Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τι γίνεται στις άλλες πόλεις για το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης

_DSC0120-2 Σαν αποχαυνωμένη η τοπική κοινωνία κοιτάζει την κατάργηση του ΤΕΙ της Άμφισσας και την μεταφορά των σπουδαστών του στην Θήβα.
Οι άρχοντες του τόπου αποδείχθηκαν πολύ ευκολόπιστοι και καλόβολοι στο χρύσωμα του χαπιού με την δήθεν δημιουργία κάποιου άλλου ΤΕΙ.
Δείτε τι γίνεται στην Ιεράπετρα όπου 7000 χιλιάδες κάτοικοι είναι στον δρόμο, στην μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ.

Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ στην Ιεράπετρα, πραγματοποιήθηκε για τη στήριξη των φοιτητών του Τμήματος Εμπορίας & Διαφήμισης!

Ίσως το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ στην Ιεράπετρα πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ προς υποστήριξη των φοιτητών του ΤΕΙ της πόλης, του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης! Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για την συμπαράστασή σας!
Δελτίο Τύπου από τη Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας:...

Έμπασαν τον Νεοναζί Matthias Fischer με τατουάζ ”Άρια Ελπίδα” στο κρανίο του στο ελλ. κοινοβούλιο


Fischer-Aryan-Hope
Ο Γερμανός Νεοναζί 
Matthias Fischer 
με χαραγμένο το τατουάζ ΆΡΙΑ ΕΛΠΊΔΑ’ στο κρανίο του μπήκε ανεμπόδιστα στο ελληνικό κοινοβούλιο και ξεναγήθηκε από τους Μιχαλολιάκο- Κασιδιάρη μαζί με τον Sebastian Schmaus (ασπρόμαυρη φωτό).
Artikelbild-Wunsiedel1Ο Fischer- μέλος του διοικητικού συμβουλίου του βαυαρικού NPD- και με πλούσιο φάκελο στην Γερμανία, κάθε χρόνο ...

Του νεκρού αδερφού- 41 Γράμματα από το μέτωπο του Εμφυλίου: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μόλις χθες πήρα από το τυπογραφείο τα πρώτα αντίτυπα... Από τη μια χαρά -ένα όνειρο πήρε σάρκα και οστά. Από την άλλη λύπη -για όλους εκείνους που δεν είναι πια εδώ για να το δούνε. Για τον ίδιο τον Κώστα και τη διάχυτη θλίψη, την ασφυξία που υπάρχει στα γράμματά του ... Τον ίδιο του το θάνατο για μια υπόθεση που δεν πίστευε. Ώρες-ώρες νιώθω τυμβωρύχος. Όμως η μνήμη δεν πρ΄πει να σβήσει...

Κλείνουν δεκάδες ΑΕΙ και ΤΕΙ και δίνουν το ΕΣΠΑ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια των πτυχίων franchise

08/02/2013 - Απάντηση της Επιτροπής τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή: Ενώ γίνονται αιματηρές περικοπές στα δημόσια Πανεπιστήμια, χρηματοδοτούνται με δημόσιο χρήμα τα ιδιωτικά «Πανεπιστήμια» (Κολέγια)!!
---------------------------------------------------------
Τη στιγμή που με εντολές της Τρόικα και στο όνομα των οικονομικών περικοπών διαλύεται η δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, ο Επίτροπος της Ε.Ε. κ.Barnier, αποκαλύπτει στον Ν. Χουντή ότι, από τα μοναδικά κονδύλια που έχει σήμερα η Παιδεία, δηλαδή το ΕΣΠΑ της Δια Βίου Μάθησης, θα χρηματοδοτούνται και τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» (κολέγια) που λειτουργούν στην Ελλάδα με τη μέθοδο του «franchising”!!
Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντής αναφέρετο στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 229/19-11-2012) που υιοθέτησε η κυβερνητική πλειοψηφία και ιδιαίτερα στα άρθρα τα σχετικά με τους τίτλους σπουδών που χορηγούνται από ιδιωτικά ελληνικά κολέγια - παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων, τα οποία λειτουργούν με το σύστημα της δικαιόχρησης, και ζητούσε μεταξύ άλλων να πληροφορηθεί αν «οι πάροχοι εκπαίδευσης με το σύστημα της δικαιόχρησης δικαιούνται να συμμετέχουν επί ίσοις όροις στα προγράμματα ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ ή άλλα Ταμεία».
Στην απάντηση του ο κ. Βarnier επισημαίνει τα εξής:
«Οι πάροχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το σύστημα δικαιόχρησης μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κονδύλια της ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος για τη δια βίου μάθηση, εφόσον έχουν αναγνωριστεί ως ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις αρμόδιες αρχές της χώρας στην οποία βρίσκονται και τους έχει απονεμηθεί ο Πανεπιστημιακός Χάρτης Erasmus».

Η πλήρης ερώτηση και απάντηση στο Ν. Χουντή έχει ως εξής:
Ερώτηση:        Τίτλοι σπουδών από παρόχους με το σύστημα της δικαιόχρησης
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α' 229/19.11.2012), κατ' εφαρμογή του Μνημονίου που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση, θεσπίζεται ότι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών θα μπορούν εφεξής να χορηγούνται και από ιδιωτικά ελληνικά κολέγια, είτε συνεργάζονται με ευρωπαϊκά ΑΕΙ είτε με πανεπιστήμια εκτός ΕΕ. Στη δεύτερη περίπτωση, θα είναι αρκετό τα εν λόγω ιδρύματα να έχουν πιστοποίηση από ένα διεθνή οργανισμό πιστοποίησης. Δεδομένου ότι στην ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου γίνεται επίκληση νεότερης οδηγίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αναγνώριση πτυχίων κολεγίων συνεργαζόμενων με πανεπιστήμια χωρών εκτός ΕΕ, ερωτάται η Επιτροπή:
1.    Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τα σχετικά με το λεγόμενο «άνοιγμα της αγοράς υπηρεσιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» και ιδίως όσον αφορά τους παρόχους εκπαίδευσης με το σύστημα της δικαιόχρησης;
2.    Στη νομοθεσία ποιών χωρών της ΕΕ δεν έχουν μέχρι σήμερα μεταφερθεί όλες οι οδηγίες που αναφέρονται στους παρόχους εκπαίδευσης με το σύστημα της δικαιόχρησης;
3.    Τι προβλέπεται ως προς τον ανταγωνισμό της νέας «αγοράς» υπηρεσιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα δημιουργηθεί; Οι πάροχοι εκπαίδευσης με το σύστημα της δικαιόχρησης δικαιούνται να συμμετέχουν επί ίσοις όροις στα προγράμματα ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ ή άλλα Ταμεία, ομοίως με τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα; Πώς θα διασφαλιστεί ότι η χρηματοδότηση των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον προϋπολογισμό των κρατών μελών δεν θα συνιστά διακριτική μεταχείριση που στρέφεται κατά των ιδιωτικών επιχειρήσεων;

Απάντηση: 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις πρόσφατες τροποποιήσεις της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τα κολέγια και τα άλλα εκπαιδευτικά κέντρα και ιδιωτικά ιδρύματα επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες επήλθαν με τον ν. 4093/2012 (ο οποίος εγκρίθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2012). Με αυτόν επιδιώκεται η απλούστευση των διαδικασιών πιστοποίησης με την καθιέρωση γενικού πλαισίου το οποίο εφαρμόζεται στο σύνολο των παρόχων ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία σε επίπεδο ΕΕ που να καλύπτει την αναγνώριση των πτυχίων τα οποία χορηγούνται από κολέγια συνεργαζόμενα με μη ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται έμμεσα από την οδηγία 2005/36/ΕΚ σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, που εκδόθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2005 και μεταφέρθηκε στο ελληνικό δίκαιο με το π.δ. αριθ. 38/2010. Η ως άνω οδηγία δεν ρυθμίζει τα τρία ζητήματα που τέθηκαν από το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου, δεδομένου ότι καλύπτει μόνο την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποκτώνται υπό καθεστώς δικαιόχρησης. Ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία που να αφορά τους παρόχους εκπαίδευσης με το σύστημα δικαιόχρησης, την οποία θα όφειλε να εφαρμόσει η Ελλάδα.
Η Επιτροπή έχει κινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας από το 2008 – η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη - σχετικά με κανονιστική ρύθμιση για τα κολέγια και εξετάζει ήδη το νέο νομοθετικό καθεστώς (νόμος 4093/2012 και τις σχετικές νομοθετικές πράξεις).
Οι πάροχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το σύστημα δικαιόχρησης μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κονδύλια της ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος για τη δια βίου μάθηση, εφόσον έχουν αναγνωριστεί ως ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις αρμόδιες αρχές της χώρας στην οποία βρίσκονται και τους έχει απονεμηθεί ο Πανεπιστημιακός Χάρτης Erasmus.
To Γραφείο Τύπου
Την στιγμή που δεκάδες σχολές καταργούνται , την στιγμή που οι φοιτητές της Άμφισσας ξεσπιτώνονται για να πάνε στην Θήβα και μένουμε με ένα ανύπαρκτο και αδημιούργητο ΤΕΙ , την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση της κυρίας Μανδρέκα και της Παπαθανάση μοιράζει το ΕΣΠΑ στις ιδιωτικές σχολές παροχής πτυχίων με την μέθοδο σύστημα δικαιόχρησης (franchise)
08/02/2013 - Απάντηση της Επιτροπής τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή: Ενώ γίνονται αιματηρές περικοπές στα δημόσια Πανεπιστήμια, χρηματοδοτούνται με δημόσιο χρήμα τα ιδιωτικά «Πανεπιστήμια» (Κολέγια)!!...

Νέες εικόνες έδωσε η αστυνομία, θέλουν να διατηρήσουν το θέμα στην επικαιρότητα.

Ξανασερβίρει την κακοποίηση η αστυνομία και η κυβέρνηση με στόχο να δείξει την σκληρότητά της και να τρομοκρατήσει. Αυτό συνέβη σήμερα που αθωώθηκαν ταχύτατα οι αστυνομικοί απο την ΕΔΕ και έτσι έσπευσε η αστυνομία να δημοσιεύσει και νέες φωτογραφίες κακοποίησης.
 Φυσικά τα ΜΜΕ αναπαράγουν μονόπλευρα την εκδοχή της αστυνομίας ότι οι τέσσερις οπλισμένοι με καλάσνικοφ ήρθαν αντιμέτωποι με περισσότερους αστυνομικούς και τότε θέλουν να μας πείσουν ότι αποφάσισαν  και πέταξαν τα όπλα και άρχισαν να πλακώνονται μεταξύ τους με μπουνιές και με κλωτσιές. Εντελώς τυχαία ο τέταρτος συλληφθείς δεν κακοποιήθηκε γιατί μεταφέρθηκε σε άλλο αστυνομικό τμήμα...