Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα ενέχυρο για το νέο δάνειο!

greece-debt222Το ελληνικό μνημόνιο ήταν μια ιδιότυπη διακρατική σύμβαση ενυπόθηκου δανεισμού: οι πιστωτές της χώρας εξασφάλισαν το δικαίωμα να κατασχέσουν δημόσια περιουσία, αν δεν έπαιρναν πίσω τα κεφάλαιά τους. Από την Παρασκευή και την (όχι τόσο) μυστική υπουργική σύσκεψη του Λουξεμβούργου η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια ακόμη πιο «προχωρημένη» πρόταση: το επόμενο δάνειο «διάσωσης» της χώρας θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ενυπόθηκου δανείου, με εγγύηση τα πιο «ζουμερά» φιλέτα της δημόσιας περιουσίας!
Στην υπουργική σύσκεψη, που έγινε με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που μετέχουν στο G20 και των κορυφαίων εκπροσώπων της Κομισιόν και της ΕΚΤ δεν συζητήθηκε ασφαλώς ο τρόπος επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, όπως έγραψε το “Spiegel”. Ένα δημοσίευμα υπόδειγμα καλοστημένης προπαγάνδας, που βασίσθηκε σε «διαρροές» από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μόνος στόχος των οποίων ήταν να διατυπωθεί δημόσια ένα...

Ενημέρωση για τις εγγραφές στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας


Το Μουσικού Σχολείο Άμφισσας ξεκίνησε τη λειτουργία από τη σχολική χρονιά 2010-2011 στο νομό μας και συγκεκριμένα στην πόλη της Άμφισσας.
Με την ευκαιρία των εγγραφών των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄Γυμνασίου στο σχολικό έτος 2011-2012 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το θεσμό των Μουσικών Σχολείων. Ήδη λειτουργούν με επιτυχία 42 συνολικά Μουσικά Σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, με πρώτο το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης που πρωτολειτούργησε το 1988.
Στο Μουσικό Σχολείο, ( Μουσικό Γυμνάσιο και Γενικό Μουσικό Λύκειο ), διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Έτσι, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων, σχετικά με τη συνέχεια των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όμως, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να δεχτούν δωρεάν μια πλήρη και ολοκληρωμένη Μουσική Παιδεία, σε θεωρητικό και πρακτικό ...

ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΣΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ

Έσπασαν τα κεφάλια των διαδηλωτών χωρίς να σπάσει ούτε μια βιτρίνα, ένας 30χρονος πολύ σοβαρά τραυματίας

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

11/5/2011
Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.
Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από ...

'Ενας πολύ ωραίος Δον Καμίλο

Σε ένα κατάμεστο Κυριακοπούλειο η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Ιτέας χάρισε στην πόλη μας μια πολύ όμορφη βραδιά. 
Η παράσταση ήταν πολύ καλά δουλεμένη και τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Φυσιολογικά όλα αυτά στηρίχθηκαν ...

Για μονοδρομίσεις και Πυροσβεστική αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στο Λιδορίκι

2
ΤΑ ΕΝ ... ΔΗΜΩ ..
Συνεδρίασε χθες βράδυ στο Λιδορίκι το Δημοτικό Συμβούλιο και αποφάσισε :

- Τη μονοδρόμηση του κεντρικού μας δρόμου , κάτι που θα μας απαλλάξει απ' τα ...

Το χαμόγελο του παιδιού

Για να μην κόψουμε τίποτα, χρειαζόμαστε το ευρώ που δεν σας περισσεύει.


Γιατί χωρίς αυτό, τα 275 παιδιά - θύματα κακοποίησης - που φιλοξενούμε, θα βρεθούν χωρίς σπίτι.


Γιατί η Εθνική Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους SOS1056 το 2010 δέχτηκε 270.000 κλήσεις για βοήθεια.


Γιατί οι κινητές ιατρικές μας μονάδες που μόνο πέρυσι μετέφεραν 2.360 νεογνά και παιδιά, σώσανε ζωές.


Γιατί 9.344 παιδιά που νοσηλεύονταν το 2010 χρειάστηκαν το στήριγμά μας.


Γιατί κάθε μήνα στηρίζουμε περισσότερα από 3.000 παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.


Γιατί έχουμε ανάγκη τους εξειδικευμένους ανθρώπους που μέρα - νύχτα δουλεύουν για να εξασφαλίσουν καλύτερη ζωή για όλα τα παιδιά.


Γι' αυτό σήμερα, σας έχουμε ...

Eurovision, υπάρχει και άλλη μουσική.

Στα χρόνια της αθωότητας, ήταν κοινό μυστικό αλλά κανείς δεν το έλεγε καθαρά. Ύστερα όλοι μας το εμπεδώσαμε και πλέον το λέμε ανοιχτά : Το μόνο που δεν βραβεύεται στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision είναι η (καλή ή κακή) μουσική.

Αντιθέτως, τα 12άρια πέφτουν βροχή εάν και εφόσον οι πολιτικές σκοπιμότητες το επιτρέπουν. Και περιέργως, απ'όλες τις τηλεοράσεις που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, η ΕΡΤ ήταν ίσως η πρώτη που το πήρε πολύ νωρίς χαμπάρι, λέγοντας πρώτη τα πράγματα με τ'όνομά τους ..κι έξω απ'τα δόντια.

Ήταν το 1976, δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, όταν η ελληνική
τηλεόραση αποφάσισε να μην στείλει ένα εύπεπτο ρεφραινάκι που θα ανέβαζε τη διάθεση των τηλεθεατών και των κατά τόπους κριτικών επιτροπών. Το τραγούδι "Παναγιά μου Παναγιά μου" ήταν το πρώτο αυθεντικά πολιτικό τραγούδι που ακούστηκε...

11 Μαίου Απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ


ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: "ΟΙ ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΔΙΟΥ"

Ο αγαπητός συμπατριώτης μας γεωπόνος κ. Γιάννης Παν. Σκορδάς δούλεψε διεισδυτικά και με πολύ μεράκι πάνω στο θέμα των παλιών νερόμυλων του ΔΑΔΙΟΥ [ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ] αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με αποτέλεσμα να μας προσφέρει, αυτές τις μέρες, με το αξιόλογο ευσύνοπτο βιβλίο του με τίτλο "ΟΙ ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΔΙΟΥ", μια ενδιαφέρουσα για όλους αλλά και πολύπλευρη ενημερωτική προσέγγιση. (Ιστορική, τεχνική, οικονομική, λαογραφική κλπ).
Το βιβλίο περιέχει και παράρτημα με φωτογραφική τεκμηρίωση αλλά και σχετικά με ...

"Μπάτσοι σκοτώνουν(!) για μία κάμερα"

«Διεσύρθη με πρωτοσέλιδα, αθωώθηκε με μονόστηλα», Στάθης, "Ε", 9/5/2011

Συνηθίσαμε να ζούμε, να καταναλώνουμε και να αναπαράγουμε το ψέμα. Έχει γίνει δεύτερη φύση μας, σε σημείο που, όταν μαθαίνουμε την αλήθεια, στην καλύτερη περίπτωση να αδιαφορούμε και στη χειρότερη να την αμφισβητούμε. Ένα αθώο ψεματάκι, μία παρανόηση ή ακόμη κι ένα στερεότυπο που μεταφέρεται από στόμα σε στόμα, όταν αναπαράγεται συνειδητά ή ασυνείδητα στο χαρτί της εφημερίδας και το γυαλί της τηλεόρασης παύει να είναι αθώο. Ειδικά όταν η "παρεξήγηση" είναι απολύτως συνειδητή και καταλαμβάνει θέση εξωφύλλου ή πρώτου θέματος ειδήσεων, τότε έχουμε να κάνουμε με προμελετημένο έγκλημα.


Ο προβοκατόρικος τίτλος του κειμένου αυτό ακριβώς το έγκλημα θέλει να τονίσει...