Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Σεισμοί στην Ιταλία, κίνδυνος καταρρεύσεων στην Ιτέα

Ο τραγικός σεισμός της Ιταλίας μας ξύπνησε μνήμες από τους σεισμούς που προξένησαν τόσες ζημιές και θύματα στην χώρα μας. Η συγκίνηση που νιώσαμε από τα ανθρώπινα θύματα ήταν μεγάλη. Αυτό συνέβη γιατί ήταν ένα γεγονός τόσο κοντά μας, όσο και γιατί έχουμε βιώσει παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν.
Για την αιτία των σεισμών είχαμε δημοσιεύσει πρόσφατα ένα κείμενο, από την εισήγηση του Μανώλη Γλέζου στην Άμφισσα.
Επειδή είμαστε σεισμογενής χώρα και οι σεισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα της ζωής μας, καλό θα ήταν να προετοιμαζόμαστε για τέτοια γεγονότα. Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος να το κάνει αυτό όμως στον υπεύθυνο αφιερώνω την φωτογραφία του σπιτιού που δεν είναι από την Ιταλία αλλά από την Ιτέα και βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο.
Υπάρχει σπίτια στην Ιτέα που καταρρέουν χωρίς σεισμό , πέφτουν σοβάδες και κομμάτια από μπαλκόνια και τοίχους. Ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι όχι τόσο για τον σεισμό όσο για το ενδεχόμενο να πέσουν και χωρίς αυτός να γίνει.

Έχουμε και Βουλευτή


Μεταφέρω ένα άρθρο από το Ημερολόγιο ενός πατέρα που αναφέρετε στον Βουλευτή του Νομού μας και στην Ιστοσελίδα μας.
Τους ευχαριστούμε για την αναφορά τους σε μας. Ό Βουλευτής και υπουργός πλέον του Νομού μας, όπως και στις αγροτικές κινητοποιήσεις έλαμψε δια της απουσίας του. Ποιο είναι πιο βασικό γι αυτόν ; να υπερασπίζει την εξουσία και το χρήμα , ή τους απλούς ανθρώπους του Νομού; .
______________________________________
Δείτε τον στη φωτογραφία, μήπως και τον θυμηθείτε! Είναι ο βουλευτής Φωκίδας -και υφυπουργός ανάπτυξης- Ιωάννης Μπουγάς, που δεν ....έχει πει ούτε μια λέξη καταδίκης για τον εμπρησμό...
Παράξενη σύμπτωση: Είναι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να σταματήσει το "θεάρεστο έργο" των μεταλλείων. Δείτε τι έγραφε το Iteanet στις 25 Ιανουαρίου του 2009:

"...Όπως είχαμε προβλέψει ο νέος υφυπουργός ανάπτυξης Βουλευτής Φωκίδας Ιωάννης Μπούγας πήρε αρμοδιότητες σχετικές με τα μεταλλεία. Ελπίζουμε την κρίση που περνούν τα μεταλλεία να μην την φορτώσει στο περιβάλλον.
Αντιγράφουμε από την Ιστοσελίδα του...
...Οι αρμοδιότητες του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μπούγα αφορούν στα θέματα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικού Πλούτου, των Επιθεωρήσεων Μεταλλείων Βορείου και Νοτίου Ελλάδος και των εποπτευόμενων φορέων από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών..."

Όσοι ψηφίζετε στη Φωκίδα, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε αν συνεχίσει να σιωπά...

ΥΓ. Το ΚΚΕ υπάρχει; Έμαθαν για τον εμπρησμό; Ξέρουν ότι πρόκειται για το σπίτι του Φοίβου Ταξιάρχη; Τους φάνηκε μακριά η Καλοσκοπή και δεν πήγαν;

13 άτομα με 8 μηνες συμβάσεις στη Νομαρχία Άμφισσας

3-4-2009
Έγκριση πρόσληψης προσωπικού 13 ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα έως 8 μήνες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας (ΥΠΕΣ).
Εγκρίνει την πρόσληψη 13 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως 8 μήνες, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, προκειμένου να καλυφθούν αυξημένες ανάγκες στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής, και Τεχνικών Υπηρεσιών ως εξής:...
• Δύο (2) άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ειδικότητας Γεωπόνων
• Ένα (1) άτομο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ειδικότητας Κτηνιάτρου
• Ένα (1) άτομο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ειδικότητας Ζωικής Παραγωγής
• Δύο (2) άτομα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ειδικότητας Γεωπόνων Φυτικής Παραγωγής
• Δύο (2) άτομα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ειδικότητας Δομικών Έργων
• Δύο (2) άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας Οδηγών
• Ένα (1) άτομο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας χειριστή μηχανημάτων
• Δύο (2) άτομα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ειδικότητας Καθαριστών
H πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2190/94 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων Διοίκησης» (ΦΕΚ/28/Α΄/1994) όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 9 του Ν. 3051/2002 (ΦΕΚ 220/Α/2002) «Συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές, τροποποίηση και συμπλήρωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και συναφείς ρυθμίσεις» και το άρθρο 2 παρ. 6 του Ν.3260/04 «Ρυθμίσεις του συστήματος προσλήψεων και θεμάτων δημόσιας διοίκησης» (ΦΕΚ 151/Α΄/2004).
Απο Προσλήψεις