Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΝΙΔΑ,ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΩΝ ΜΕ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Γιώργου Σανιδά εξαπολύουν τα δύο κόμματα της Αριστεράς για την απόφαση να δοθεί η δυνατότητα στην ΕΛΑΣ να χρησιμοποιεί χειροβομβίδες με θραύσματα καουτσούκ. Κάνουν λόγο για «ολισθηρό κατήφορο».

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει:
"Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που έβαλε την ΕΛΑΣ και βεβαίως αξιοποίησε τον γνωστό αντιδραστικό ρόλο του κ. Σανιδά για να παρθεί η απόφαση που δίνει τη δυνατότητα στην αστυνομία να χρησιμοποιεί χειροβομβίδες με θραύσματα καουτσούκ εναντίον διαδηλώσεων, εναντίον καταλήψεων σε χώρους που πρέπει να γίνονται καταλήψεις, όταν οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά χτυπιούνται από την εργοδοσία ή, αν θέλετε, και από το ίδιο το κράτος.

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση πρόσθεσε άλλο ένα οπλοστάσιο στα μέσα που έχει για να ... χτυπήσει, να τσακίσει το λαϊκό κίνημα, όπως είναι ο γνωστός ρόλος των ΜΑΤ, τα γκλόμπς, οι πυροβολισμοί στον αέρα και μια σειρά άλλα μέτρα και μέσα... Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι η ανάπτυξη των ταξικών αγώνων, η ανάπτυξη της πάλης και αυτή είναι βέβαιο ότι θα φουντώσει αργά ή γρήγορα".

Από την πλευρά του το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΝ τονίζει:
"Λίγο πριν από τη συνταξιοδότηση του ο Εισαγγελέας κ. Σανιδάς, που σε όλη του τη θητεία υπηρέτησε πιστά και αφοσιωμένα τον κρατικό αυταρχισμό και τη θεσμική καταστολή (δείχνοντας απαράμιλλο ζήλο σε μια ευρύτατη ποικιλία θεμάτων : από τις κάμερες και τα εργασιακά δικαιώματα έως τους γάμους της Τήλου) προσέφερε απλόχερα και το τελευταίο του δώρο στο σύστημα εξουσίας της Ν.Δ., κρίνοντας ,κατά προφανή παράβαση της αρχής της αναλογικότητας, ότι επιβάλλεται στους αστυνομικούς, "ενόψει της αποστολής και του καθήκοντός τους", να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να αποκρούσουν επιθέσεις σε βάρος εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας.
Ας γνωρίζει ο κ. Σανιδάς ότι εάν με την τελευταία αυτή συμβολή του στον ολισθηρό κατήφορο όξυνσης της θεσμικής βίας και καταστολής προκύψουν απώλειες ανθρώπινης ζωής διαδηλωτών ή σωματικές βλάβες θα θεωρηθεί ηθικά, πολιτικά και νομικά υπόλογος".

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ...

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ..
Από Πρέζα ΤιΒι

Στα χατήρια λέει ναί ο κύριος υπουργός, Νέα Μεταλευτική Νομοθεσία

Συνάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ι. Μπούγα με το νέο προεδρείο του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων
Συνάντηση με το νεοεκλεγμένο προεδρείο του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (Σ.Μ.Ε.) είχε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σ.Μ.Ε. κ. Σ. Μπαλτζής, ο αντιπρόεδρος κ. Θ. Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας κ. Μ. Κωνσταντινίδης και ο γενικός διευθυντής κ. Χ. Καβαλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη λειτουργία των μεταλλευτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ το προεδρείο του συνδέσμου έθεσε τα αιτήματα του κλάδου με έμφαση στον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης σχετικής νομοθεσίας.

Ο Υφυπουργός κ. Μπούγας από την πλευρά του, τόνισε τη μεγάλη σημασία του μεταλλευτικού κλάδου για την εθνική οικονομία, καθώς παράγει το 5%, περίπου, του ΑΕΠ και απασχολεί άμεσα ή έμμεσα περισσότερους από 120.000 εργαζόμενους. Ο κ. Μπούγας δήλωσε ότι η ... πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ στέκεται ουσιαστικός αρωγός στην προσπάθεια για την ορθολογική αξιοποίηση του φυσικού πλούτου με πλήρη σεβασμό στην προστασία, αλλά και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, ενώ είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η πλήρης εναρμόνιση της σχετικής εθνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή. Επίσης επεσήμανε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την αναθεώρηση του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών και εντείνονται οι έλεγχοι των εκμεταλλεύσεων, τόσο από τις αρμόδιες Επιθεωρήσεις, όσο και στη Νότια Ελλάδα από τους μηχανικούς της κεντρικής υπηρεσίας στους οποίους και δόθηκε το σχετικό δικαίωμα. Πρόσθεσε, δε, ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης αντιμετωπίζει θετικά το θέμα του εκσυγχρονισμού της λατομικής νομοθεσίας και πρόκειται να ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Σημείωση Ιτεανετ.
Όσο και αν φουσκώνουν τα νούμερα των απασχολούμενων στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις, μετρώντας χιλιάδες άσχετους εργαζόμενους, πάλι δεν φτάνουν το 2% των εργαζομένων, όταν οι επιχειρήσεις αυτές έχουν το 5% του ΑΕΠ.
Αυτό σημαίνει ότι ελάχιστοι εργαζόμενοι δίνουν τρομερό πλούτο. Τώρα απαιτούν ακόμα περισσότερο πλούτο με νέες Νομοθετικές ρυθμίσεις. Ένας νέος Βουλευτής για να γίνει Υπουργός χρειάζεται να στηρίζει αυτούς που τον τοποθέτησαν σε αυτήν την θέση, ή τους κατοίκους της περιοχής του για να επανεκλεγεί Βουλευτής, θα δούμε την απάντηση σύντομα

Ρίχτερ με... σενάρια τρόμου στη Φθιώτιδα

Ρίχτερ πανικού κλυδωνίζουν τις τελευταίες εβδομάδες την κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα τους κατοίκους του νομού Φθιώτιδος. Οι ασθενείς σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, σε συνδυασμό με το προειδοποιητικό σήμα (SES) που κατεγράφη στις 28 Μαρτίου στην Κερατέα από την ομάδα ΒΑΝ του Παναγιώτη Βαρώτσου καθώς και τα νεκρά ψάρια που βρέθηκαν πριν από λίγους μήνες στο Μαλιακό, σπέρνουν τον τρόμο στους κατοίκους.

Ρίχτερ πανικού κλυδωνίζουν τις τελευταίες εβδομάδες την κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα τους κατοίκους του νομού Φθιώτιδος. Οι ασθενείς σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, σε συνδυασμό με το προειδοποιητικό σήμα (SES) που κατεγράφη στις 28 Μαρτίου στην Κερατέα από την ομάδα ΒΑΝ του Παναγιώτη Βαρώτσου καθώς και τα νεκρά ψάρια που βρέθηκαν πριν από λίγους μήνες στο... Μαλιακό, σπέρνουν τον τρόμο στους κατοίκους.

Την ίδια στιγμή φουντώνουν οι φήμες καταστροφολογίας που θέλουν τη νομαρχία να έχει εφοδιαστεί με ειδικούς σάκους για σορούς και τα γραφεία τελετών να προμηθεύονται ολοένα και περισσότερα... φέρετρα για κάθε ενδεχόμενο. Φυσικά, όλα αυτά που κάποιοι διαρρέουν ως μυστικές πληροφορίες δεν ευσταθούν, όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στην «Espresso» και ο νομάρχης Φθιώτιδος Αθανάσιος Χειμάρρας: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, για ευνόητους λόγους» τονίζει ο κ. Χειμάρρας και συνεχίζει: «Οσον αφορά τα νερά του Μαλιακού δεν είναι επικίνδυνα. Εφερα εδώ περί τους εκατό και πλέον ειδικούς επιστήμονες από τρία υπουργεία, δύο πανεπιστήμια καθώς και από δύο μεγάλα ιδιωτικά εργαστήρια που είναι διαπιστευμένα από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ολες οι μετρήσεις είναι άριστες για το νερό του Μαλιακού και τα ψάρια του».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο θάνατος των ψαριών οφείλεται σε ραφιδιοφύκη του γένους Chattonella (όπως είχε δημοσιεύσει και στο παρελθόν η «Espresso»), που δεν εμπνέει κανένα κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, είτε κατά την κολύμβηση είτε κατά την κατανάλωση ψαριών. Οσον αφορά το θέμα της σεισμικής διέγερσης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, ο νομάρχης Φθιώτιδος, τονίζει: «Ελαβα έγγραφες διαβεβαιώσεις από τους σεισμολόγους ότι η σεισμικότητα της περιοχής μαας είναι φυσιολογική και δεν εμπνέει καμία ανησυχία».

Την ίδια άποψη διατυπώνει και ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας: «Υπάρχει μια σεισμικότητα τον τελευταίο μήνα στη Φθιώτιδα, η οποία εκφράζεται κυρίως μέσα από επίκεντρα του νότιου τμήματος του Σπερχειού ποταμού καθώς και από κάποια επίκεντρα στο Μαλιακό κόλπο. Δεν νομίζω πάντως ότι αυτή η σεισμική δραστηριότητα συνιστά λόγο ανησυχίας. Πρόκειται για ασθενείς δονήσεις που δεν ξεπερνούν τα 4,5 Ρίχτερ και είναι διάσπαρτες στο χώρο και το χρόνο».

Στο σήμα που κατέγραψε η ερευνητική ομάδα του Παναγιώτη Βαρώτσου αναφέρθηκε μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Γεράσιμος Χουλιάρας εντεταλμένος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Παρακολουθώ πολύ στενά το πείραμα που διεξάγει η ερευνητική ομάδα του κ. Βαρώτσου και μιλώ καθημερινά μαζί του. Το σήμα αυτό οφείλεται σε μια επερχόμενη σεισμική δραστηριότητα και σχηματίζει ένα παραλληλόγραμμο που ξεκινάει από το Αίγιο και συνεχίζεται στην Εύβοια, στο Ξυλόκαστρο και τη Λαμία. Θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο το συγκεκριμένο σήμα, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αλλά η έλλειψη αντισεισμικών μέτρων προστασίας από την πλευρά της πολιτείας.Πρέπει να επισπευσθούν τα προληπτικά μέτρα και οι προσεισμικοί έλεγχοι, ώστε να μην έχουμε κτίρια-φέρετρα, όπως έχουμε αυτή τη στιγμή». Ερωτηθείς ο κ. Χουλιάρας για τις τελευταίες ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας τονίζει: «Είναι κάτι που παρακολουθούμε με επιστημονικό ενδιαφέρον». «Η σεισμική διέγερση που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στη Φθιώτιδα είναι φυσιολογική και δεν εμπνέει ανησυχία» τονίζει από την πλευρά του και ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς.

ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΥ

Μια ωραία ανάμνηση απο το πρωτάθλημα optimist στην Ιτέα


Τελείωσαν οι αγώνες optimist στην Ιτέα.
Τα τελικά αποτελέσματα του λευκού γκρουπ μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Τα τελικά αποτελέσματα του πράσινου γκρούπ θα τα δείτε εδώ.
Τα τελικά αποτελέσματα του κόκκινου γκρουπ θα τα δείτε εδώ

Μπορείτε να δείτε πολύ ωραίες φωτογραφίες και τα αποτελέσματα των αγώνων εδώ.
Η πιο ωραία φωτογραφία των αγώνων αναδείχθηκε, μετά από έντονη σκέψη, η φωτογραφία δύο εκτός συναγωνισμού αθλητών που κατάφεραν να ... τερματίσουν με φουσκωτό και συνεργεία τηλεόρασης και σε αυτούς τους αγώνες.
Την φωτογραφία αυτή , μπορείτε να την δείτε εδώ
Αν δεν σας καλύψαμε αυτές οι φωτογραφίες θα σας δείξουμε και μερικές από αυτές που τραβήξαμε εμείς.