Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

«Πρόλαβα να ακούσω πριν πέσω: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία »…

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Μανώλη Κυπραίου στον Εξάντα.

 Ανάπηρος έμεινε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, από την ωμή βία που ασκήθηκε εναντίον του από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, ενώ κάλυπτε την απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, άνδρας των ΜΑΤ πέταξε στοχευμένα μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε απόσταση αναπνοής από το κεφάλι του, αφού μάλιστα ο συνάδελφος είχε δηλώσει τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του και στα δύο αυτιά!
Τη βάναυση συμπεριφορά των ΜΑΤ καταδίκασε απερίφραστα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ενώ η υπόθεση βρίσκεται ήδη στον Εισαγγελέα. Ο Μανώλης Κυπραίος λοιπόν γίνεται στοιχειοθετημένα ο πρώτος συνάνθρωπός μας που κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων έχασε εξολοκλήρου μία απ' τις 5 αισθήσεις του και έμεινε ανάπηρος, ως αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας. Δηλώνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας, παραθέτουμε τη συγκλονιστική μαρτυρία που μας έστειλε....

''Χρυσή'' διάρρηξη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Άμφισσα!

Οι άγνωστοι δράστες, που ήταν καλά πληροφορημένοι, βούτηξαν όλα τα κοσμήματα που υπήρχαν μέσα...
Σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στην Άμφισσα εισέβαλαν "ποντικοί" και σήκωσαν όλα τα κοσμήματα του ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης ή διάρρηξης και ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν για τα κοσμήματα.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ μεγάλο αριθμό κοσμημάτων, αφού η λίστα των κλοπιμαίων που συντάχθηκε από ...

Ένα ωραίο βίντεο από την εκδρομή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Άμφισσας στα Μετέωρα

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΔΟΝΑ ΡΟΖΙΤΑ του ΛΟΡΚΑ στην Ιτέα

Την Κυριακή, 17 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ.
στο ΚΑΨΑΛΕΙΟ στην Ιτέα Φωκίδος.
θα παρουσιαστεί η παράσταση
της Θεατρικής ομάδα "ΑΡΟΔΟ"
του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΙΤΕΑΣ "ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ :

ΔΟΝΑ ΡΟΖΙΤΑ του ΛΟΡΚΑ.

Διασκευή-Σκηνοθεσία-Σκηνικό-Κοστούμια ΔΗΜΗΤΡΗΣ Η. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.

Η παράσταση θα επαναληφθεί
την ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011.

Η Θεατρική ομάδα «ΑΡΟΔΟ»
του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΙΤΕΑΣ
«ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ»
και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
παρουσιάζουν το ποιητικό έργο του  ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ
ΔΟΝΑ ΡΟΖΙΤΑ
Η ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ , Η Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ
Γρανιώέκο πο/ι/μα τον 1900  χωρισμέ·ιο σε διάφορα περιβόλια,  με σκηνές, τραγούδια και χορό
Μετάφραση: ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΛΟΜΟΣ
Διασκευή
- Σκηνοθεσία - Σκηνικό - Κοστούμια - Επιμέλεια μουσικής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Παίζουν:
ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΟΛΙΣΟΥ
ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
- ΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗ
ΣΤΑ ΘΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΨΑΡΙΑΝΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΣΙΑΜΗΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΛΙΟΥ
και από το Θεατρικό τμήμα του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Οι:
ΊΝΑ ΣΒΩΛΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΓΩΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΤΟΝΙΑΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ
  μαζί μας είναι και η ΠΑΤΥ ΚΑΡΛΙΑΥΤΗ
Το έργο Θα παιχτεί ΚΥΡΙΑΚΗ 17 και ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011, στις 9.00 μ.μ.
  στο ΚΑΨΑΛΕΙΟ (απέναντι από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας).

Εκδηλώσεις εξωραϊστικού και πολιτιστικού Συλλόγου Αντίκυρας 8 & 9 Ιουλίου Καλοκαίρι 2011


Παρασκευή 08 Ιουλίου 2011

Έναρξη 20.00 μ.μ.
1.Παρουσίαση τμημάτων Μπαλέτου Ρυθμικής και hip -hop

Μπαλέτο 4-5 ετών
Μπαλέτο 7-8 ετών
Hip –Hop 10 ετών
Ρυθμική γυμναστική 7 -8 ετών
Hip –hop 13 ετών
Hip –hop 7-8 ετών
Hip –hop 10 ετών
Hip –hop 13 ετών

Υπέυθυνη: Αντωνάκη Εμμανουέλλα


Ώρα 21.30μ.μ
2011 Έτος Οδυσσέα Ελύτη

2. Μικρό αφιέρωμα στον Ποιητή...

Συλλήψεις κατοίκων στο ΧΑΔΑ Ιερισσού και κράτησή τους χωρίς κατηγορητήριο!

Σήμερα το πρωί η αστυνομία συνέλαβε πέντε από τους κατοίκους που κρατούσαν βάρδια στον ΧΑΔΑ Ιερισσού για να μην περάσουν απορριμματοφόρα προς τον φλεγόμενο ΧΑΔΑ. Οι πολίτες έχουν κλεισει τον ΧΑΔΑ από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, εφαρμόζοντας  την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Ιερισσού, το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι συλλήψεις έγιναν με προφορική εντολή του Εισαγγελέα, χωρίς να προηγηθεί κανένα επεισόδιο. Δείτε το βίντεο στο http://ierissos.blogspot.com/. Οι συλληφθέντες (Αλέξανδρος Αντωνίου, Τόλης Παπαγεωργίου, Χρήστος Δάλλας και Θεόφιλος Κασκέτης) οδηγήθηκαν στην Αστυνομία Πολυγύρου όπου, χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορητήριο, πέρασαν από τη διαδικασία της Σήμανσης και τους αφαιρέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Τους ανακοινώθηκε δε ότι θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα, ώστε να περάσουν τη νύχτα στο Τμήμα σαν κοινοί εγκληματίες.
Οι παράνομοι είναι έξω και οι νόμιμοι είναι μέσα! Παράνομος είναι ο Δήμος ...

Bιοποικιλότητα και Ανάπτυξη με υποδειγματική προσέγγιση την περίπτωση της Γκιώνας

Διαβάζουμε στην σελίδα Πολίτες της Φωκίδας ότι θα γίνει διημερίδα στην Αθήνα και ένα από τα θέματα θα σχετίζεται με την περίπτωση της Γκιώνας.
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση δείτε τους εισηγητές και στην συνέχεια δείτε και το άρθρο "...όπου πέφτουν καρχαρίες πέφτουν και βράχια" από το Ημερολόγιο Ενός Πατέρα που καταγράφει μια σημερική εικόνα της λειτουργίας των μεταλλείων στην περιοχή...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΩΚΙΔΑΣ κας Γιώτας Γαζή στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κων/νο Παπαθανασίου για την πορεία του Προγράμματος Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΩΚΙΔΑΣ κας Γιώτας Γαζή στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κων/νο Παπαθανασίου για την πορεία του Προγράμματος Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων.


Αγαπητέ συνάδελφε,
Σε απάντηση ερωτήσεώς σας προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης των ορεινών όγκων του Νομού Φωκίδας, σας ενημερώνω για την πορεία του βάσει της ετήσιας έκθεσης διαχείρισης που εκπόνησε η ΑΝ. ΦΩ. Α.Ε., τεχνικός Σύμβουλος του προγράμματος....

Πόθεν η απεχθής βία;

Οταν οι βουλευτές νομιμοποιούν τη βίαιη υπαγωγή της κοινωνίας σε καθεστώς φτώχειας, ασκούν πολιτική. Οταν όμως ο κόσμος αντιδρά -με ύβρεις, μούντζες, αποδοκιμασίες και προπηλακισμούς- εγκαλείται για αντιπολιτική συμπεριφορά...


Του Γιάννη Τριάντη από την "Ελευθεροτυπία".
Οταν τα κόμματα εξουσίας νομοθετούν με γνώμονα το συμφέρον του ισχυρότερου· όταν υπονομεύουν το εργασιακό καθεστώς εις βάρος των εργαζομένων· όταν ψεύδονται κατά σύστημα εξαπατώντας τους ψηφοφόρους, τους οποίους διατηρούν ποικιλοτρόπως πιασμένους στο δόκανο της εξάρτησης· όταν εκμαυλίζουν συνειδήσεις για να συντηρούν πελατειακούς στρατούς, ποντάροντας σε υπαρκτές ανάγκες των εξαρτημένων, αλλά και σε χαλασμένες πυξίδες ηθικής· όταν πρωτοστατούν στο όργιο της διαφθοράς...

Αίσχος και ντροπή: Αδειοδοτούν Αιολικά και στις κορφές της Οίτης!!!


H Ρ.Α.Ε. με την υπ'αριθμ. 1608/2010 απόφασή της  χορήγησε τελικά άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό συνολικής ισχύος 34 ΜW στη θέση «Τούρλα - Βλιτοτσούμαρο» του Δήμου Υπάτης του Νομού Φθιώτιδας, στην εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΟΙΤΗΣ ΜΕΠΕ».
Εκρεμούν ακόμη οι αιτήσεις της  ΒΙΟΤΕΡ για τρία...

Πρωτοβουλία κατά της βίας θα πάρει ο Πρωθυπουργός, όχι δεν είναι ανέκδοτο

 Ποια βία εννοεί ο ποιητής , μα φυσικά την βία που αισθάνονται οι καταπιεστές μας.
Φτάσαμε στο σημείο να παραιτούνται ακόμα και από την αστυνομία οι ΜΑΤατζήδες γιατί δεν μπορούν να δέρνουν άλλο πλέον, αλλά αυτή η βία είναι αόρατη για τον πρωθυπουργό.
Αυτόν δεν τον ενοχλεί η  βία  με τους εκατοντάδες κακοποιημένους ούτε οι δεκάδες χιλιάδες ψεκασμένοι με χημικά, ούτε ο δημοσιογράφος που έχασε την ακοή του απο χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ούτε οι δεκάδες που αυτοκτονούν απο την εξαθλίωση που έχει φέρει η πολιτική του στην ελληνική κοινωνία.

Οι κλέφτες και λωποδύτες που μας κυβερνούν αισθάνονται την ανάσα του κόσμου πίσω τους, αυτήν φοβούνται και ψάχνουν να την φορτώσουν σε μπαμπούλες και ...

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ MOODY’S…ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ

 Όπως και στην Ελλάδα χρεοκοπούν τις χώρες για να σώσουν τις Τράπεζες
Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας κατά τέσσερις βαθμίδες προχώρησε την Τρίτη η Moody’s.
Τα ομόλογα βαθμολογούνται πλέον με Baa1 από Ba2, είναι δηλαδή στην κατηγορία των μη επενδυτικών ομολόγων (junk).


Επιπλέον υποβαθμίστηκε η βραχυπρόθεσμη ικανότητα της Πορτογαλίας από Prime-2 σε Not-Prime.

Σημειώνεται ότι από η πιστοληπτική ικανότητα της Moody's αξιολογείται από την Moody's σε Caa1, πέντε βαθμίδες κάτω από την Πορτογαλία.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ό τη Πορτογαλία θα χρειαστεί και δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης πριν επιστρέψει στις αγορές και ότι θα...