Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Μερικά πράγματα δεν τα αντέχεις , ούτε σαν έιδηση που αφορούν κάποιον άγνωστο.


Τη ζωή του έχασε ένας μαθητής της Γ΄Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Μάνεση στο Νέο Ηράκλειο σήμερα το πρωί, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από τον τρίτο όροφο στον προαύλιο χώρο του σχολείου του.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 8:00 το πρωί και αφού χτύπησε το κουδούνι για να μπουν οι μαθητές στην αίθουσα.

Ο 17χρονος δεν μπήκε στην αίθουσα και έμεινε στο μπαλκόνι, όπου λίγα λεπτά αργότερα έγινε αντιληπτό από τους υπεύθυνους του σχολείου ότι ο μαθητής... βρισκόταν στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του.
Άμεσα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου και κατέληξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το σχολικό του περιβάλλον, ο μαθητής βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω των μαθητικών του επιδόσεων
Από enet.gr

Έναν ισχυρό κεντρικό Δήμο προτείνει ο Ασημακόπουλος

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Άμφισσα 27-01-2010
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
_____________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόψεις του Δημάρχου Άμφισσας κ. Ασημάκη Ασημακόπουλου για το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ σε επίπεδο Νομού

Επιτέλους ένα κείμενο διαβούλευσης για το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Στον Νομό μας, για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχοληθήκαμε με τα θέμα, με τις εντάσεις μας, την διαφορετικότητα των απόψεων μας, χωρίς να έχουμε το τελικό κείμενο, όπου υπάρχει τώρα, προκειμένου να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις μας.
Σήμερα υπάρχει ένα κείμενο για την τοπική αυτοδιοίκηση τους ισχυρούς Δήμους και την αιρετή περιφέρεια που προβλέπεται να λειτουργήσει από 1-1-2011 και ονομάζεται «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Δεν θα αναφερθώ στο σχέδιο, που άλλωστε ως προσχέδιο έχει και ατέλειες και ασάφειες που τίθενται για ... διαβούλευση, αλλά και αρκετά σημεία άριστα και ορθότατα καταγεγραμμένα που μας βρίσκουν άπαντες σύμφωνους.
Δεν ασχολούμαστε με την γεωγραφική κατανομή των Δήμων αλλά για προϋποθέσεις, προδιαγραφές και κριτήρια και σε αυτά θα αναφερθώ.
Η κεντρική εξουσία ανακοίνωσε ότι θα λάβει υπόψη την Μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) που προέβλεπε 4 Δήμους στον Νομό και βέβαια δεν διαφοροποιούνται τα όρια του Νομού.
Τι όμως θα έπρεπε να εξετάσουμε, αν πράγματι θέλαμε να είμαστε συνεπείς με τους εαυτούς μας και όχι με τις καρέκλες μας ή με ουτοπικά όνειρα κάποιων;
Δεν ισχυρίζομαι ότι κακώς ο κάθε Δήμαρχος ασχολήθηκε με τον Δήμο του και ότι θα έπρεπε αλλιώς να λειτουργεί. Είμαι σίγουρος όμως ότι μέσα μας λίγο πολύ και εμείς και οι πολίτες γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει και αυτό θα ήταν το άριστο και συνετότερο να γίνει.
Το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» γίνεται για απλούς λόγους, διότι θέλει ισχυρούς βιώσιμους Δήμους με επαναθεμελίωση της Αυτοδιοίκησης, με οικονομική αυτοτέλεια και Διοικητική επάρκεια, με αποτελεσματικούς διαχειριστές έργων και υπηρεσιών.
Βεβαίως εξετάζει την ανθρωπογεωγραφία και τον κοινωνικό ιστό της περιοχής ως πρωταρχικά μελήματα, με δεύτερα κριτήρια την έκταση του Δήμου τις συγκοινωνιακές συνθήκες, τον πληθυσμό κλπ.
Με αυτά τα δεδομένα και χωρίς καμία υστεροβουλία προτείνω .
Βεβαίως και υπάρχουν Ορεινοί Δήμοι που σίγουρα θα πρέπει να εξεταστούν με άλλα επ’ ωφελή κριτήρια και εκεί προσωπικά εξαιρώ τον πλυθησμιακό παράγοντα.
Όμως σε ένα είμαι απολύτως βέβαιος, να μην σπάσουμε Δήμο που προκύπτει από όλα τα κριτήρια ισχυρός, για να διανείμουμε τα πληθυσμιακά κριτήρια.
Τέλος δηλώνω ότι ας μην ανησυχούν οι φίλοι μας διπλανοί Δημότες διότι αν και τα χρέη του Δήμου σε κάποιες περιόδους ήταν δυσβάσταχτα, σήμερα υπερηφανευόμαστε για την τακτοποίησή τους, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου Άμφισσας είναι από τις καλλίτερες δυνατές και το κυριότερο άρτια εξοπλισμένες με το ISO και ΕΠΑΡΚΕΙΑ που λίγοι Δήμοι πανελλαδικά κατέχουν.
Να υπενθυμίσουμε, ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, από τους σημερινούς 1034 Δήμους, οι 238 έχουν ISO και ΕΠΑΡΚΕΙΑ, προκειμένου να διεκδικήσουν έργα από το ΕΣΠΑ. Και ένας από αυτούς είναι ο Δήμος Άμφισσας.
Ότι όμως και να γίνει, ας θυμηθούν κάποιοι τα έργα που ως Αντινομάρχης το έτος 2000 με επικεφαλής τον Νομάρχη κ. Καραχάλιο Απόστολο και εμένα προσωπικά ως Αντινομάρχη έργων πόσα έργα πραγματοποιήσαμε σε όλη τη Φωκίδα και περισσότερα στους διπλανούς Δήμους. Αυτήν τη διαφορά επικαλούμαι και την σχέση μου με τους πολίτες των διπλανών Δήμων που και τότε και σήμερα σέβομαι και εκτιμώ.

Απεργία στις 10 Φεβρουαρίου

Συμβουλευτική συνάντηση του Κέντρου Πρόληψης Χρήσης Εξαρτισιογόνων Ουσιών Φωκίδας


Το Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Φωκίδας, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν τις εξαρτήσεις των νέων από ουσίες, νόμιμες & παράνομες (ναρκωτικά, αλκοόλ, ψυχότροπα χάπια, καπνός), συνδιοργανώνει με τον Δήμο Δελφών, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010 στις 19:00, σχετική παρουσίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών με θέμα την "ουσιοεξάρτηση". Με το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει σχετική συζητηση.

K.Π.X.E.O Φωκίδας: 22650 23590 (τηλ) - 22650 72441 (φαξ)

Το φιάσκο του «αντισημιτισμού»

Γνωρίζαμε την σχέση του παρακράτους με ρατσιστικές και εθνικιστικές επιθέσεις, δεν περιμέναμε όμως τόσο φανερές εξελίξεις.


Σοβαρότατες πολιτικές διαστάσεις με εξαιρετικά ύποπτες και σκοτεινές πτυχές έχει πάρει πλέον η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, στις 5 και στις 17 Ιανουαρίου, με την αποκάλυψη των δραστών της επαίσχυντης πράξης. Εχει προκληθεί πολιτικός και διπλωματικός σάλος καθώς έγινε γνωστό ότι οι δράστες είναι... δύο Αμερικανοί από τη «διευκόλυνση» (δηλαδή τη βάση) των ΗΠΑ στη Σούδα, δύο Βρετανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ εκεί και ένας Ελληνας, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της νατοϊκής βάσης! Οπως αποδεικνύεται από τις λήψεις καμερών επιτήρησης ......καταστημάτων που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με τη συναγωγή, δράστης του πρώτου εμπρησμού ήταν ο ένας από τους δύο Αμερικανούς με συνεργούς τούς υπόλοιπους τέσσερις, ενώ δράστης του δεύτερου εμπρησμού ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους δύο Βρετανούς (33 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι 23) με τους υπόλοιπους να φυλάνε τσίλιες!
ΑΡΧΕΙΟ
Μας έγδαραν και μας... συγχαίρουν!
Πολιτικό αντίο του Λαφοντέν
Κόλαση στο Αφγανιστάν
Η εκδίκηση της Μασαχουσέτης
Βήμα βήμα προς το τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ
Η αλλαγή δεν ήρθε στις ΗΠΑ
Θα μας κυβερνήσουν οι... Γερμανοί;

Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης τους και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Αμερικανοί απαιτούν για τον σκοπό αυτόν τη συνεργασία της ελληνικής αστυνομίας, στην οποία άλλωστε οι υπεύθυνοι της αμερικανικής βάσης αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματα των δραστών. Εννοείται ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και το θέμα χειρίζεται απευθείας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λόγω του εκρηκτικού πολιτικού χαρακτήρα του θέματος.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους δύο Βρετανούς. Οι αρχικές πληροφορίες τούς φέρουν ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, αλλά τα τελευταία 24ωρα καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως... εργαζόμενοι σε μπαρ (!) ώστε να υποβαθμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επικίνδυνες για το Λονδίνο πολιτικές διατάσεις του θέματος και φυσικά οι δικαιολογημένες αντίστοιχες υποψίες.

Το πιο διασκεδαστικό είναι ότι στην αναγνώριση των δραστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως μεταδίδεται από τα Χανιά, το κλιμάκιο της... ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ που βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη, το οποίο «εισέβαλε» στα γραφεία της ΕΛΑΣ στα Χανιά και απαίτησε από τους Ελληνες αστυνομικούς να μαζέψουν το οπτικό υλικό από όλες τις κάμερες των καταστημάτων, βάσει του οποίου όντως αποκαλύφθηκαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δράστες, μαζί με τον Ελληνα «τσιλιαδόρο» συνεργάτη τους. Προφανώς τώρα οι Ισραηλινοί πράκτορες θα τραβούν τα μαλλιά τους!

Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών κατεξευτέλισε παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς πολίτες προειδοποιώντας τους για τον αντισημιτισμό των... Ελλήνων! Τι έχει άραγε η Ουάσιγκτον να πει τώρα που όλοι γνωρίζουν ότι δύο Αμερικανοί και όχι Ελληνες πολίτες συμμετείχαν στους εμπρησμούς, με τον έναν μάλιστα εξ αυτών να είναι και ο εμπρηστής την πρώτη φορά;

Παρόμοιο διασυρμό υπέστη και η αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η οποία την Πέμπτη δημοσίευσε ημισέλιδο κατάπτυστο άρθρο με τίτλο «Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας», για να καταγγείλει τον υποτιθέμενο αντισημιτισμό των Ελλήνων. «Η Ελλάδα υποφέρει από έλλειψη ηθικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ηγεσίας, που να καταγγέλλει την αισχύνη του αντισημιτισμού» έγραφε λάβρη η αμερικανική εφημερίδα, επαινώντας παράλληλα την «αξιοθαύμαστη εξαίρεση του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»!

Ακρως ενδιαφέρον είναι ότι η αμερικανική εφημερίδα ορίζει ως δήθεν αντισημιτισμό... «τη συνηθισμένη τώρα σύγκριση του Ισραήλ με τους ναζί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης»! Αποδεικνύεται έτσι ότι όλος αυτός ο θόρυβος αποσκοπεί συν τοις άλλοις στο να πιέσει τα ελληνικά ΜΜΕ να σιωπούν μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττουν τα αιμοσταγή στρατεύματα του Ισραήλ σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων. Μάταιος ο κόπος των Αμερικανών. Δεν θα το καταφέρουν.

ΥΠΟΨΙΕΣ
Προβοκάτσια ξένων υπηρεσιών;

Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ των δραστών εγείρει ένα κρίσιμο πολιτικό ερώτημα: οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί από τις βάσεις πυρπόλησαν δύο φορές τη συναγωγή λόγω προσωπικής πολιτικής εμπάθειας εναντίον των Εβραίων ή έδρασαν κατόπιν εντολών μυστικών υπηρεσιών των χωρών τους; Εχουμε να κάνουμε δηλαδή με τυχαίες πράξεις αντισημιτικού κρετινισμού τεσσάρων ανεγκέφαλων Αμερικανών και Βρετανών ή με πολιτική προβοκάτσια ξένων πρακτόρων με στόχο τη δυσφήμηση της Ελλάδας στον εβραϊκό κόσμο που κατέχει κορυφαίες θέσεις στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, σε μια φάση που η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και επομένως έχει ανάγκη τις ξένες τράπεζες;
Από ethnos.gr

Διεκδικεί ρόλο και στους σεισμούς ο Μουλατσιώτης

Ο Γνωστός ηγούμενος του Τρίκορφου Φωκίδας που έγινε πανελλήνια γνωστός με τους "Παπαροκάδες" και την υπόθεση του Βατοπεδίου, αναζητά ρόλο και για τους σεισμούς της περιοχής.
Διεκδικεί οτι με δική του λιτανεία σταμάτησαν οι σεισμοί και ενημερώνει γι αυτό τον καθηγητή Τσελέντη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ηγούμενος: Του Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη - Ηγουμένου Ιεράς Μονής Τρικόρφου

Διαβάσαμε την δήλωση του κ. Τσελέντη στις 25 Ιανουαρίου 2010 στην εφημερίδα “E” περί της “απότομης διακοπής των σεισμικών δονήσεων” και “ξαφνικής σεισμικής ησυχίας στην σεισμικά διεγερμένη περιοχή της Φωκίδας”.

Συγκεκριμένα ο κ. καθηγητής τόνισε: «Παρατηρήσαμε από χθες το πρωί ότι οι σεισμογράφοι δεν καταγράφουν πλέον σημαντικούς μετασεισμούς. Η σεισμική δραστηριότητα εκεί φαίνεται να διακόπηκε κάπως απότομα. Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε μια ......διαφορετική μετασεισμική ακολουθία. Παρατηρούμε με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου και δεν είμαστε σε θέση να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα αν πρώτα δεν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα».
Με αφορμή την ανωτέρω δήλωση του κ. Τσελέντη, θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε τον κόσμο, ότι στην περιοχή υπάρχουν 2 μεγάλα μοναστήρια, τα οποία αμέσως μετά την δεύτερη σεισμική δόνηση, ελιτάνευσαν την ιερά εικόνα της Παναγίας της Τρικορφιωτίσσης μαζί με ιερά λείψανα αγίων, ζητώντας την άμεση επέμβαση της Παναγίας και των αγίων μας για την κατάπαυση των σεισμών. Έγινε δε και ιερά δέηση όπου διαβάστηκαν όλες οι καθιερωμένες ευχές από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας για την προστασία από τους σεισμούς, πιστεύοντας ότι σε τέτοια μεγάλα φαινόμενα, η μεσολάβηση του Θεού είναι πάνω από κάθε ανθρώπινο παράγοντα. Ως πιστοί, θεωρούμε και αποδεχόμεθα ότι ο Θεός και Δημιουργός του Σύμπαντος έχει να κάνει με την εξέλιξη όλων των φυσικών φαινομένων.


Τρίκορφο Φωκίδος
26/01/2010
Από freemonks.gr
Όλα καλά είναι αυτά, αρκεί να σταμάτησαν οι σεισμοί, γιατί αν δεν σταματήσουν δεν πρόκειται να ανακοινώσουν το λάθος τους, αλλά θα ψάξουν να βρουν "αμαρτωλούς" για να φορτώσουν την δική τους ματαιοδοξία για προβολή.

Αλυσίδες και στην Φωκίδα

Απαραίτητες οι αλυσίδες σε 18 νομούς

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο 18 νομών της χώρας. Χωρίς προβλήματα κινούνται τα οχήματα σε Πάρνηθα και Πεντέλη.

Αναλυτικά τα σημεία στα οποία είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων είναι:

Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας......
• Επ.Ο. Γραβία-Καλοσκοπή –Πύρα-Μαύρο λιθάρι-Καστριώτισσα.
• Επ.Ο. Καλοσκοπή – Πανουργία –Στρώμη.
• Επ.Ο. Πολύδροσος –Άνω Πολύδροσος-Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
• Επ.Ο. Πολύδροσο –Επτάλοφος - Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
Ενώ το χιόνι έχει φτάσει και μέσα στους Δελφούς που συνεχίζει να χιονίζει.

Τα υπόλοιπα σημεία της χώρας με πρόβλημα:

Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας
• Επ.Ο. Θάσου - Λιμεναρίων, από 5ο έως 10ο χλμ
• Επ.Ο. Θάσου - Λιμεναρίων, από 9ο έως 17ο χλμ
• Οικισμοί Ραχωνίου, Καζαβίτη, Σωτήρας, Παναγίας, Ποταμιάς,Θεολόγου και Μαριών Θάσου

Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης
• Από περιοχή Οργάνης προς τους οικισμούς Σμιγάδας, Μυρτσίκης και Άνω Βυρσίνης

Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης
• Ε.Ο. Αλεξ/πολης-Καστανέων, από 93ο έως 103ο χλμ
• Ε.Ο. Σουφλίου–Γιαννούλης Σιδηρού στη 4η χ/θ
• Επ.Ο. Κυριακής-Μικρού Δερείου.
• Επ.Ο. Ρούσσας-Γονικού
• Επ.Ο. Μικρού Δερείου – Μεγάλου Δερείου
• Επ.Ο. Μεγάλου Δερείου- Σάπκας
• Eπαρχιακό δίκτυο Σαμοθράκης
• Επ.Ο. Καμαριώτισσας-Χώρας-Αλωνιών

Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας
• Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς ,από 25,21 χ/θ έως 44η χ/θ (Άνω Κλάδος)
• Ε.Ο. Μηλιές-Χορεύτρα.
• Ε.Ο. Μηλιές-Βυζίτσα-Πινακάτες
• Ε.Ο. Μηλιές-Αγ. Γεώργιος-Αγ. Βλάσιος
• Ε.Ο. Δέλτα Νεοχωρίου – Συμβολή προς Συκή
• Επαρχιακό δίκτυο Πηλίου

Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας
• Επ.Ο. Αγιάς - Σκήτης
• Επ.Ο. Αγιάς - Μελιβοίας
• Επ.Ο. Αγιοκάμπου - Σκλήθρου

Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας
• Επ.Ο. Μουζακίου-Άρτας, από 9η χ/θ έως 35η χ/θ (θέση Τύμπανος, προς Δυτική Αργιθέα).
• Επ.Ο. Μουζακίου-Πετρίλου, από 9 χ/θ έως 30 χ/θ (θέση Άγιος Νικόλαος, προς ανατολική Αργιθέα).
• Επ.Ο. Μουζακίου - Λίμνης Ν.Πλαστήρα, από 10 χλμ

Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας
• Επ.Ο. Καρπενησίου-Φουρνά (θέση Βράχος)
• Επ.Ο. Φουρνά-Καρδίτσας (θέση Ζαχαράκι)
• Επ.Ο. Καρπενησίου-Χ/Κ
• Επ.Ο. Φουρνά-Λαμίας (θέση Σερμιτσέλι)

Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας
• Επ.Ο. Γραβία-Καλοσκοπή –Πύρα-Μαύρο λιθάρι-Καστριώτισσα.
• Επ.Ο. Καλοσκοπή – Πανουργία –Στρώμη.
• Επ.Ο. Πολύδροσος –Άνω Πολύδροσος-Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
• Επ.Ο. Πολύδροσο –Επτάλοφος - Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας
• Ε.Ο. Υπάτης-Καπνοχωρίου-Λυχνού-Καστανιάς
• Ε.Ο. Συκών-Νεοχωρίου-Περιστερίου-Πύργου

Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας
• Επ.Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 22ο χλμ έως 28ο χλμ
• Επ.Ο. Καστοριάς - Αμύνταιου από το 26ο χλμ έως 43ο χλμ.
• Επ.Ο. Καστοριάς - Ιωαννίνων από το 30ο έως 50ο χλμ.

Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς
• Επ.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ.

Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης
• Επ. Ο. Πτολεμαϊδας-Βλάστης.

Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας
• Επ.Ο. Γκούρας - Δερβενίου, από 1ο έως 17ο χλμ.

Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας
• Ε.Ο. Άγιος Αθανάσιος-Γλυφάδα
• Ε.Ο. Στενής-Στροπώνες
• Ε.Ο. Σταυρού-Αγ.Σοφίας

Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς
• Σε όλο το ορεινό κα επαρχιακό δίκτυο.

Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας
• Επ.Ο. Άρνισσας-Χ/Κ Βόρας, από 15ο έως 25ο χλμ
• Επ.Ο. Τ.Δ. Άρνισσας - Τ.Δ. Κάτω Γραμματικού
• Επ.Ο. Εξαπλατάνου - όρια με Τ.Δ. Κρανέας
• Επ.Ο. Τ.Δ. Φουστάνη - όρια Ν. Κιλκίς
• Επ.Ο. Τ.Δ. Μεγαπλατάνου - Τ.Δ. Σαρακηνών

Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής
• Επ.Ο. Αρναίας -Ταξιάρχη
• Επ.Ο. Νεοχωρίου -Βαρβάρας
• Επ.Ο. Πολυγύρου - Ταξιάρχη

Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων
• Επαρχιακό δίκτυο Δήμου Δρυμαλίας Κυκλάδων