Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Σκί και το Πάσχα στον Παρνασσό

Παρνασσός  ΚελάριαΧιονοπτώσεις στα περισσότερα χιονοδρομικά σε εξέλιξη!!! Σε καθημερινή λειτουργία θα παραμένει ο Παρνασσός μέχρι τη Πρωτομαγιά και μετά κάθε Σαββατοκύριακο όσο κρατήσει το χιόνι και η Βασιλίτσα μέχρι την Μ. Πέμπτη.

Επιπλέον 10 εκ στη Βασιλίτσα και 15 εκ στον Παρνασσό. Προπονήσεις αθλητών γίνονται στο Χ.Κ. Βασιλίτας και Καιμακτσαλάν, το δεύτερο δεν είναι ανοικτό για το κοινό.

Ανοιχτό θα παραμείνει μέχρι και ...
τη Πρωτομαγιά το Χ.Κ. Παρνασσού και τις καθημερινές με 20% έκπτωση στο ski pass, περίπου 300 άτομα την ημέρα ανεβαίνουν τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα δεν ξεπερνούν τα 1000. Συνεπώς και καλό χιόνι λόγω καιρού και μικρές ουρές στα lifts.
To X.K. Βασιλίτσας θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι και την Μ.Πέμπτη με την Ελιμεία. Ο κόσμος δεν ξεπερνάει τα 100 άτομα καθημερινά.

Η φετινή σεζόν πέρα από την κρίση χτυπήθηκε και από την έλλειψη χιονιών τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Μέτα τα τέλη του Ιανουαρίου, η Κεντρική Ελλάδα και η Πελοπόννησος ευνοήθηκε περισσότερο από τις χιονοπτώσεις, ενώ σε Πηγάδια και Καιμακτσαλάν οι χιονοπτώσεις ήταν περιορισμένες. Να σημειώσουμε ότι η τεχνητή χιόνωση σε Πηγάδια, Καϊμάκτσαλαν και Πισοδέρι βοήθησε ουσιαστικά τις δύσκολες ημέρες.
Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το Χ.Κ. Παρνασσού έσπασε ρεκόρ πωλήσεων των 30 τελευταίων ετών τον μήνα Φεβρουάριο και Μάρτιο με προσελεύσεις που έφθασαν τα 45000 άτομα ανά μήνα όταν ο μέσος όρος δεν ξεπέρασε ποτέ τους 30000. Φέτος σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις καθημερινές λόγω των καλών και ευέλικτων προσφορών των Χ.Κ. Παρνασσού και Καλαβρύτων. Επίσης σημειώθηκε σημαντική αύξηση στην μεταφορά με το ski bus λόγω της ανόδου της τιμής της βενζίνης. Η τιμή του Ski Bus δεν αυξήθηκε.
Δυστυχώς, η σεζόν σηματοδοτήθηκε και από δύο δυσάρεστα γεγονότα. Το πρώτο είναι η απώλεια δύο ανθρώπινων ζωών στα Πηγάδια και στο Μέτσοβο. Το δεύτερο είναι ότι το Φαλακρό και το Μαίναλο δεν κατόρθωσαν να λειτουργήσουν. Υπάρχει ελπίδα για μια καλύτερη χιονοδρομία στην Ελλάδα και σίγουρα η οικονομική κρίση πιέζει πιο έντονα από ποτέ άλλοτε στο να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό/θεσμικό πλαίσιο ώστε να ξεκινήσουν οι επενδύσεις από Ελλάδα και εξωτερικό.

Το Χ.Κ. Παρνασσού και η σχολή σκι Πάππος-Μπαλντούμης σας προσκαλούν στον πρώτο ανοιχτό αγώνα παίδων από 5 έως 12 ετών την Μ.Πέμπτη 21/4 και ώρα 10:00 στα Κελάρια.


http://www.snowreport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου