Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΜΥΩΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012, έκλεψε κι αυτή τη φορά τις εντυπώσεις…

Το ΜΥΩΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως, όταν υπάρχει διάθεση, όταν υπάρχει μεράκι και κάποιοι πρωτοπόροι που τολμούν, μπορούν να γίνουν θαύματα και με ελάχιστα χρήματα.
Όταν οργανωμένοι Δήμοι με χιλιάδες κόσμου δεν μπόρεσαν φέτος να πραγματοποιήσουν  Καρναβάλι, για οικονομικούς λόγους, η Αγία Ευθυμία έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά να δείξει το δρόμο:
Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, δεν χρειάζονται εισαγόμενες πολυδάπανες φαραωνικές κατασκευές. Εκείνο που χρειάζεται είναι εθελοντισμός, ιδέες και πίστη σ’ αυτό που σχεδιάζεται.
Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, στην πλατεία της Αγίας Ευθυμίας, όσοι παρευρεθήκαμε, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε το αποτέλεσμα της τόλμης λίγων, αρχικά, ανθρώπων του χωριού, που, όμως, κατάφεραν, στην πορεία, να κινητοποιήσουν πολλούς στη κοινή προσπάθεια. Και πιστέψτε μας, αυτό ...

Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ: "Επίθεση νεοναζί σε μέλη του ΣΕΚ στον Πειραιά"

"Ομάδα είκοσι τραμπούκων της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε μέλη του ΣΕΚ, συνδικαλιστές και φοιτητές που έκαναν πολιτική παρουσία στην οδό Σωτήρος με τραπεζάκι με βιβλία και μοίρασμα προκηρύξεων. Έσπασαν το...

Σύλληψη σεσημασμένων διαρρηκτών μετά από καταδίωξη στην Φωκίδα - Πιάστηκαν και πάλι με κλοπιμαία

Μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου Φωκίδας εντόπισε ύποπτο όχημα, με δύο άτομα να κινείται στην εθνική οδό Ιτέας-Αντιρρίου και με την συνδρομή αστυνομικών της Ο.Ε.Π.Τ.Α., προσπάθησαν να το ελέγξουν.
Ο οδηγός του δεν σταμάτησε και ακολούθησε επικίνδυνη καταδίωξη.
Μετά από τριάντα  χιλιόμετρα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τους δύο επιβαίνοντες, ο ένας κάτοικος Λαμίας και άλλος Αθηνών.
Στο όχημα βρέθηκαν αρκετά χρυσαφικά, ...

Aνοιχτή επιστολή για τις φυλακές απο το Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς

5/Ο3/2012
Προς: τον Υπουργό Δικαιοσύνης, 
τον Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας
κοιν. τοπικά ΜΜΕ

Άμεση λήψη μέτρων για  τις φυλακές

           Το αίτημα μας σχετίζεται με ένα κοινωνικό ζήτημα, το οποίο – παρ΄ ότι ως κοινωνία φροντίζουμε να το κρύβουμε κατά κανόνα «κάτω από το χαλί» - αφορά ένα σημαντικότατο αριθμό ανθρώπων που διαβιούν στα όρια της περιφέρειάς μας και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για τις συνθήκες στις φυλακές της περιφέρειάς μας (Δομοκού, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Ελαιώνα – και όχι μόνο !). Είναι στοιχειώδης αξιακή αρχή του συστήματος δικαίου ότι η ποινική κύρωση αφορά τη στέρηση της ελευθερίας από τον παραβάτη του νόμου, αλλά κατά τα λοιπά αυτός συνεχίζει να διατηρεί τα δικαιώματα που έχουν- πρέπει να έχουν – όλοι οι πολίτες στην υγεία, στη μόρφωση, στην επικοινωνία και κυρίως στην αξιοπρέπεια.

Είναι επίσης κοινός τόπος ότι αυτά καταστρατηγούνται βάναυσα και οι φυλακές αποτελούν ...

Σκέψεις γύρω από το... «πείραμα της πατάτας»! και η αντίδραση του ΚΚΕ

Σκέψεις γύρω από το... «πείραμα της πατάτας»!
Του Δημήτρη Τσιμούρα

Είναι γεγονός ότι δόθηκε από τα ΜΜΕ μεγάλη δημοσιότητα στην κίνηση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για την παραγγελία και τη διανομή πατάτας Νευροκοπίου με τιμή σχεδόν στο ένα τρίτο αυτής των Super Markets.

Σίγουρα ο βασικός στόχος των μελών της ομάδας ήταν αφενός να ανακουφίσουν, όσο αυτό είναι εφικτό τους κατοίκους της περιοχής που θερίζει η φτώχεια -όπως βέβαια και την πλειοψηφία των υπόλοιπων Ελλήνων- και αφ’ ετέρου να παρακάμψουν τους μεσάζοντες-αεριτζήδες. Αυτοί, έχοντας σαν βασικό εργαλείο την ελεύθερη αγορά, εντός και εκτός συνόρων, εκβιάζουν στην κυριολεξία τους παραγωγούς, προκειμένου να αποκομίσουν υπέρογκα κέρδη, με θύμα πάντα το δίδυμο παραγωγός-καταναλωτής!

Ό λόγος βέβαια που δόθηκε τόση δημοσιότητα από τα ΜΜΕ σ’ αυτήν την κίνηση είναι γιατί...