Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας καλεί για την εκδήλωση στην Αντίκυρα

Η Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας και η θεματική «Πόλη, περιβάλλον, οικολογία» του ΣΥΡΙΖΑ, συμπαρίστανται στην εκδήλωση που διοργανώνουν φορείς για τη σωτηρία του Κορινθιακού, στην πλατεία της Αντίκυρας το Σάββατο 9 Μαΐου στις 7.00 μ.μ.
Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά τα πορίσματα δύο μελετών που εκπονήθηκαν παρά τις προσπάθειες του ομίλου Μυτιληναίου που έφθασε στο σημείο να μηνύσει επιστήμονες και την Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας.
Καλούμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε ενεργό πολίτη που ευαισθητοποιείται και αγωνίζεται για το περιβάλλον, να συμμετέχει στην εκδήλωση και να συμπαρασταθεί έμπρακτα στους πολίτες της Αντίκυρας που αγωνίζονται για το περιβάλλον και ... για να σταματήσουν την υποβάθμιση του Κορινθιακού.
Καμία προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού δεν πρέπει να μένει αναπάντητη.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά για συνεννοήσεις για την μετακίνηση, με την τριμελή του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας τα τηλέφωνά είναι:

Ανακοίνωση της" Κίνησης για την σωτηρία της Γκιώνας"

Ένα Βήμα Μπρος… Πέντε Βήματα Πίσω, από την Νομαρχία Φωκίδας

ANAKΟΙΝΩΣΗ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας κάτω από την ισχυρή πίεση των κατοίκων όλης της Φωκίδας και ιδιαίτερα των χωριών της Γκιώνας, προχώρησε σε εξαγγελίες διαγωνισμών για μελέτες, δίνοντας μάλιστα υπερβολικά μεγάλα χρονικά διαστήματα στους μελετητές.
Η νομαρχία δεν γνωρίζει ότι οι μεταλλευτικές εταιρείες οφείλουν να αποκαταστήσουν το περιβάλλον;
Γιατί δεν λέει κουβέντα για το «μάρμαρο» δηλαδή για τις επιφανειακές εξορύξεις που συνεχίζονται τα τελευταία χρόνια παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας;
Γιατί δεν αφουγκράζεται τις διαμαρτυρίες και τις ανησυχίες των πολιτών, που μιλάνε για συνέχιση της πολιτικής της πλήρους καταστροφής των περιοχών «NATURA»; Γιατί αγνόησε πλήρως τις απόψεις των Κίνησης, που της κοινοποιήθηκαν στις αρχές του χρόνου, με το ψήφισμα (πατήστε εδώ) στον Αποστολιά.

Ύστερα από τις κινητοποιήσεις μας και τους δυο τρομοκρατικούς εμπρησμούς, με την ... ολοκληρωτική καταστροφή του σπιτιού του μέλους μας Στέφανου Κόλλια, η Νομαρχία Φωκίδας αποφάσισε, χωρίς την διαβούλευση των πολιτών και κάνοντας επίδειξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας με χρήματα των φορολογουμένων, να χρηματοδοτήσει τις μελέτες αποκατάστασης παλαιών επιφανειακών εξορύξεων, κάτι που σκανδαλωδώς απέφυγαν να το πληρώσουν οι μεταλλευτικές εταιρίες.

Γι αυτό ενέκρινε ποσό 288.432 ευρώ για τις μελέτες. Συνήθως το κόστος των μελετών είναι το 5% του προϋπολογισμού του έργου. Άρα ένα προβλεπόμενο κόστος αποκατάστασης μπορεί να υπολογιστεί σε 5.768.640 ευρώ. Δηλαδή συνολικά 6 εκατομμύρια ευρώ για μελέτη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος των παλιών εκμεταλλεύσεων, που μας άφησαν «δώρο» οι κερδοσκοπικές εταιρείες. Η Νομαρχία δεν λέει κουβέντα για το που θα βρεί ένα τόσο μεγάλο ποσό χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στις τσέπες των μεταλλευτικών εταιρειών.

Γιατί λοιπόν η Νομαρχία ενέκρινε περιβαλλοντική μελέτη μεταλλευτικής εταιρείας για μελέτη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος προϋπολογισμού 25.000 ευρώ !! 240 φορές λιγότερα από τον προϋπολογισμό της Νομαρχίας. Δηλαδή οι μελέτες των εταιρειών ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας, ότι δήθεν θα αποκαταστήσουν το περιβάλλον. Η Νομαρχία με ποιόν είναι, με τους πολίτες και το περιβάλλον ή με τα κέρδη των μεταλλευτικών εταιρειών;

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι απλός παρατηρητής των κερδοσκοπικών εταιρειών, αλλά επιβάλλεται να ασχοληθεί με τα εν λειτουργία μεταλλεία και με τις καταστροφές που συμβαίνουν σήμερα. Σύμφωνα με το νόμο 1650/1986 είναι ο υπεύθυνος θεσμικός φορέας για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, με δυνατότητα να επιβάλλει κυρώσεις, ακόμα και να διατάξει παύση λειτουργίας επιχείρησης.

Αν οι εταιρείες χρηματοδοτούσαν την πραγματική αποκατάσταση του περιβάλλοντος εκατοντάδες πολίτες της Φωκίδας θα εύρισκαν εργασία, οι επαγγελματίες θα είχαν περισσότερο κίνηση και γενικότερα θα υπήρχε πραγματική ανάπτυξη του νομού.

Εκείνο που χρειάζεται ο νομός μας είναι η ήπια αξιοποίηση του πλούτου του, των βουνών και των θαλασσών του και γενικότερα η μη κερδοσκοπική ανάπτυξή του, προς όφελος των κατοίκων του και της χώρας μας.

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την Κίνηση μας να αποδίδει καρπούς έστω και με εξαγγελίες. Μαζί μας έχουμε την πλειοψηφία των πολιτών και των συλλογικοτήτων της Φωκίδας (δείτε την ανακοίνωση συλλόγων πατώντας εδώ). Συνεχίζουμε ολοένα και δυνατότεροι…

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2009 θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Σωτηρία της Γκιώνας στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρη & Πατησίων), για τους κατοίκους της Αθήνας.

Γκιώνα, 7 Μαΐου 2009

Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ

Γενικός ξεσηκωμός των αγροτών της Φθιώτιδας

Γενικός..ξεσηκωμός έχει σημάνει στις τάξεις των αγροτών της Φθιώτιδας οι οποίοι δηλώνουν πως δεν θα πληρώσουν για το ΟΣΔΕ αφού θεωρούν πως το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και η ΠΑΣΕΓΕΣ τους κοροϊδεύουν!
Μάλιστα για το λόγο αυτό το Σάββατο στις 8μμ στο Μοσχοχώρι ( στον Συνεταιρισμό) θα συναντηθούν τα μέλη του Παμφθιωτικού προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους στο ζήτημα αυτό όπου η ..κοροϊδία ξεπέρασε, όπως λένε, κάθε προηγούμενο.Οι αγρότες είναι ανάστατοι και ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να τηρήσει τις δεσμέυσεις του!
Σαν σκέψη υπάρχει στους αγρότες ,ως μέτρο αντίδρασης,να κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας που ξεκινάει στις 16 Μαϊου ενώ δεν αποκλείουν και δυναμικές κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων και Οργανισμών.....
Απο τον Ζγαντζούρη Σπύρο

Εκδρομή του ΚΑΠΗ Ιτέας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΕΤΕΩΡΑ Μονοήμερη
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε
ότι το ΚΑ.Π.Η θα πραγματοποιήσει δύο εκδρομές για τους μήνες Μάιο — Ιούνιο.
1η Στις 18 Μαΐου 2009 ημέρα Δευτέρα μονοήμερη εκδρομή στα Μετέωρα
Η εκδρομή είναι χορηγία του Δήμου Ιτέας.
Δηλώσεις συμμετοχής στο Κ.Α.Π.Η 5-9 κάθε απόγευμα εκτός Σάββατο και Κυριακής μέχρι στις 14 Μαΐου ημέρα Πέμπτη. Αναχώρηση θα γίνει στις 7.00 π.μ. από την Παραλία.(ΜΟΛΟ)
Πρώτη στάση για καφέ στην Λαμία, συνεχίζουμε για Μετέωρα επίσκεψη στα Μοναστήρια, έπειτα κατεβαίνουμε στην πόλη της Καλαμπάκας για φαγητό και αφού γευτούμε τα παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ... ενδιάμεσες στάσεις
Αριθμός θέσεων περιορισμένος.
Να έχετε μαζί σας τις κάρτες Πολιτισμού.
ΡΟΔΟΣ - 14-18 Ιούνη 2009
2η Στις 14-18 Ιούνη 2009 το Κ.Α.Π.Η θα πραγματοποιήσει 6ήμερη εκδρομή
στο πανέμορφο νησί της ΡΟΔΟΥ. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 10 Ιούνη ημέρα Τετάρτη στο Κ.Α.Π.Η 5-9 κάθε απόγευμα εκτός Σάββατο και Κυριακής. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο αριθμός ατόμων από Μέλη του Κ.Α.Π.Η, θα συμπληρωθεί με άτομα εκτός Κ.Α.Π.Η.
Λεπτομέρειες της εκδρομής στο πρόγραμμα που σας στέλνουμε.
Αναχώρηση από το Κ.Α.ΠΗ το μεσημέρι της Κυριακής και ώρα 2./ψ
Να έχετε μαζί σας τις κάρτες πολιτισμού
ΙΤΑΛΙΑ ( Σεπτέμβριο)
3η Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Α.Π.Η. θα πραγματοποιήσει εκδρομή στην Ιταλία(ΠΟΜΠΗΙΑ —ΡΩΜΗ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ -ΒΕΝΕΤΙΑ)
Θα ενημερωθείτε. προσεχώς.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΥΡΙΩΤΗΣ

Μία θέση εργασίας στον Δήμο Ιτέας

ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΦΟΡΟΙΣ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΤΕΑΣ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΦΕΚ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 170 13-4-2009
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ......ΤΗΛΕΦΩΝΑ 22650 32598
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ (από-έως) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΕΑ *

Δείτε το ΦΕΚ 170 13-4-2009 στο Εθνικό Τυπογραφείο