Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Ευχές απο τον Συνδυασμό "Φωκίδα πάμε μπροστά"

Δύο χιλιάδες δέκα ευχές σας στέλνουμε μαζεμένες
Όλες οι μέρες της χρονιάς να είναι ευτυχισμένες.
Χρόνια πολλά!!!! Καλή χρονιά!!!!!!!

Δύο ευχές σας δίνω για τον καινούριο χρόνο…
Πάμπλουτοι να είστε στη χαρά και
Πάμφτωχοι στον πόνο!
Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένη και Χαρούμενη Χρονιά!

Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού
«ΦΩΚΙΔΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»...

Γαζή Γιώτα,
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ
ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΥ
ΤΣΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ποσό 1,2 δις ευρώ πιστώθηκε στους λογαριασμούς των παραγωγών – ενιαίο ποσοστό προκαταβολής σε κάθε νομό

Μπήκανε και στην Φωκίδα οι προκαταβολές της επιδότησης για την ενιαία ενίσχυση, όσοι περιμένουν χρήματα ας πάνε μια βόλτα να κοιτάξουν.
Διαβάστε τι έγινε τελικά με τις προκαταβολές .
Στο 1,2 δις ευρώ ανέρχεται το ποσό που πιστώθηκε τελικά στους λογαριασμούς των παραγωγών ως προκαταβολή για την ενιαία ενίσχυση, ανακοίνωσαν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης. Δεν πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 9.453 παραγωγών καθώς το ... ποσό που τους αναλογούσε είναι κάτω από 20 ευρώ.

Από το 1,2 δις παρακρατήθηκαν συνολικά 90 εκατ. ευρώ από την ΑΤΕbank για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ίδια και προς τις ΕΑΣ για οφειλές των παραγωγών προς αυτές (45 εκατ. κράτησε η τράπεζα και τα υπόλοιπα οι Ενώσεις). Από κάθε παραγωγό παρακρατήθηκε ποσοστό έως 20% το ανώτερο, ενώ πέρυσι η τράπεζα είχε παρακρατήσει το σύνολο των υποχρεώσεων κάθε αγρότη προς αυτήν.

Το ποσοστό που χορηγήθηκε σε κάθε νομό είναι ενιαίο και αποτελεί τον μέσο όρο του ποσοστού ψηφιοποίησης των ΕΑΣ του νομού. Δηλαδή, αν σε ένα νομό υπάρχουν 2-3 Ενώσεις και σε μία το ποσοστό ψηφιοποίησης είναι άνω του 60%, σε μία δεύτερη κάτω από 60% και σε μία τρίτη κάτω από 30%, τότε το ποσοστό προκαταβολής είναι ο μέσος όρος των τριών ποσοστών. Η απόφαση αυτή ελήφθη ώστε να μην υπάρχουν προκαταβολές δύο ή περισσότερων ταχυτήτων σε κάθε νομό.

Το ποσοστό ψηφιοποίησης βρίσκεται πλέον στο 68%, ενώ στις 15 Οκτωβρίου κυμαινόταν στο 32%. Όσον αφορά τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ αυτοί έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 38% αυτών που πρέπει να γίνουν.

Η κα Κατερίνα Μπατζελή επαναβεβαίωσε ότι η ψηφιοποίηση θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου 2010 ενώ έως το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ στο δείγμα του 5%.

Η υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση, ανέφερε ότι καμία χώρα της ΕΕ που έχει τελειώσει την ψηφιοποίηση δεν έδωσε προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς πριν τις 15 Δεκεμβρίου και χαρακτήρισε το 1,2 δις ευρώ ως «πολύ μεγάλο ποσό που συντελεί στη ρευστότητα και την ζήτηση στο σύνολο της ελληνικής περιφέρειας».


Από paseges.gr

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΒΙΑ

Α) ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΑΒΙΑΣ
κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΝΑΝΑ


Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες,

Ενόψει των Άγιων Ημερών, εύχομαι εγκάρδια σε σας και τις οικογένειές σας Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα.
Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν, εύχομαι η πνευματική και θρησκευτική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων να μας ευαισθητοποιήσει, ώστε να ... αισθανθούμε τα μηνύματα αγάπης, ειρήνης και ελπίδας που πηγάζουν από τη Γέννηση του Θεανθρώπου.


Β) ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΑΒΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο, τα Τοπικά Συμβούλια & οι εργαζόμενοι στο Δήμο Γραβιάς σας εύχονται Χαρούμενα Χριστούγεννα & έναν Καινούριο Χρόνο γεμάτο υγεία, επαγγελματική επιτυχία & προσωπική ευτυχία.

Επιστολή της ΠΟΣΤ στους Υπουργούς Υποδομών -Μεταφορών και δικτύων

Σας παραθέτουμε παρακάτω το κείμενο της επιστολής που έστειλε η ΠΟΣΤ στους υπουργούς Υποδομών - Μεταφορών & δικτύων κ. Ρέππα και κ. Σηφουνάκη, όπως μας την έστειλε ο Σάββας Γιαννοσπύρος Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΣΤ

«ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» & «ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ»

"Κύριοι Υπουργοί,

Τα τελευταία χρόνια είμαστε θεατές μιας συνειδητής και πρωτοφανούς απαξίωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Μιας Δημόσιας Επιχείρησης που τα τελευταία 11 χρόνια οι εργαζόμενοι έδωσαν τα πάντα για να μπορέσει να είναι κερδοφόρος.
Το 2004 κατέγραφε κέρδη 26 εκ. ευρώ, ενώ σήμερα καταγράφει ελλείμματα τρέχουσας χρήσεως 37 εκ. ευρώ.
Οι πολιτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης όπως αυτές υλοποιήθηκαν από ένα ανεκδιήγητο ... κομματικό στέλεχος της και στη συνέχεια η αναπλήρωση του από μια φιλόλογο, ολοκλήρωσαν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα.
Δυστυχώς αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί και παλαιότερα. Όταν η Διοίκηση του Οργανισμού εκχωρείτο σε αποτυχημένους πολιτικούς ο ΕΛΤΑ έμπαινε σε περιπέτειες και όταν αναλάμβαναν τεχνοκράτες, ο ΕΛ ΤΑ έμπαινε σε αναπτυξιακή τροχιά.
Αναμέναμε ότι μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 αυτή η πτωτική πορεία και τα ελλείμματα των 30 εκ .. ευρώ που καταγράφονταν μέχρι τότε τουλάχιστον θα ανακόπτονταν.
Και είχαμε πολλούς λόγους να το πιστεύουμε αυτό.
Είχαμε κατ' αρχήν την πετυχημένη πορεία 1997 - 2004 .
Είχαμε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που μίλαγε για ανάπτυξη του ΕΛΤΑ.
Είχαμε διαπιστώσει τις προθέσεις σας όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση και παράλληλα µε το υψηλό εκλογικό ποσοστό ο Ελληνικός Λαός σας έδινε την εντολή του για άμεσες πολιτικές αποφάσεις.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα βιώνουμε το αντίθετο. Τα ελλείμματα μεγαλώνουν, στον ΕΛΤΑ πλέον δεν λειτουργεί τίποτα, παραμένει η ίδια Διοίκηση που τον οδήγησε στο χείλος της καταστροφής, ενώ εσείς δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας.


Πρέπει να κατανοήσετε ότι μετά τις 4 Οκτώβρη εσείς απολογείστε για ότι συμβαίνει στον ΕΛΤΑ και δυστυχώς, αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, θα σας καταλογισθούν και τα αποτελέσματα της.
Σας το έχουμε εκφράσει σε όλους τους τόνους, στις θεσμικές µας συναντήσεις.
Σας το έχουμε αναλύσει στα κείμενα µας.
Ο ΕΛΤΑ είναι μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον ανταγωνισμό.
Ο ΕΛΤΑ είναι μια επιχείρηση που πρέπει να προετοιμαστεί για την απελευθέρωση της Ταχυδρομικής Αγοράς.
Ο ΕΛΤΑ έχει ανάγκη σχεδίου άμεσης ανασυγκρότησης και όσο καθυστερείτε τόσο θα επιδεινώνεται η κατάσταση.
Βέβαια, απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις που θα τον βγάλουν από το τέλμα και δεν θα τον οδηγούν σαν το Τιτανικό στην ξέρα.

Κύριοι Υπουργοί,

Με έκπληξη-απορία και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι ο ΕΛΤΑ δεν εκπροσωπείται στο Δ. Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου .
Πως μπορεί να αποκλείεται ο ΕΛΤΑ από το Δ. Σ. του Ταμιευτηρίου όταν κατέχει το 10% των μετοχών του και πως θα αποκλεισθεί αύριο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από το Δ. Σ. του ΕΛΤΑ που και αυτό κατέχει το αντίστοιχο ποσοστό;
Άραγε γνωρίζετε το πλαίσιο συνεργασίας των δύο Οργανισμών;
Άραγε γνωρίζετε πόσες θυγατρικές έχουν από κοινού ο ΕΛΤΑ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;
Ποια συμφέροντα και ποιους εξυπηρετεί αυτή η εξέλιξη;
Θα την είχατε αποφύγει, αν μπαίνατε στον κόπο να «ρίξετε μια ματιά» στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που μιλά για στενή συνεργασία, στρατηγική συμμαχία, κοινή αναπτυξιακή πορεία των δύο επιχειρήσεων, µε στόχο την οικοδόμηση μιας τράπεζας του χωριού, της γειτονιάς, μιας λαϊκής τράπεζας.
Δεν μπορούμε πλέον να παραμείνουμε θεατές παρακολουθώντας το έγκλημα που γίνεται σε βάρος του ΕΛ ΤΑ, σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
Πρέπει άμεσα, Εδώ και Τώρα να τοποθετήσετε Διοίκηση στον ΕΛΤΑ.
Διοίκηση όμως που θα επιλεγεί µε αντικειμενικά τεχνοκρατικά κριτήρια και όχι µε παλαιοκομματικά κριτήρια.
Μια Διοίκηση που θα γνωρίζει την Ταχυδρομική αγορά, θα αναστρέψει το κλίμα της πτωτικής πορείας του Οργανισμού και θα εφαρμόσει πρόγραμμα ανάπτυξης και προετοιμασίας του ΕΛΤΑ, ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του ανταγωνισμού που έρχονται µε την απελευθέρωση της Ταχυδρομικής Αγοράς.
Παράλληλα πρέπει να αναθεωρήσετε την απόφαση σας και να δώσετε τη δυνατότητα συμμετοχής του ΕΛΤΑ στο Δ. Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αντίστροφα, όπως μέχρι σήμερα ίσχυε.
Σε διαφορετική περίπτωση, η απάντηση των εργαζόμενων θα είναι τέτοια που θα
ακυρώσει στην πράξη απάθεια, παραλείψεις και παλινωδίες. .
Ήδη συγκαλούμε άμεσα τα όργανα του Συνδικαλιστικού Κινήματος, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα θέτουν τον ΕΛΤΑ σε άμεση δημιουργική αναπτυξιακή πορεία.
Για τους εργαζόμενους η ανοχή και η υπομονή έλαβαν τέλος."

Αθήνα , 17 Δεκέμβρη 2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ

Προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών στο Ευπάλιο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του δήμου Ευπαλίου για να απομακρύνουν τα μπάζα και τις φερτές ύλες από την περιοχή η οποία είχε πληγεί την προηγούμενη εβδομάδα από έντονες βροχοπτώσεις. Τα προβλήματα ήταν πολλά σε σπίτια καταστήματα καλλιεργήσιμες εκτάσεις ενώ από την κακοκαιρία ζημιές είχαν υποστεί και πολλές υποδομές του δήμου σε οδικό δίκτυο στο δίκτυο ύδρευσης σε γέφυρες και αρδευτικά κανάλια.

Ο δήμαρχος Τάσος Παγώνης σημείωσε ότι συνεργεία του δήμου μαζί με μηχανήματα της νομαρχίας προσπαθούν να δώσουν λύσεις και να ...αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Μάλιστα στην περιοχή βρέθηκε και κλιμάκιο από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ύστερα από εντολή της νέας περιφερειάρχη με τους μηχανικούς να καταγράφουν τις ζημιές σε ολόκληρο το δήμο. Στο δήμο Ευπαλίου βρέθηκε και η βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαπθανάση από την οποία η δημοτική αρχή ζήτησε την οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Απαντήσεις δίνει ο δήμαρχος και για το γεγονός ότι δεν έγινε σύγκλιση εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου. Όπως είπε ο κ. Παγώνης, το βράδυ της Παρασκευής όπου έλαβαν χώρα τα καιρικά φαινόμενα πραγματοποιήθηκε η κανονική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου υπήρξε πλήρης ενημέρωση του σώματος για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής. Παράλληλα ο κ. Παγώνης σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή στο δήμο έφθασε και ο νομάρχης που συντόνιζε τις όποιες ενέργειες.
Από Λεπάντο

Χρόνια πολλά, αποχαιρετώντας τα έλατα της Βοιωτίας



με την ευγενική φροντίδα Νομαρχιακών και Δημοτικών Αρχών και τη βοήθεια της Πολιτείας
Από Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην Περιφέρεια Στερεάς

Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων συγκάλεσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου [...]

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στη Λαμία, στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχαν ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της...... Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Σεραφείμ Νέλλας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Κουμαντάνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, κ. Νικόλαος Λάππας, ο Διευθυντής Α' τμήματος Τροχαίας Ανατ. Φθιώτιδας, κ. Μιχάλης Πάππος, ο Διοικητής Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας, κ. Ιωάννης Φλώρος, ο Διευθυντής της Π.Υ. Λαμίας, κ. Μιλτιάδης Αναστασίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων σχετικά με θέματα πολιτικής προστασίας.