραματικές καταστάσεις σε κωμωδία. Την έχουμε μέσα μας την επιθεώρηση και είναι κρίμα κι άδικο που κάποιοι νομίζουν ότι παίζεται μόνο στο Δελφινάριο. Είναι εδώ μαζί μας καθημερινά, στη δημόσια ζωη, αξεπέραστη, δείγμα ότι σ´ αυτό τον τόπο η ζωή μιμείται την Τέχνη.
Δε λέω πώς συμβαίνει για πρώτη φορά κι είμαι βέβαιος ότι δε συμβαίνει και για τελευταία, όμως το ταλέντο αυτής της κυβέρνησης στο να καταντάει το δράμα, κωμωδία, είναι ξεχωριστό.
Κάνω μια μικρή αναδρομή για να συνεννοηθούμε:
Όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου, Οκτώβρη του 2009, έχοντας πλάι του από τον επιμελημένα ατιμέλητο Γερουλάνο μέχρι το αθλητικό παπούτσι και το σακίδιο της Μπιρμπίλη, όλα ...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΣΥ

16/07/2011

Το σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν.Άμφισσας λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας, τις συνθήκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στο χώρο της υγείας, αναλύοντας την πρόταση Λιαρόπουλου, την πρόταση του υπουργείου που βρίσκεται για διαβούλευση έως 17/07/2011, τη συνάντηση που είχε με το διοικητή της 5ης ΥΠΕ κο. Τομάρα στη Λάρισα 12/07/2011 και τη συνάντηση που είχε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου υγείας κ. Πολύζο στη Λάμια 15/07/2011 συνεκτιμώντας τις θέσεις που ...