Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Η εθνική αντίσταση νίκησε τους Γερμανούς αλλά ηττήθηκε απο τους Άγγλους κατακτητές.

Μάνος Ζαχαρίας: «Οι Άγγλοι δεν κατάφεραν να πάρουν τα Εξάρχεια»



Ο σκηνοθέτης Μάνος Ζαχαρίας μιλά στο tvxs για τα Δεκεμβριανά του 1944, το λόχο των σπουδαστών – μετέπειτα ονομάστηκε «Λόχος του Λόρδου Βύρωνα» - που έδρασε με βάση τα Εξάρχεια, το «Σύνταγμα» των Εξαρχείων αλλά και για την έξοδο, την μεγάλη ... περιπέτεια της φυγής από τα Εξάρχεια και τον εμφύλιο, την πιο άγρια περίοδο της ελληνικής ιστορίας.

Κατοχή και αντίσταση, Δεκεμβριανά και Εμφύλιος. Αυτό είναι το φόντο της ζωής του στα νεανικά του χρόνια. Ο Μάνος Ζαχαρίας δε χρειάζεται συστάσεις στον ελληνικό κινηματογραφικό κόσμο. Είναι ο άνθρωπος που έθεσε το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου. Έλληνας κινηματογραφιστής της διασποράς, έζησε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στην πρώην Σοβιετική Ένωση, δούλεψε κυρίως στο εξωτερικό, όπου γύρισε και τις 10 από τις 11 ταινίες του με κεντρικό θέμα ωστόσο πάντα την Ελλάδα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε χημικός και στη συνέχεια θέατρο. Συμμετείχε στο φοιτητικό Κίνημα της Εθνικής Αντίστασης και στα Δεκεμβριανά υπήρξε επικεφαλής του λόχου φοιτητών Λόρδος Βύρων. Ως επιβάτης του μυθικού πλέον πλοίου “Ματαρόα”, φεύγει μαζί με δεκάδες νέους διανοούμενους στη Γαλλία.

Στο Παρίσι σπουδάζει κινηματογράφο και ιστορία της τέχνης, αλλά η ιστορία τον καλεί και πάλι πίσω στην Ελλάδα. Έχει ξεσπάσει ο Εμφύλιος... Ο Μάνος Ζαχαρίας μαζί με τον Γιώργο Σεβαστίκογλου σχηματίζουν το κινηματογραφικό συνεργείο του Δημοκρατικού Στρατού. Στην συνέχεια θα βρεθεί στην Τασκένδη, όπου φοίτησε στην σχολή σκηνοθεσίας του θεατρικού ινστιτούτου.

Η κινηματογραφική του πορεία αρχίζει το 1956 στη Μόσχα, όπου θα γυρίσει δέκα από τις δώδεκα ταινίες του. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1979. Έχει διατελέσει Σύμβουλος Κινηματογραφίας του υπουργείου Πολιτισμού και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Μόνο μία από τις ταινίες του γυρίστηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη του ταινία, ουσιαστικά ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Η αλήθεια για τα παιδιά της Ελλάδας». Μία ταινία, ιστορικό ντοκουμέντο, γυρισμένη από το κινηματογραφικό συνεργείο του Δημοκρατικού στρατού στο Γράμμο, το Βίτσι και τις Λαϊκές Δημοκρατίες της Ουγγαρίας και της Τσεχοσλοβακίας. Μία ταινία με μεγάλη ιστορία την οποία λεπτομερώς ο Μάνος Ζαχαρίας διηγείται στο tvxs...

Κάμερα/Συνέντευξη: Αλέξανδρος Αριστόπουλος
Από TVXS

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΕΛΟΣ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΙΑ !!!

Συγκέντρωση στις Αφίδνες Κυριακή 29 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση, ύστερα από τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στα χαράτσια, ανακοίνωσε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τις συμβάσεις, καθώς μέχρι το Φεβρουάριο του 2011 το ύψος των διοδίων θα έχει διπλασιαστεί, ώστε να μειωθούν οι αυξήσεις!!! μετά την αφαίρεση φόρων υπέρ του Δημοσίου!!!

Σημειώνουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει... να διατεθούν για τα οδικά έργα των συμβάσεων παραχώρησης άλλα 200 - 300 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις, που κι αυτές θα επιβαρύνουν μόνο τον ελληνικό λαό.
Ο λαός, λοιπόν, πληρώνει πανάκριβα τα έργα και για την κατασκευή και για τη χρήση για να εισπράτουν και να κερδίζουν πολλαπλά οι μεγαλοεργολάβοι. Και θα εξακολουθήσει να πληρώνει αν δε διεκδικήσει να καταργηθούν όλα τα διόδια...


Με τέτοια «κόλπα» νομίζει η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργολάβοι ότι θα κοροϊδέψουν το λαό.

Συμμετέχουμε Ολοι στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 12 το μεσημέρι στα ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

Οικόπεδο για το Νηπιαγωγείο αγόρασε η Νομαρχία Φωκίδας στην Κίρρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Υπεγράφησαν από τη Ν.Α.Φ., τα συμβόλαια αγοράς οικοπέδου (530.000€) για την ανέγερση Νηπιαγωγείου στο Δ.Δ. Κίρρας του Δήμου Ιτέας.

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του κτιρίου του νηπιαγωγείου Κίρρας αφού τη Δευτέρα 16.11.2009 υπεγράφησαν τα συμβόλαια αγοράς του οικοπέδου.
Το οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τζών Κένεντυ και Δελφών αγοράστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και αποκτήθηκε έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό ενώ κόστισε 530.000€ και έχει εμβαδόν 1732,70 τ.μ.
Να σημειωθεί ότι έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (5/48/2009) ... αποφασίστηκε να εξευρεθεί και να αγορασθεί, με δημόσιο διαγωνισμό, οικόπεδο κατάλληλο για την ανέγερση του 2/θέσιου Νηπιαγωγείου του Δημοτικού Διαμερίσματος Κίρρας του Δήμου Ιτέας εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Κίρρας.
Το οικόπεδο αυτό είναι το δεύτερο που αγοράζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο Νομό Φωκίδας για την ανέγερση νηπιαγωγείου, μετά την αγορά αντίστοιχου οικοπέδου στο Δ. Δ. Ερατεινής στο Δήμο Τολοφώνος πριν από μερικούς μήνες.
Ο Νομάρχης Φωκίδας κ. Νικόλαος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:

«Με την ανέγερση του κτιρίου Νηπιαγωγείου, αναμένεται να δοθεί οριστική λύση σε ένα χρονίζον αίτημα των κατοίκων της Κίρρας. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας συνεχίζει να επενδύει στη βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης και στους δώδεκα νομούς της περιοχής ευθύνης της. Στόχος μας είναι η ανέγερση σύγχρονων σχολείων, διασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες μάθησης για τους μαθητές, αλλά και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Παγώνει» προσωρινά η αγορά εμβολίων

Παρενέργειες ... στα εμβόλια.
Ανάκληση από την GlaxoSmithKline και «στοπ» στις παραγγελίες της Sanofi Aventis από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ανακλήθηκε από την GlaxoSmithKline η παρτίδα εμβολίων κατά της νέας γρίπης που προκάλεσε ασυνήθιστα υψηλό αριθμό αλλεργικών αντιδράσεων στον Καναδά.

Η εταιρία επισημαίνει ότι το εμβόλιο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι διαφορετικό και παρασκευάζεται στη Γερμανία.

Προσωρινό πάγωμα στις παραγγελίες δύο εκατομμυρίων εμβολίων της Sanofi Aventis, στη χώρα ... μας εισηγήθηκε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Η παραλαβή τους αναμενόταν στα μέσα Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής το σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρίας δεν θεωρείται ακόμα επαρκές ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό για το εάν πρέπει να εμβολιάζονται οι έγκυες για τη νέα γρίπη.

Η χώρα μας έχει προμηθευτεί εμβόλια μόνο από την GlaxoSmithKline και τη Novartis.
Από Καθημερινή

Δεκαπέντε θέσεις εργασίας σε Τολοφώνα Γαλαξίδι Άμφισσα


ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 6
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1...
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2266031100
ΒΑΣΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν.3250/2004
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 19/11/2009
Τηλέφωνα: 22660-31100, 22660-32300

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 3
ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2265351212
ΒΑΣΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν.3250/2004
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 17/11/2009
Τηλέφωνα: 2265351120, 2265351213

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Εποχιακό Προσωπικό)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2265350030
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 20/11/2009

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Εποχιακό Προσωπικό)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2265350035
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 20/11/2009

Φιλανθρωπική εκδήλωση


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των ειδικών σχολείων της Φωκίδας και η εταιρεία ΗΝΙΟΧΟΣ ΚΑΛΤΣΗ

σας προσκαλούν σε μια επίδειξη μόδας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009 στις 18:00 στην αίθουσα "ΣΥΜΠΟΣΙΟ" στους Δελφούς.

Ο Έλληνας σχεδιαστής Τίμης Παρίσης θα παρουσιάσει την χειμερινή κολεξιόν 2009-2010 .

Το πιο σημαντικό είναι πως τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στον Σύλλογο για να αγοραστεί ένα ειδικά διαμορφωμένο Μίνι Βαν για τις ανάγκες των παιδιών που μέχρι σήμερα πηγαινοέρχονται στο σχολείο με ...ΤΑΧΙ !!!

O Χαρδαβέλας σε μέτωπο δεξιάς ακροδεξιάς Κούγια για να επηρεάσει τους ενόρκους της Άμφισσας

Συνεχίστηκε χθες στην Τηλεόραση το σήριαλ της Δίκης των Δολοφόνων του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πριν ακόμα καλά καλά ξεκινήσει η δίκη. Ο Χαρδαβέλας στην εκπομπή του Αθέατος Κόσμος, προσπάθησε να επηρεάσει τους μάρτυρες της Άμφισσας, μιας και μια Αθηναϊκή εκπομπή που αναφέρεται σε μια μια μικρή επαρχιακή πόλη, προσελκύει το ενδιαφέρον και μπορεί να δημιουργήσει κλίμα.
Στην εκπομπή υπερπροβλήθηκαν τα επεισόδια των αντεξουσιαστών πέρυσι την Αθήνα και έκανε την δίκη να μοιάζει σαν αντιπαράθεση αυτών που θέλουν τα επεισόδια και αυτών που υπερασπίζουν την αστυνομία.
Η δίκη στην Άμφισσα θα κρίνει μια εν ψυχρώ δολοφονία και τίποτα άλλο.
Η υπεράσπιση των δύο αστυνομικών προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες και από απομονωμένοι από ...... όλους που ήταν, να εμφανίζονται αυτοί ότι εκφράζουν την πλειοψηφία του κόσμου.
Οι Δεξιές και ακροδεξιές συμμαχίες δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην Άμφισσα παρά μόνο άσχημες μνήμες του παρελθόντος, που δεν θέλουμε να ξαναδούμε στον τόπο μας.

Διαβάστε ένα άρθρο για την εκπομπή.

Αθλιότητες Χαρδαβέλλα

Μια ακόμα άθλια σελίδα στην προσωπική του δημοσιογραφική διαδρομή έγραψε στην τελευταία τηλεοπτική του εκπομπή ο Κώστας Χαραδαβέλας.
Ασχολήθηκε για μια ώρα με την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους μπάτσους όπου μαζί με την «εκλεκτή» παρέα του (την αποτελούσαν ο θλιβερός Γ. Καραμπελιάς, ένας συνδικαλιστής μπάτσος και ο τηλε-βιβλιοπώλης βουλευτής του ΛΑΟΣ, Βελόπουλος) έχυναν το δηλητήριο τους ενάντια στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, ενός την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου προσπάθησαν να την παρουσιάσουν σαν ένα απλό "δυσάρεστο γεγονός".

Πριν προχωρήσουμε στον σχολιασμό της εκπομπής να γράψουμε τηλεγραφικά δυο λόγια για το ποιόν του Κ. Χαρδαβάλα.

Ο τύπος αυτός απ’ τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, τότε που κάλυπτε σαν απεσταλμένος του «Εθνους» τα γεγονότα του Μάη του 68 στην Γαλλία είχε δώσει δείγματα γραφής.
Πληροφοριακά να πούμε ότι τότε είχαμε δικτατορία στην Ελλάδα και τα ρεπορτάζ του που έστελνε από την Γαλλία, είχαν τόσο πάθος του ενάντια στους εξεγερμένους Γάλλους που ούτε η κραγμένη φασιστοφυλλάδα της εποχής «Ελεύθερος Κόσμος» την είχε.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα γραφόμενα του στο φύλλο της εφημερίδας που παραθέτουμε την φωτογραφία: «Οι αναρχικοί εκίνησαν όλη αυτή τη συμφορά, που ξαφνικά και στην ώρα της μεγάλης της ανόδου έπληξε τη Γαλλία.
Εξακριβωμένο επίσης είναι ότι Τροτσκυσταί και Μαοϊσταί συνειργάσθησαν σ' αυτή την αναταραχή».
(Κρατήσαμε την ορθογραφία της εποχής).

Με δυο λόγια θέλουμε να πούμε ότι την εποχή της χούντας στην Ελλάδα, ο Χαρδαβέλλας, ήταν ένα πειθήνιο όργανο των Απριλιανών δικτατόρων και με τα ρεπορτάζ του προωθούσε απόλυτα τις δικές τους σκοπιμότητες.

Ένα τέτοιο «ταλέντο» σαν του Χαρδαβέλλα, φυσικά δεν χάνετε και μετά την μεταπολίτευση βρέθηκε να δουλεύει στην κρατική τηλεόραση όπου το 1979 σημείωσε την μεγαλύτερη «δημοσιογραφική επιτυχία» του που θα τον συνοδεύει σε όλη του την καριέρα.
Ηταν τότε που ανακάλυψε τις «θαυματουργές ιδιότητες» του «νερού του Καματερού». (Για τους νεότερους αναγνώστες μας που δικαιολογημένα δεν γνωρίζουν για τι μιλάμε, να τους πούμε ότι ένας τσαρλατάνος τότε ισχυριζόταν ότι είχε βρει κάποιο νερό που γιάτρευε μέχρι τον καρκίνο).

Αν αρχίσουμε να μιλάμε για την μετέπειτα δημοσιογραφική διαδρομή του Χαρδαβέλλα από τα «ΝΕΑ» μέχρι το Alter που κατέληξε θα χάσουμε τον σκοπό μας που είναι ο σχολιασμός της τελευταίας του εκπομπής.

Σ’ αυτή λοιπόν, αφού ο παρουσιαστής τόνισε απ’ την αρχή ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικού στις εκφράσεις μας αφού η υπόθεση δεν έχει ολοκληρωθεί δικαστικά» άρχισε με επιλεγμένες εικόνες αρχείου και κατευθυνόμενα ρεπορτάζ, από την πόλη της Αμφισσας όπου πρόκειται να δικαστούν οι δολοφόνοι μπάτσοι, να καλλιεργεί ένα σκηνικό πανικού για το τι μπορεί να συμβεί στην πόλη κατά την διάρκεια της δίκης, για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πολίτες μιας μικρής επαρχιακής πόλης που θα εκλεγούν ένορκοι στο δικαστήριο…

Και δωσ’ του οι επιλεγμένες εικόνες αρχείου με σπασμένες τζαμαρίες και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα να διαδέχονται η μια την άλλη.

Η αίσθηση μας είναι ότι προετοίμαζε την λεγόμενη «κοινή γνώμη» (αν το έκανε με δική του πρωτοβουλία ή ακολουθούσε κάποιο «επιτελικό σχέδιο» δεν μπορούμε να το ξέρουμε) για να αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα, στο όνομα ενός κατασκευασμένου "εχθρού" το επόμενο διάστημα αστυνομοκρατούμενες περιοχές.

Σημασία για τον Χαρδαβέλλα τους καλεσμένους του έχουν οι ζημιές που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβρη και όχι η ζωή ενός 15χρονου παιδιού που χάθηκε.
Αυτή σύμφωνα με το συνονθύλευμα που υπήρχε στα πλατό της εκπομπής ήταν «ένα τυχαίο περιστατικό», ένα «δυσάρεστο γεγονός».

Ηταν όντος θλιβερό το γεγονός να βλέπεις τον Χαρδαβέλλα να ζητάει τα «φώτα» του Γ. Καραμπελιά «αφού είναι πιο μέσα στα πράγματα» αν θα γίνουν επεισόδια κατά την δίκη στην Άμφισσα, πώς μπορούν να αποφευχθούν ….
Κι αυτός ο πάλε ποτέ «αντιεξουσιαστής» να κάνει «βαθυστόχαστες» εκτιμήσεις. Εμετός.

Ο μπάτσος συνδικαλιστής –Κικέτο τον έλεγαν αν συγκρατήσαμε καλά το όνομα του- να μιλάει για την «πολιτεία που δεν δίνει την συμπαράσταση που πρέπει στα αστυνομικά όργανα» και ο Βελόπουλος του ΛΑΟΣ που επέπληττε το κράτος για την «αναποτελεσματικότητα αντιμετώπισης ταραχοποιών στοιχείων» ήταν οι άλλοι καλεσμένοι του Χαραδαβέλλα.

Ασχημη εντύπωση μας προκάλεσε και η παρουσία του δικηγόρου Γ.Βλάχου στην εκπομπή που απαθής θεατής παρακολούθησε το βίντεο με τα όσα εξωφρενικά ακούστηκαν από τον Κούγια σ’ αυτό.

Ο δικηγόρος του δολοφόνου μπάτσου Κορκονέα (σημειωτέον ότι ο Κούγιας σε συνέντευξη του στο ένθετο περιοδικό της φυλλάδας VETO την Κυριακή έδωσε συνέντευξη στην οποία αυτοχαρακτηρίστηκε «Αριστερός» και μάλιστα δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει, αν του ζητηθεί, υπουργός δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ γιατί «τα πρόσωπα που επιλέγονται υπουργοί δεν έχουν εμπειρία»), ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε τον πελάτη του και τον εαυτό του «θύματα της υπόθεσης».
Μπορεί να μην είπε, όπως σε περασμένη δήλωση του ότι «ήταν θέλημα Θεού» να δολοφονηθεί ο Αλέξανδρος, προσπάθησε όμως με δικηγορίστικα τεχνάσματα να μιλήσει για την «κακιά στιγμή» και ότι θα προσπαθήσει οι κατηγορίες που βαρύνουν τον εντολέα του να μετατραπούν σε τέτοιες που θα επιφέρουν ανώτατη ποινή μέχρι πέντε χρόνια.

Τέσπα.

Δεν ξέρουμε αν ο δολοφόνος Κορκονέας και ο συνεργός του θα έχουν αντιμετώπιση από την «αδέκαστη» δικαιοσύνη τύπου Μελίστα.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Δεκέμβρης και η μέρα δολοφονίας του Αλέξανδρου, είναι ένα ορόσημο. Και κανένας Χαρδαβέλλας δεν μπορεί να μας κάνει να χάσουμε το νόημα και ότι σηματοδότησε η δολοφονία αυτού του 15χρονου παιδιού.

Ας περιμένουν λοιπόν εκπλήξεις…
Από Βαθύ Κόκκινο

Συνεστίαση του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας Κίρρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το φυσικό περιβάλλον ανήκει σε όλους, όλοι ενδιαφέρονται το ίδιο για την προστασία του, κανείς λιγότερο κανείς περισσότερο .

Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας – Κίρρας , διοργανώνει εκδήλωση συνεστίαση για τα μέλη και τους φίλους του σε μια ξεχωριστή βραδιά με φαγητό ,μουσική και χορό.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η σύσφιξη των σχέσεων μελών και φίλων για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο περιβάλλον και την προστασία του .

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 στην ταβέρνα Διογένης στην Κίρρα ώρα 9 το βράδυ .


Από το Δ. Σ του Συλλόγου .