Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Αγώνας αλεξίπτωτου πλαγιάς στην Αμφίκλεια 19-20 Σεπτεμβρίου

Η Επιτροπή Aλεξιπτωτισμού Πλαγιάς ανακοίνωσε περιφερειακό αγώνα αποστάσεων στην Αμφίκλεια στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2009. Τον αγώνα οργανώνουν ο Αεραθλητικός Όμιλος Κιθαιρώνα (ΑΟΚ) και η Αερολέσχη Αμφίκλειας.
Θα υπάρχει και Β’ κατηγορία ενώ ανακοινώθηκαν και πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες.

Όπως και στους υπόλοιπους αγώνες της φετινής χρονιάς υπάρχει online εγγραφή και προπληρωμή του δικαιώματος ... συμμετοχής.

Τα σωματεία πρέπει να συμπληρώσουν και την συγκεντρωτική αίτηση για τους αθλητές τους που θα συμμετέχουν.

Ο αγώνας περιλαμβάνει Α & Β κατηγορία ενώ έχει χαρακτηρισθεί από την FAI ως cat. 2.

Οι πιλότοι που θέλουν να πετάξουν εκτός αγώνα θα μπορούν έχουν όλες τις παροχές των συμμετεχόντων (μεταφορές, περισυλλογή, πρόχειρο γεύμα, κτλ), με την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους στη Γραμματεία.
Η ιστοσελίδα του αγώνα http://www.aokitheron.gr
H ανακοίνωση της Ε.Α.Π. http://www.e-a-p.gr

Ο αγώνας αυτός προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων.
Πλήρες ενημερωτικό δελτίοΑίτηση συμμετοχής για σωματεία
Από amfiklia.yooblog.gr

Ας πληρώσουν πρώτα τον Παραδοσιακό Ελαιώνα και μετά ας χαζοπαζαρεύουν με τον ΕΛΓΑ

Οι αγρότες της περιοχής μας έχουν υποστεί μια μεγάλη ζημιά που φαίνεται να μην την έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα.
Οι περισσότεροι δικαιούχοι του προγράμματος του Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας δεν έχουν πληρωθεί ακόμα την επιδότηση για το 2008, αλλά ούτε και θα την πληρωθούν το επόμενο διάστημα. Πάρα πολλοί δε εξ αυτών θα απορριφθούν και θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά.
Αιτία του προβλήματος είναι η αρπαγή των επιδοτήσεων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το μοίρασμά τους σε ιδιώτες και Ενώσεις.
Μετά το χαράτσι των Ενώσεων, για την ...ενεργοποίηση των δικαιωμάτων , σειρά πήραν οι ... Ιδιώτες που κάνανε την Τηλεπισκόπηση στην Άμφισσα και παράδωσαν λάθος χάρτες ανεπεξέργαστους, με λάθη κληρονομημένα από το γνωστό για το μπάχαλο, παλαιό Ελαιοκομικό Μητρώο.
Αποτέλεσμα είναι ενώ φέτος αναρτήθηκαν στην ώρα τους οι πίνακες πληρωμής, πάνω από χίλιοι πεντακόσιοι παραγωγοί από τους δυόμιση χιλιάδες να επιστρέψουν πίσω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να μην μπορούν να πληρωθούν και να μην ξέρουν που να απευθυνθούν για να κάνουν ένσταση. Μία τους στέλνουν στην Ένωση, μια στην Νομαρχία και μία στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Λαμία.
Όλες αυτές τις ενέργειες τις συντονίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ που φέρει και την κύρια ευθύνη που τόσους μήνες μετά τον Απρίλιο 2009 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να πληρωθούν οι παραγωγοί, ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους. Η ανευθυνότητά του ΟΠΕΚΕΠΕ δε, είναι τόσο μεγάλη, που δεν έχει ενημερώσει τους παραγωγούς για τις διαφορές που έχουν προκύψει με την Τηλεπισκόπηση με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αγνοούν αν πρέπει να κάνουν ένσταση ή όχι.
Η τακτική του Υπουργείου να βάζει τον ΟΠΕΚΕΠΕ να κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα χρησιμοποιώντας μετακινούμενους γεωπόνους κατά δεκάδες που μένουν στο πολυτελές Ξενοδοχείο Ναυσικά στην Ιτέα και να αφήνει τους παραγωγούς χωρίς εξυπηρέτηση και γραφείο στον Νομό μεγαλώνει το πρόβλημα.

Αντί να ασχοληθεί με αυτό το πρόβλημα ο Βουλευτής μας, προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα και τάζει άλλες επιδοτήσεις, που είναι αβέβαιες και θα τις πάρουν έτσι και αλλιώς πολλοί λιγότεροι παραγωγοί, για το πρόβλημα ακαρπίας και καρπόπτωσης στον Ελαιώνα της Άμφισσας...
Δείτε την ανακοίνωσή του.
Στον Κατσαρό το αίτημα για αποζημίωση στη Φωκίδα
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαο Κατσαρό, μετά από επιστολή της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φωκίδας (ΟΑΣΦ) σχετικά με την καταγραφή από τον ΕΛΓΑ των κτημάτων του ελαιώνα της Άμφισσας που εμφανίζουν ακαρπία και καρπόπτωση. Ο κ. Κατσαρός ενημέρωσε τον κ. Μπούγα ότι ο ΕΛΓΑ έχει γνώση των περιοχών, μεταξύ των οποίων και ο Νομός Φωκίδας, όπου εμφανίστηκε ακαρπία και έχει κάνει ήδη τις επισημάνσεις του ως προς την ύπαρξη, την έκταση και τα αίτια του προβλήματος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο εξετάζει τη δυνατότητα ειδικής αποζημίωσης για το έτος 2009.
...................................................................................................................................
Δεν αφήνετε την ειδική αποζημίωση λέω εγώ και να δώσετε τα χρήμα του Παραδοσιακού Ελαιώνα, που είναι χρήματα που έχει προγραμματίσει και η Ευρωπαϊκή ένωση και ο Παραγωγός.
Οι παραγωγοί μας έχουν φτάσει στο σημείο να πληρώνουν τριπλά χρήματα στις Ενώσεις και τους γεωπόνους και να μην εισπράττουν τίποτα.
Αφήστε το ψεύτικο τάξιμο και αρχίστε το δόσιμο των χρημάτων που δικαιούται ο κόσμος.

Εκλογές στην Γερμανία: Βαριά ήττα για δεξιά και ακροδεξιά, στασιμότητα της σοσιαλδημοκρατίας και άνοδος της Αριστεράς. Αντε και στα δικά μας

Βαριά ήττα για τους Χριστιανοδημοκράτες
Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν καρπούνται τη φθορά του CDU. Μεγάλοι κερδισμένοι βγαίνουν οι Φιλελεύθεροι, ενώ ενισχύεται και ο ρόλος της Αριστεράς

Επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα στη χειρότερη εκδοχή τους για τους Χριστιανοδημοκράτες τα προγνωστικά που αφορούσαν τις εκλογές οι οποίες έγιναν χθες στα τρία γερμανικά κρατίδια.

Μεγάλος χαμένος είναι το κόμμα της καγκελαρίου Αγκέλα Μέρκελ, το οποίο στα ...δύο από αυτά -Σάαρ και Θουριγγία- σημείωσε απώλειες μεγαλύτερες από 10% σε σχέση με το 2004 (σχεδόν 13% στο Σάαρ!), χάνοντας παράλληλα τον έλεγχο των τοπικών κυβερνήσεων.

Μόνο στη Σαξονία το CDU κατάφερε, όπως έδειχναν τα exit polls, να διατηρήσει σχεδόν σταθερή τη δύναμή του και να παραμείνει κυρίαρχο των πολιτικών εξελίξεων.

Δεν κατάφεραν
Βαριά ήττα για τους Χριστιανοδημοκράτες
Ωστόσο, όπως φαίνεται από τον συγκριτικό πίνακα και σημειώνει το σύνολο σχεδόν των γερμανικών ΜΜΕ, οι Σοσιαλδημοκράτες δεν κατάφεραν να επωφεληθούν από αυτή την ήττα των πολιτικών αντιπάλων τους, έτσι ώστε να ελπίζουν βάσιμα σε ανατροπή των συσχετισμών στις τέσσερις εβδομάδες που έχουν απομείνει μέχρι τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου. Μεγάλοι κερδισμένοι είναι, αναμφίβολα και όπως αναμενόταν, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που είδαν τα ποσοστά τους σχεδόν να διπλασιάζονται.

Σημαντικά ενισχυμένος, όμως, αναδείχθηκε από τις κάλπες και ο ρόλος του κόμματος Αριστερά, του οποίου ηγείται ο Όσκαρ Λαφοντέν μαζί με στελέχη της πρώην ΓΛΔ. Μάλιστα, στο Σάαρ, όπου βρίσκεται η πατρίδα του Λαφοντέν, η Αριστερά ξεπέρασε το 20% (από 2,3% το 2004) και έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση -φυσικά, μαζί με το SPD (έχασε 5,5%) και των Πρασίνων, οι οποίοι κατέγραψαν αξιοσημείωτη σταθερότητα στις χθεσινές αναμετρήσεις.

Θα πρέπει, βεβαίως, να σημειωθεί ότι τα χθεσινά αποτελέσματα δεν συνεπάγονται ανατροπή του σημαντικού προβαδίσματος (της τάξης των 12-16 ποσοστιαίων μονάδων) που διατηρούν οι Χριστιανοδημοκράτες για τις γενικές εκλογές. Κι αυτό είναι κάτι που οφείλουν στο άστρο της Μέρκελ και την ιδιοσυγκρασία των συντηρητικών Γερμανών ψηφοφόρων, οι οποίοι δεν επιθυμούν βεβιασμένες κινήσεις, ειδικά σε περιόδους κρίσης.

Έτσι, η καγκελάριος ελπίζει ότι η χθεσινή ήττα του κόμματός της θα ξεχαστεί σχετικά γρήγορα, ειδικά καθώς το SPD βρίσκεται σε περίοδο βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης.Από imerisia

Προκύρηξη θέση Ιατρού ΕΣΥ - Γ.Ν.Άμφισσας

Προκηρύσσεται μία θέση Επιμελητή Β' Ψυχιατρικής για το Γ.Ν.Άμφισσας.
-καταληκτική ημερομηνία: 15-09-2009
-τηλ.επικοινωνίας: 22650-23852
Αναλυτικότερη ενημέρωση στο αρχείο που επισυνάπτεται.
Πηγή: Απογευματινή 25-08-2008