Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Νέα Υποβάθμιση από Fitch της Ελλάδας


Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε εγχώριο και ξένο νόμισμα σε «CCC» από B+ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, οδηγώντας τη χώρα μας ακόμη πιο βαθιά στην κατηγορία υψηλού κινδύνου (junk).

Υποβάθμισε ακόμη τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε «C» από «B», ενώ ανακοίνωσε ότι αφαιρεί τις αξιολογήσεις από το καθεστώς Rating Watch Negative.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος, η υποβάθμιση αντανακλά την απουσία ενός νέου, πλήρως χρηματοδοτούμενου και αξιόπιστου προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ για την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την ενισχυμένη αβεβαιότητα για το ρόλο των ...

ΠΑΡΕ ...ΚΟΣΜΕ !! Η υποθήκευση της Ελλάδος ήταν στην ατζέντα του Γ. Παπανδρέου;


Γράφαμε εδώ, με την ανάληψη των καθηκόντων του, ότι τα οικονομικά δεν μαθαίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη! Ακόμα και από έναν ευφυή άνθρωπο, όπως ο κ. Βενιζέλος.
Φαίνεται, ότι αν και έπαθε, δεν έμαθε! Ελπίζουμε μόνο να μη μάθει και αυτός στου «κασίδι το κεφάλι», δηλαδή στις πλάτες μας.
Γράφουμε τούτα τα αιχμηρά γιατί ο λόγος ενός υπουργού οικονομικών έχει επιπτώσεις στις αγορές (χρηματιστήρια, επιτόκια, spreads, ισοτιμίες κλπ). Μπορεί να έχει …κόστος, με άλλα λόγια, αν δεν είναι προσεκτικός.
Ο Υπουργός Οικονομικών, και μάλιστα μιας χώρας που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της Ελλάδος, δεν μπορεί να σκέφτεται φωναχτά, ούτε να επιδίδεται σε ασκήσεις επί χάρτου, που ...

Διαδηλώσεις στη Ραμάλα λόγω της επίσκεψης Παπούλια, φυλακίσεις και δολοφονίες την ίδια ώρα απο το Ισραήλ


Διαδηλώσεις κατά του Παπούλια ξέσπασαν στη Ραμάλα , τη Τρίτη,με αίτημα την απέλασή του, εξαιτίας της συνεργασίας  της κυβέρνησης Παπανδρέου με το ισραηλινό κράτος στο ζητημα της απαγόρευσης του απόπλου του στολίσκου της ελευθερίας από τα ελληνικά λιμάνια.
Τα καλέσματα είχαν γίνει για‎‎‎‎‎‎ καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Al-Manara στο κέντρο της πόλης Ραμάλα  λόγω της επίσκεψης του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια στην Παλαιστινιακή Αρχή και στον πρόεδρο ...

ΕΕ: Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ NA ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 17 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο συμπέρασμα ότι τα μειωμένα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που χορήγησε η ΔΕΗ [DEHr.AT] στην Αλουμίνιον της Ελλάδος κατά το διάστημα 2007-2008 προσέφεραν αδικαιολόγητο πλεονέκτημα στην εταιρεία, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων, κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή 
Ως εκ τούτου, η Ελλάδα καλείται να ανακτήσει την ενίσχυση από την αποδέκτρια εταιρεία.
Η απόφαση αποτελεί συνέχεια διεξοδικής έρευνας που ...

ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙς ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;

Ισλανδική Επανάσταση; Θαυμάστε τί κατορθώνουν οι λαοί που σκέπτονται!


Ισλανδία.jpg"Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:
Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε
-να παραιτηθεί η κυβέρνηση,
-εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες,
-αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος των Τραπεζών στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.
Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που τους ...

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ - LIVE στην Στρώμη


To Σάββατο, 13 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. τα Υπόγεια Ρεύματα στην Στρώμη.

Τα Υπόγεια Ρεύματα επισκέπτονται την ορεινή Φωκίδα στο χωριό Στρώμη παρουσιάζοντας δίπλα στις πηγές του Μόρνου ένα live με ηλεκτρικό ελληνόφωνο ροκ, με τραγούδια από την δισκογραφία τους και από διασκευές.. ένα live που θα μείνει αξέχαστο τόσο στο κοινό όσο και στους ίδιους τους συντελεστές.

Η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος βοήθησε στη ζύμωση των μελών του με αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους σ' ένα μείγμα ακραιφνώς ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις. Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους, στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα.Με αφορμή την δισκογραφική δουλειά με τον Θάνο Μικρούτσικο «Τους έχω βαρεθεί», ...

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ιτέας την Πέμπτη


        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ,
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 21.30 

ΣΤΟΝ ΜΩΛΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ.

Μιλάνε πρώτη φορά για χρεοκοπία


epilektiki xreokopia by amaliak
Αναφορά σε χρεοκοπία, έστω και ως "επιλεκτική" έγινε για πρώτη φορά από τα πλέον επίσημα χείλη. Την έκανε ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος μάλιστα επισήμανε πως η "επιλεκτική χρεοκοπία" δεν θα πρέπει να μας τρομάζει
Δεν μπορεί να είναι γνωστό ετούτη τη στιγμή ούτε να αναλυθεί τώρα, το εάν ο υπουργός Οικονομικών ...

3 on 3 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


Την Δευτέρα, 25 Ιουλίου ·στις 5:00 π.μ. ΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΑΣΚΕΤΕΣ
Ο Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ, 3on3, στην πλατεία καραγκούνη ή αλλιώς μπασκετες 25-30 Ιουλίου
Αγόρια - Κορίτσια
3 Κατηγορίες
γεννηθέντες 2002-1998
γεννηθέντες 1997-1993
γεννηθέντες 1992-open

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου κάθε μέρα 10-12 το πρωί ή στο ...

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ έκαψε θαμνώδη έκταση 500 στρεμμάτων

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι γύρω στις 2:30 έξω από το Μαλανδρίνο.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ανατολική Στερεά , με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή από την Λαμία Παναγιώτη Σκόνδρα και οι Υπηρεσίες του Δήμου υπό τον συντονισμό του δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη.

Για την κατάσβεση πήραν μέρος 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα που έπαιρναν νερό από την ...

Συνεδριάζοντας με τη Μαργαρίτα Καραβασίλη

Σε ειδική συνεδρίαση με τη Μαργαρίτα Καραβασίλη κλήθηκαν σήμερα τα μέλη της περιώνυμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στη Λαμία. Χωρίς θέμα ή εισήγηση όπως εξάλλου μας έχει συνηθίσει πλέον η Περιφερειακή Αρχή. 

Όπως ήταν επόμενο αφού δεν υπήρχε ατζέντα, στη συζήτηση άνοιξαν πολλά θέματα από τα πάμπολλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τη Στερεά και πολλές τοποθετήσεις τόσο από μέλη της επιτροπής όσο και κυρίως από μέλη κινήσεων και συλλόγων ήταν αιχμηρές. Κοινός τόπος για αρκετούς, η λεηλασία των φυσικών πόρων και η ρύπανση χωρίς τιμωρία. Η διαπίστωση ότι γίνεται προσπάθεια να εμφανισθεί ότι το περιβάλλον και η απασχόληση ή η ανάπτυξη είναι ...

Φάτε κολοβακτηρίδια! Σας αξίζει!

e-coliΑνοιχτή πρόκληση από την κατοχική κυβέρνηση, που αναγκάζει σε παραίτηση τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, γιατί ανακάλυψε κολοβακτηρίδια σε προϊόντα του LIDL και τα δέσμευσε!
 Μποϋκοτάζ στα LIDL

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του προέδρου του ΕΦΕΤ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σήμερα, Δευτέρα 11/7/2011, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» (ΠΟΜΕΚ) έλαβε την πληροφορία ότι ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση διότι αρνήθηκε να ανακαλέσει την απόσυρση των δύο προϊόντων της γερμανικής αλυσίδας LIDL, τα οποία βρέθηκαν μολυσμένα με το ...