Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

150000 χιλιάδες ευρώ θα μοιραστούν στους Δήμους της Φωκίδας

 Γύρω στις 150.000 ευρώ θα μοιραστούν οι Δήμοι της Φωκίδας από τα  24 εκ . ευρώ  του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους λίγες ημέρες πριν την εκκίνηση εφαρμογής του «Καλλικράτη».
Δείτε τα ποσά που δίνονται στους Δήμους της Φωκίδας  ανάλογα με την κατηγορία δαπάνης .
Κατανομή ποσού 7.749.050 € από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π) στους ΟΤΑ α΄ βαθμού...

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στον ελαιώνα της Άμφισσας για τις ζημιές από τον παγετό.


Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ από το Αγρίνιο μαζί με Γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής ανάπτυξης της Νομαρχίας Φωκίδας και εκπροσώπους των αγροτών και του Δήμου περιόδευσαν στον ελαιώνα της Άμφισσας για να εκτιμήσουν το ύψος των ζημιών που προξενήθηκαν τόσο στον καρπό όσο και στα ελαιόδενδρα της περιοχής.
Η φετινή χρόνιά ήταν χρονιά που αναμενόταν μεγάλη παραγωγή και οι ζημιές ήταν ...

Ο Ηλίας Καλύβας παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος

Επιστολή από τον Ηλία Καλύβα

Οι "Πολίτες στο προσκήνιο" είναι στη βάση της μια κίνηση πολιτών που σκοπό έχει να φέρει φρέσκιες, δημιουργικές προτάσεις για το δήμο μας. Και γι αυτό κατάφερε να προσελκύσει ανθρώπους νεαρής ηλικίας ως υποψήφιους που έχουν ανοιχτούς ορίζοντες και αγάπη για τον τόπο τους.

Πολλοί πιστεύουν ότι η κίνηση ξεκίνησε και οργανώθηκε από εμένα. Δεν είναι όμως αυτή η αλήθεια. Η κίνηση είχε δρομολογηθεί από καιρό. Σχεδόν λίγο πριν την συγκρότηση της αυτοδιοικητικής ομάδας, μου 'έγινε πρόταση να είμαι υποψήφιος ...

Ρίχνουν τώρα τις τιμές οι ξενοδόχοι της Αράχωβας


Τη μείωση των τιμών κατά 50% σε όλα τα ξενοδοχεία της Αράχωβας, ανακοίνωσε μέσα από το Star Κεντρικής Ελλάδας ο πρόεδρος των ξενοδόχων Γιάννης Γεωργακός.
Για την περίοδο των εορτών οι ξενοδόχοι έχουν μειώσει κατά 30% τις τιμές, ενώ από τις 9 Ιανουαρίου όποιος εξασφαλίσει κατάλυμα στην περιοχή και επιθυμεί να κάνει σκι στον Παρνασσό θα πληρώσει τα μισά, αφού αποφασίστηκε για όλη την χειμερινή ...

Δελφοί - Κασταλία κρήνη Απελευθερώνεται από τις Φαιδριάδες Πέτρες

 
H Κασταλία κρήνη είναι η απρόσιτη για το ευρύ κοινό λόγω της πτώσης των Φαιδριάδων
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επιχείρηση «απελευθέρωσης» της Κασταλίας κρήνης από τους απειλητικούς βράχους -τις Φαιδριάδες Πέτρες- στους Δελφούς. Ένα ικρίωµα ύψους 80 µ. υποδέχεται πλέον τους επισκέπτες του μνημείου, που παραμένει απρόσιτο για το κοινό τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ οι αναρριχητές που επιστράτευσε η Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνηµείων αδειάζουν τις βραχοπαγίδες που ...

ΑΠ' ΤΟ...ΧΑΜΟΚΟΥΚΙ ΣΤΗΝ..ΠΙΤΣΑ ..



Μπομπότα , όχι όμως..χαμοκούκι...


 
Τούτες τις μέρες , με τα στολοσμένα δέντρα και τα πλούσια τραπέζια , με τις διασκεδάσεις , τις απανωτές , και τα πανάκριβα ..ποτά , εισαγωγής , ο νους μου γυρνάει στη δυστυχία - την τόσο ..έντιμη όμως - των προπολεμικών χρόνων , τότε που περιμέναμε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα γιά να γευτούμε ..κρέας , και όχι..όλοι..
   Τούτους τους καιρούς , που τα ψυγεία είναι κατα..γιομάτα ...