Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

οι τρομοκρατημένοι τρομοκράτες…

 Του Παπα - Ηλία Υφαντή

Μ’ ένα σβωλαράκι λάσπης, που ο Χριστός έκαμε με το σάλιο του, θα μας πει το Ευαγγέλιο της Κυριακής (20-5-2012), έδωκε στον εκ γενετής τυφλό το φώς του.
Και το σβωλαράκι αυτό της λάσπης, το ακολούθησε ένας καταιγισμός λάσπης, που εκτοξεύτηκε εναντίον του Χριστού απ’ τη συμμορία των φαρισαίων.
Με σκοπό να τρομοκρατηθεί ο λαός και να αποθαρρυνθεί, έτσι ώστε να μην τον ακολουθήσει.
Γιατί η δημοτικότητά του ανέβαινε κατακόρυφα και είχε κατατρομοκρατήσει το φαρισαϊκό κατεστημένο. Αφού απειλούσε τα συμφέροντα και τα προνόμιά του.
Και η λάσπη αυτή ήταν ανάλογη με τη λάσπη, που εκσφενδονίζουν οι σύγχρονοι φαρισαίοι εναντίον του λαού.
Προκειμένου να τον αποπροσανατολίσουν και να τον τρομοκρατήσουν!

Για να κλονίσουν την σταθερή και αμετάκλητη απόφασή του να απομακρυνθεί από τα Σόδομα και τα Γόμορρα του δοσίλογου και ληστρικού δικομματισμού και των αδηφάγων τοκογλύφων!..

Είναι παράνομος και αμαρτωλός ο Χριστός, έλεγαν, «τω καιρώ εκείνω», οι «πανεπιστήμονες» και «νομιμόφρονες» φαρισαίοι…

Για την απώλεια της υπαλλήλου Αικατερίνης Κύλλα


Ο Δήμος μας θρηνεί από την Κυριακή 13/5/2012 την απώλεια της 46χρονης υπαλλήλου, Αικατερίνης Κύλλα. Πολέμησε την επάρατη νόσο πριν μερικά χρόνια και νίκησε. Δυστυχώς, ύστερα από νέα άνιση μάχη που έδωσε από τον Απρίλιο του 2011, παρότι στάθηκε δυνατή, δεν τα κατάφερε.
Η Κατερίνα προσλήφθηκε στον Δήμο Βαρδουσίων το 2000 ως ΠΕ1 Διοικητικού και πρόσφερε τις υπηρεσίες της στην αναμόρφωση του νεοσύστατου Καποδιστριακού Δήμου Βαρδουσίων μαζί με τους δυο νεοπροσληφθέντες συναδέλφους της και την σύμπραξη των παλιών γραμματέων των πρώην κοινοτήτων της περιοχής.
Με την σύσταση του Καλλικράτη η Κατερίνα πρόσφερε τις υπηρεσίες της για 4 μήνες στην έδρα του Δήμου Δωρίδος στο Λιδωρίκι, προγραμματίζοντας τα νέα δεδομένα για την λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου αλλά ...

Παρέμβαση μελών ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κοινό εκλογικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ


Παρέμβαση μελών ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κοινό εκλογικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ
Είναι σαφές πως μια ενδεχόμενη ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της αριστεράς στις επόμενες εκλογές και ειδικότερα μια ενδεχόμενη απώλεια της πολιτικής εξουσίας από την πλευρά του κεφαλαίου, θα οδηγήσει σε μια λυσσαλέα επίθεση στην αριστερά από το σύνολο των μηχανισμών του κράτους (αστικά κόμματα, δημόσιοι οργανισμοί, ΜΜΕ κ.λ.π).
Προκειμένου να μπορέσει η αριστερά να διατηρήσει τη μαχητική ριζοσπαστική πολιτική της συγκρότηση, θα πρέπει να μπορεί να στηρίζεται παράλληλα σε μια μετωπική ενότητα των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων και στο λαϊκό κίνημα, στους θεσμούς λαϊκής αυτοοργάνωσης, στις λαϊκές συνελεύσεις, στις τοπικές επιτροπές, στα σωματεία, στα πλατιά ενωτικά φοιτητικά σχήματα νεολαίας, στις αριστερές οργανώσεις κ.λ.π.
Στην βάση αυτή (και στον ορίζοντα της τελικής επί του θέματος συνεδρίασης της ΠΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 20/5/2012) είναι αναγκαίο η πολιτική κατεύθυνση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές της 17ης Ιούνη να διαπερνάται από τη λογική του αριστερού μετώπου. Σήμερα είναι ...

Η νίκη των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ δείχνει τον δρόμο: οι συλλογικές συμβάσεις κερδίζονται με αγώνες!

Η δεκαπενθήμερη κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ από το Σύλλογο εργαζομένων έληξε χθες νικηφόρα, αφού η Διοίκηση αναγκάστηκε να υπογράψει νέα ετήσια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με ακέραιους τους μισθούς και όλες τις θεσμικές κατακτήσεις. Η νίκη αυτή πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για το εργατικό και λαϊκό κίνημα και όλη την Αριστερά.
Οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ δεν τήρησαν καμία «στάση αναμονής» εν όψει εκλογών. Μέσα από μαζικές συνελεύσεις αποφάσισαν ανυποχώρητο αγώνα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και το πέτυχαν. Η παρελκυστική πολιτική της Διοίκησης, που περίμενε την 15η Μάη για να κατακρεουργήσει μισθούς και δικαιώματα μέσα από την εφαρμογή των ...

Το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

Και η δεύτερη κυβέρνηση του Μνημονίου έφτασε στο τέλος της. Όσο και να ήθελαν να αποφύγουν τις εκλογές, η λαϊκή κατακραυγή τις επέβαλε. Στις 6 Μαΐου έχουμε τη δυνατότητα να πούμε ένα ηχηρό «Όχι!», να επαναλάβουμε με την ψήφο μας την κραυγή «Φύγετε!» που ακούστηκε στις πλατείες των πόλεων της Ελλάδας.
Οι συνέταιροι του δικομματισμού και οι ομοϊδεάτες τους στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό ενόψει των εκλογών. Το ίδιο κάνουν παντού, σε όλη την Ευρώπη. Μας λένε ότι το δίλημμα είναι Μνημόνιο ή έξοδος από το Ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το δίλημμα είναι πλαστό. Οι ίδιοι έχουν ομολογήσει ότι το δικό τους κόστος θα είναι τότε πολύ μεγαλύτερο.
 Αυτό που θέλουν να επιβάλουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι ένα καθεστώς ...

ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ

Τα τζακια και τα καλοριφερ αναψαν στην περιοχη του Παρνασσου και της Αραχωβας!
 Απολαμβανουμε τη σημαντικη αυτη ψυχρη εισβολη, οπως παντα παραδοσιακα, αναπολώντας στο μυαλο μας, προηγουμενες "Μαγιατικες" χιονοκακοκαιριες!
 Ειναι ενα βιωμα κι αυτο!...

"Έπρεπε να κάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές όλη η αριστερά"

Ο Ευτύχης Μπιτσάκης, συγγραφέας και ιστορικός αγωνιστής της αριστεράς, μίλησε στο σταθμό μας για την πολιτική πραγματικότητα και την ενότητα της αριστεράς.