Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Παράσταση της θεατρικής ομάδας " οχι παίζουμε"

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κυριακοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου,

Η θεατρική ομάδα «Όχι παίζουμε!» του παιδικού εργαστηρίου

«ΘεατροΠαιχνιδίσματα»

σας περιμένει να απολαύσετε την θεατρική παράσταση για παιδιά και μεγάλους

«Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης»

του Ευγένιου Τριβιζά σε διασκευή του Εθνικού θεάτρου.

Παραστάσεις της θεατρικής ομάδας «Αρόδο» της Ιτέας

Η θεατρική ομάδα «Αρόδο» της Ιτέας θα παρουσιάσει τις κωμωδίες «Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ» της Φώφης Τρέζου (1963), «Η ΤΕΛΕΤΗ» του Παύλου Μάτεση (1966) και «ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ» του Άντον Τσέχωφ.
Οι παραστάσεις θα γίνουν το Σαββάτο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2009 στις 09:30 το βράδυ στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Κυριακοπούλειου πολιτιστικού κέντρου Ιτέας.
Στον Αρχιτέκτονα θα δούμε την δίψα για ... κοινωνική καταξίωση ενός νεόπλουτου ζευγαριού που επιτρέπει την υιοθέτηση ενός ακραίου — έως και κιτς θα λέγαμε — τρόπου ζωής. Ο Αρχιτέκτονας δεν θα διστάσει σε τίποτα προκειμένου να επιβάλει τις εξεζητημένες ιδέες του.
Η Τελετή δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη κωμωδία, αλλά για ανατρεπτική σάτιρα
της μεσοαστικής τάξης, που ανακαλύπτει, μέσα από την υπερβολή, τον καθωσπρεπισμό και την ψευτοαριστοκρατική βιτρίνα της. Η τελετή — κηδεία δεν μπορεί να είναι συνηθισμένη για μία τόσο «ξεχωριστή» οικογένεια.
Στο τρίτο έργο μια οικολογική συζήτηση, επίκαιρη όσο ποτέ, καταλήγει σε ομολογία δυστυχίας ενός ανθρώπου, δέσμιο των επιδερμικών σχέσεων και της ανείπωτης μοναξιάς του, με εύθυμο όμως τρόπο.
Για αυτούς τους λόγους, είναι έργα που διατηρούν ως τα σήμερα τη φρεσκάδα και την ευστοχία τους, ειδικά μάλιστα στην εποχή μας, την εποχή της εικόνας και του φαίνεσθαι.
Στην παράσταση θα συμμετάσχουν 15 ερασιτέχνες ηθοποιοί από την πόλη μας και την περιοχή, με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Δημήτρη Αποστόλου.
Η θεατρική ομάδα ανήκει στο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΙΤΕΑΣ

Τι γνώμη έχει για τις αφίσες ο Δήμος Ιτέας;

Σε προηγούμενα δημοσιεύματα είχαμε αναφερθεί για το γεγονός οτι ο Δήμος κατέβαζε αφίσες που είχαν κολληθεί από πολιτικά κόμματα.
Τώρα βλέπουμε στην Ιτέα εδώ και δύο ημέρες να υπάρχουν αφίσες παντού και ο Δήμος να μην τις κατεβάζει.
Σημασία έχει κύριε Δήμαρχε ποια αφίσα είναι κολλημένη για να ξεκολληθεί ή όχι.
Η δική μας θέση να τοποθετηθούν ταμπλό για να ενημερώνεται ο κόσμος δεν υλοποιήθηκε, μένει να δούμε και πως εννοείτε την αφισορύπανση.
Στο κάτω κάτω να μου πεις, με τόσες αφίσες δεν θα τους ξενίσουν τα σκουπίδια στην διαδρομή, έτσι δεν είναι;