Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Διερευνητικές γεωτρήσεις

ΜΕΓΑ ΗΜΕΡΟΤΟΠΙ

Διερευνητικές γεωτρήσεις .
εδώ και ένα μήνα τώρα .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ .

ΕΠΙΣΗΣ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ .

Από www.katafygio-oiti.gr
στο οποίο μπορείτε να δείτε και άλλες φωτογραφίες και θέματα

Δυναμική η χτεσινή κινητοποίηση των κατοίκων ενάντια στα διόδια στην Τραγάνα

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια που στήθηκαν παράπλευρα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στον κόμβο της Τραγάνας, πραγματοποίησαν χτες το πρωί κάτοικοι, διαμαρτυρόμενοι για την τοποθέτησή τους από την κοινοπραξία Νέα Οδός σε παράδρομο του χωριού με αποτέλεσμα να πληρώνουν χαράτσι 1,75 ευρώ κάθε φορά που θέλουν να μετακινηθούν από το σπίτι τους και για τις δουλειές τους.Ο πλευρικός σταθμός διοδίων που λειτουργεί από την περασμένη Τρίτη, βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στο χωριό (στα πρώτα σπίτια) και με τη ... λειτουργία του έχει δημιουργήσει μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας στην περιοχή, ενώ υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχημάτων για τους κατοίκους και κυρίως τα μικρά παιδιά καθώς κατά μήκος του δρόμου βρίσκεται το νηπιαγωγείο και το σχολείο.
Οι κάτοικοι έκλεισαν το σταθμό, απαιτώντας το οριστικό κλείσιμό του. Zητούν με ανακοίνωσή τους που υπογράφουν ως «Οι κάτοικοι της Τραγάνας» να καταργηθούν άμεσα τα διόδια στον κόμβο Τραγάνας. Να ολοκληρωθούν οι παράπλευροι οδοί που οδηγούν στην Αταλάντη, στη Σκάλα Αταλάντης ακόμη και μέχρι Λαμία. Να σηματοδοτηθούν οι παράπλευροι οδοί και να γίνουν ασφαλείς βόρεια και νότια της Εθνικής Οδού και να συνδέονται με τοπικά δίκτυα. Επειδή το χωριό γειτνιάζει με την Εθνικό Οδό ζητούν να μην υπάρχει στο μέλλον αντίτιμο για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους προερχόμενους από το χωριό κι αυτούς που έχουν κατοικία ή εξοχική κατοικία στο χωριό.
ΠΗΓΗ:Ριζοσπάστης
Από Βοιωτικά

Μαθητικός Διαγωνισμός 2009-2010 «Ο βυθός μέσα από τη μάσκα μου...».

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
και το ΟΙΚΑΔΕ το
εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου
σας καλούν

να δημιουργήσετε ..

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με 17.000 χλμ. παραλίας. Μας δίνεται έτσι η ευκαιρία να ερχόμαστε συχνά σε επαφή με την θάλασσα, ν’ανακαλύπτουμε τον υπέροχο κόσμο της, ν’απολαμβάνουμε τις αναρίθμητες χαρές που μας προσφέρει. Όμως η θάλασσα δεν είναι μόνο πεδίο διασκέδασης και ψυχαγωγίας – είναι ένα ολόκληρο οικοσύστημα άρρηκτα συνδεδεμένο με τη γενικότερη ισορροπία στο περιβάλλον, χωρίς το οποίο δε νοείται η συνέχιση της ζωής στον πλανήτη μας.

Στη θάλασσα ζουν χιλιάδες ζώα και φυτά, απόλυτα αλληλοεξαρτώμενα μεταξύ τους. Κάθε ένα ... απ’αυτά υποστηρίζει μια άλλη μορφή ζωής, δημιουργώντας μια πολύ εύθραυστη και ευαίσθητη τροφική αλυσίδα. Συχνά όμως η ανθρώπινη δραστηριότητα λειτουργεί βλαπτικά προς το θαλάσσιο περιβάλλον, οδηγώντας το σε συνεχή υποβάθμιση.

Η θαλάσσια βιοποικιλότητα κινδυνεύει : αυτό υποστηρίζουν ειδικοί και επιστήμονες, καθώς πολλά είδη ζώων και φυτών απειλούνται με εξαφάνιση.

Στη θάλασσα τα λιβάδια της Ποσειδωνίας συνεχώς καταστρέφονται, η εντατική αλιεία μειώνει όλο και περισσότερο τους πληθυσμούς των ψαριών,διάφορα είδη οργανισμών κατά τόπους εξαφανίζονται, με αποτέλεσμα να διαταράσσονται η τροφική αλυσίδα και η ισορροπία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Η ρύπανση απειλεί τη ζωή πολλών ειδών ενώ τα αποτελέσματα δεν αφήνουν ανεπηρέαστη και τη ζωή των ανθρώπων.

Ο βυθός της θάλασσας τείνει να μετατραπεί σε μία απέραντη χωματερή όπου αντί για ψάρια, χελώνες, και άλλους μικρούς ή μεγάλους θαλάσσιους οργανισμούς θα έχει μόνο σκουπίδια.

Φαντάζεστε ένα θαλάσσιο κόσμο όπου αντί για δελφίνια, χελώνες, αστερίες, ιππόκαμπους, κοχύλια, κοράλλια θα έχει πλαστικά μπουκάλια, αποτσίγαρα, μπάζα, αλουμίνια, και κάθε λογής ανθρώπινο σκουπίδι??

Τα δίχτυα των ψαράδων θα είναι άδεια ή στην καλύτερη περίπτωση με μολυσμένα ψάρια και σκουπίδια. Οι φίλοι της θάλασσας δε θα μπορούν να απολαμβάνουν με τη μάσκα τους το θαυμαστό κόσμο του βυθού, ο οποίος θα είναι η μακρινή ανάμνηση ενός παρελθόντος που θα έχει οριστικά χαθεί.

Εμείς τι κάνουμε??? Μένουμε θεατές ή αναλαμβάνουμε δράση για την προστασία του θαλάσσιου κόσμου και των υπέροχων κατοίκων του???

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και το ΟΙΚΑΔΕ το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ διοργανώνουν τη σχολική χρονιά 2009-2010 Καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα:

«Ο βυθός μέσα από τη μάσκα μου...».

Ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός στοχεύει στο να συμβάλει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αξία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, τους κινδύνους που την απειλούν καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατέψουμε αυτά τα σπάνια και ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Γιατί ένας διαγωνισμός:

Ένας τρόπος να συνειδητοποιήσουμε τις συνέπειες των ενεργειών μας στο περιβάλλον και στους άλλους «συγκάτοικούς» μας, είναι να σκεφτούμε, να ψάξουμε, να μάθουμε, ν’ αλλάξουμε ρόλους, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.

* Τι γνωρίζουμε, για την θαλάσσια βιοποικιλότητα;
* Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που την απειλούν;
* Πως θα επηρεαστεί η καθημερινή ζωή των ανθρώπων, η οικονομία και οι κοινωνίες μας από την καταστροφή του θαλάσσιου κόσμου;
* Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε τα απειλούμενα είδη και οικοσυστήματα;
* Τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά;
* Τι πρέπει να αλλάξουν οι μεγαλύτεροι;


Πως μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές:

Προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους νέους να σκεφτούν πως θα ήθελαν να συμβάλουν στην προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και να απαντήσουν με τον δικό τους καλλιτεχνικό και δημιουργικό τρόπο σε αυτά τα ερωτήματα, εκφράζοντας και τις δικές τους ευαισθησίες, ανησυχίες αλλά και προτάσεις με:

* ζωγραφική ή κολάζ
* με φωτογραφίες
* με θεατρικά κείμενα


Τι θα γίνουν τα καλλιτεχνικά έργα:

Τα έργα ζωγραφικής και οι φωτογραφίες των νέων θα παρουσιαστούν τον Απρίλιο του 2010 σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο της Αθήνας σε μία 4ημερη έκθεση ανοιχτή στο ευρύ κοινό, την οποία θα μπορούν να επισκεφθούν τόσο οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, οι φίλοι και συγγενείς τους όσο και μαθητές από διάφορα σχολεία.

Μια επιτροπή αποτελούμενη από καλλιτέχνες θα επιλέξει και θα βραβεύσει σε κάθε κατηγορία τα έργα που θα ξεχωρίζουν από άποψη φαντασίας και καλλιτεχνικής δημιουργικότητας .

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης.


Προδιαγραφές έργων:

* Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν με ένα ατομικό ή/και ομαδικό έργο (ζωγραφική ή κολάζ, φωτογραφία, θεατρικό κείμενο).
* Τα έργα ζωγραφικής και τα κολάζ θα πρέπει να είναι σε χαρτί διαστάσεων 35 Χ 50 εκ. για ατομικά έργα και 60 X 80 εκ. για ομαδικά. Υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ζωγραφική είναι μολύβια, νερομπογιές, παστέλ, ακουαρέλες, ακρυλικά.
* Οι φωτογραφίες πρέπει να παραδοθούν τυπωμένες σε διάσταση 35 Χ 50cm καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή εφόσον αυτό είναι δυνατό.
* Τα έργα κάθε τάξης ή σχολείου θα πρέπει να συνοδεύονται οπωσδήποτε από λίστα με τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν.
* Το όνομα του μαθητή ή των μαθητών καθώς και το σχολείο πρέπει να γράφεται καθαρά πίσω από κάθε έργο, ώστε να γνωρίζουμε τον/ους δημιουργό/ους.


Σημαντικές πληροφορίες:

1. Οι προαναφερθείσες διαστάσεις θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά.
2. Κατά την αποστολή των έργων παρακαλούμε μην τα τοποθετείτε σε κυλίνδρους καθώς αλλοιώνεται και το σχήμα και τα χρώματα τους. Καλύτερα χρησιμοποιείτε μεγάλους χάρτινους φακέλους ή χάρτινες θήκες.
3. Δε θα γίνονται αποδεκτές κατασκευές, ή έργα τοποθετημένα σε κάδρα ή ταμπλό.
4. Δε θα γίνονται αποδεκτά έργα διαφορετικών διαστάσεων (πχ ατομικό σε διάσταση ομαδικού).


Αποστολή έργων:

Οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου ή οι υπεύθυνοι των καλλιτεχνικών εργαστηρίων θα πρέπει να συλλέξουν και να αποστείλουν τα έργα των μαθητών με συνοδευτική λίστα με τα ονόματα και την τάξη των μαθητών με κούριερ ή με απλό ταχυδρομείο.

Παρακαλούμε μη στέλνετε συστημένα διότι δε θα παραλαμβάνονται.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Τα σχολεία και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια που θα λάβουν μέρος πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας την επισυναπτόμενη φόρμα έως τις 25 Νοεμβρίου 2009 με τους εξής τρόπους:

* ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: info@medsos.grThis e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it
* ταχυδρομικά στη διεύθυνση Μαμάη 3, Αθήνα 10440
* στα fax: 2108228795, 2108253435.


Προθεσμία παράδοσης έργων :

Τα έργα πρέπει να παραδοθούν στο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2010.

Ημερομηνία Λήξης υποβολής αιτήσεων : 25 Νοεμβρίου 2009
Από medsos.gr

Αγώνας της παιδικής ομάδας του Γ.Σ. Ιτέας


Η παιδική ομάδα μπάσκετ του Γ.Σ. Ιτέας (γεν.1994/1995 ) δίνει σήμερα Κυριακή αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα της ΑΡΑΧΩΒΑΣ
Ο αγώνας θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο στην Ιτέα και θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα.
Ας είναι αρκετός κόσμος στην εξέδρα, η είσοδος είναι ελεύθερη και η ατμόσφαιρα οικογενειακή.

13 Θέσεις εργασίας στους Δήμους Βαρδουσίων, Καλλιέων, και Γαλαξιδίου

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Εποχιακό Προσωπικό)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ...
ΘΕΣΕΙΣ 3
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΑΣΩΝ
ΘΕΣΕΙΣ 2
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 8/10/2009
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ Ιστοσελίδα
Τηλέφωνα: 22660-41244, 22660-41151

ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΦΟΡΟΙΣ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΦΕΚ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 241 4-6-2009
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2265062212
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ (από-έως) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΕΑ
Δείτε το ΦΕΚ 241 4-6-2009 στο Εθνικό Τυπογραφείο
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ Ιστοσελίδα
Τηλέφωνα: 2265351500-1,

ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΦΟΡΟΙΣ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΦΕΚ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 339 24-7-2009
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2265351212
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ (από-έως) 8-10-2009 15-10-2009

Δείτε το ΦΕΚ 339 24-7-2009 στο Εθνικό Τυπογραφείο
ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ Ιστοσελίδα
Τηλέφωνα: 2265351120, 2265351213