Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μια ηρωική μορφή της Εθνικής Αντίστασης ο Δήμος Καραλίβανος


Ο Δήμος (δεξιά) Καραλίβανος με τον  με τον κουνιάδο του Πολυκαρπο Καπουρο

Μια τις πιό ηρωικές και λιγότερο αναγνωρισμένες μορφές τις Εθνικής Αντίστασης είναι και ο Δήμος Καραλίβανος. 

Ο Καραλίβανος δεν ήταν αυτό που λέμε αγνός αγωνιστής, τουλάχιστον σε ότι αφορά την προ της αντίστασης ζωή του, ήταν όμως εξαιρετικά γενναίος& και η συμμετοχή του στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενέπνευσε πολλούς συναγωνιστές του.

Πριν την εισβολή των Γερμανών, ο Καραλίβανος ήταν ληστής στα βουνά. Έκλεβε απο χρήματα μέχρι ζώα και ζούσε με μιά ομάδα φυγόδικων κυνηγημένος και κρυβόμενος. Παρόλα αυτά δεν άνηκε στην κατηγορία των βαρυποινιτών, με την έννοια ότι δεν σκότωνε όσους λήστευε.
Επίσης εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η πτώχευση ...

Μεγάλο “κόλπο” από Σόρος, Κυριακόπουλο, Δασκαλόπουλο, Μυτιληναίο, Ζαβό

Μυστικός δείπνος πέντε επιχειρηματιών με τον Τζορτζ Σόρος και μενού τις πωλήσεις των “ασημικών” του ελληνικού δημοσίου, αλλά και νέες επενδύσεις έγινε προχθές το βράδυ.
Εκτός του (μεγαλύτερου κερδοσκόπου όλων των εποχών) Τζ. Σόρος, στο σπίτι του Οδυσσέα Κυριακόπουλου (βιομηχανικά ορυκτά) ήταν καλεσμένοι οι Δημήτρης Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ), Βαγγέλης Μυτιληναίος (του γνωστού ομίλου) και ο ελληναοαμερικανός επιχειρηματίας Στέλιος Ζαβός.
Στο δείπνο, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost,  συζητήθηκε η είσοδος funds που ...

Σκί και το Πάσχα στον Παρνασσό

Παρνασσός  ΚελάριαΧιονοπτώσεις στα περισσότερα χιονοδρομικά σε εξέλιξη!!! Σε καθημερινή λειτουργία θα παραμένει ο Παρνασσός μέχρι τη Πρωτομαγιά και μετά κάθε Σαββατοκύριακο όσο κρατήσει το χιόνι και η Βασιλίτσα μέχρι την Μ. Πέμπτη.

Επιπλέον 10 εκ στη Βασιλίτσα και 15 εκ στον Παρνασσό. Προπονήσεις αθλητών γίνονται στο Χ.Κ. Βασιλίτας και Καιμακτσαλάν, το δεύτερο δεν είναι ανοικτό για το κοινό.

Ανοιχτό θα παραμείνει μέχρι και ...

Ελεύθερα διόδια και κέρασμα φαγητού στα διόδια της Αγίας Τριάδας

altΌχι μόνο ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Αγίας Τριάδας είχαν σήμερα οι περαστικοί οδηγοί αλλά και κέρασμα με φαγητό και κρασί. 
Οι επιτροπές αγώνα Φθιώτιδας «Δεν Πληρώνω» έστησαν γλέντι από τις 12 το μεσημέρι, προσφέροντας σε όσους ήθελαν να κάνουν μία γρήγορη στάση εκτός από συμβουλές για το πώς ...

Τραυματίστηκε αστυνομικός σε δρόμο των Δελφών


Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε χθες σε δρόμο των Δελφών, την ώρα που έκανε σήμα σε αυτοκίνητο να σταματήσει, λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Εκείνη την στιγμή διεξαγόταν ο διεθνής ποδηλατικός γύρος, αλλά ο οδηγός δεν θέλησε να συμμορφωθεί, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον αστυνομικό στο πόδι, ευτυχώς ελαφρά.
Αμέσως κατέβηκε από το όχημά του και ...

Η "Γιορτή του αρνιού" στην Τριταία





Η "Γιορτή του αρνιού" στην Τριταία
 Κέφι
Γλέντι
Χορός
Το κρέας είναι προσφορά του Συλλόγου


θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Απριλίου 2011
στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Τριταίας.

Καλή Ανάσταση

Ο καιρός στην Ιτέα

Μπορεί ο σύγχρονος Καλλικράτης να...υποβάθμισε την όμορφη πόλη μας μέσω της κατάργησης του αυτοτελούς Δήμου Ιτέας, από την άλλη όμως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - έστω και μετά από πολύ καιρό  -  φρόντισε να εντάξει την πόλη μας στην λίστα με τις περιοχές με μετεωρολογικό και ...ταξιδιωτικό ενδιαφέρον καταχωρώντας την
(όπως και την Δεσφίνα)
ανάμεσα στις 18 περιοχές της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με...μετεωρολογικό στατιστικό ενδιαφέρον... :

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου, Μια ακόμη μεγάλη απώλεια για το ελληνικό τραγούδι

Ο Νίκος Παπάζογλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών
Ο Νίκος Παπάζογλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών
Έφυγε την Κυριακή το πρωί από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών, λίγο διάστημα μετά το θάνατο του καλού του φίλου και στενού συνεργάτη Μανώλη Ρασούλη.

Χτυπημένος από την επάρατη νόσο, ο Νίκος Παπάζογλου τον τελευταίο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΟΥΠΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την σύμβαση χρήσης λιμενικών εγκαταστάσεων στην ΦΩΚΙΔΑ από την S&B. O δρόμος της νομιμότητας και της διαφάνειας, μοναδικός, για να διασφαλισθεί το Δημόσιο συμφέρον!
Πολιτική πρωτοβουλία διασφάλισης του κοινωνικού συμφέροντος, της υγείας-ευημερίας των κατοίκων της περιοχής, και της προστασίας του περιβάλλοντος με την νέα σύμβαση χρήσης των Λιμενικών ε-γκαταστάσεων στη θέση Λαρνάκι (εντός ζώνης λιμένα Ιτέας) ανάμεσα στην εταιρεία S&B -πρώην «Α-ΕΕ ΑΡΓΥΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ-και στην Λιμενική Επιτροπή, ανέλαβε ο επικεφαλής της ...

Επιστολή διαμαρτυρίας επαγγελματιών της Ιτέας


Επιστολή — Διαμαρτυρία των επαγγελματιών του κεντρικού και δυτικού τμήματος της παραλιακής λεωφόρου και του ιστορικού κέντρου της πόλης της Ιτέας.
Αγαπητέ Κ. Δήμαρχε, κ. Αντιδήμαρχε και κ. Πρόεδρε, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε και τοιουτοτρόπως να διαμαρτυρηθούμε για ορισμένα προβλήματα που μας απασχολούν.
Πρώτον στεκόμαστε στην άνιση μεταχείρισή που υφιστάμεθα πέραν του ενός χρόνου ...