Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Διεκδικεί ρόλο και στους σεισμούς ο Μουλατσιώτης

Ο Γνωστός ηγούμενος του Τρίκορφου Φωκίδας που έγινε πανελλήνια γνωστός με τους "Παπαροκάδες" και την υπόθεση του Βατοπεδίου, αναζητά ρόλο και για τους σεισμούς της περιοχής.
Διεκδικεί οτι με δική του λιτανεία σταμάτησαν οι σεισμοί και ενημερώνει γι αυτό τον καθηγητή Τσελέντη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ηγούμενος: Του Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη - Ηγουμένου Ιεράς Μονής Τρικόρφου

Διαβάσαμε την δήλωση του κ. Τσελέντη στις 25 Ιανουαρίου 2010 στην εφημερίδα “E” περί της “απότομης διακοπής των σεισμικών δονήσεων” και “ξαφνικής σεισμικής ησυχίας στην σεισμικά διεγερμένη περιοχή της Φωκίδας”.

Συγκεκριμένα ο κ. καθηγητής τόνισε: «Παρατηρήσαμε από χθες το πρωί ότι οι σεισμογράφοι δεν καταγράφουν πλέον σημαντικούς μετασεισμούς. Η σεισμική δραστηριότητα εκεί φαίνεται να διακόπηκε κάπως απότομα. Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε μια ......διαφορετική μετασεισμική ακολουθία. Παρατηρούμε με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου και δεν είμαστε σε θέση να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα αν πρώτα δεν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα».
Με αφορμή την ανωτέρω δήλωση του κ. Τσελέντη, θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε τον κόσμο, ότι στην περιοχή υπάρχουν 2 μεγάλα μοναστήρια, τα οποία αμέσως μετά την δεύτερη σεισμική δόνηση, ελιτάνευσαν την ιερά εικόνα της Παναγίας της Τρικορφιωτίσσης μαζί με ιερά λείψανα αγίων, ζητώντας την άμεση επέμβαση της Παναγίας και των αγίων μας για την κατάπαυση των σεισμών. Έγινε δε και ιερά δέηση όπου διαβάστηκαν όλες οι καθιερωμένες ευχές από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας για την προστασία από τους σεισμούς, πιστεύοντας ότι σε τέτοια μεγάλα φαινόμενα, η μεσολάβηση του Θεού είναι πάνω από κάθε ανθρώπινο παράγοντα. Ως πιστοί, θεωρούμε και αποδεχόμεθα ότι ο Θεός και Δημιουργός του Σύμπαντος έχει να κάνει με την εξέλιξη όλων των φυσικών φαινομένων.


Τρίκορφο Φωκίδος
26/01/2010
Από freemonks.gr
Όλα καλά είναι αυτά, αρκεί να σταμάτησαν οι σεισμοί, γιατί αν δεν σταματήσουν δεν πρόκειται να ανακοινώσουν το λάθος τους, αλλά θα ψάξουν να βρουν "αμαρτωλούς" για να φορτώσουν την δική τους ματαιοδοξία για προβολή.

1 σχόλιο:

  1. Έπρεπε να κάνουν την λιτανεία από τον πρώτο σεισμό για να γλυτώσουμε τον δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή