Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Μια βραδιά στην επαρχία ...Ελλάδα...Εκτακτο παράρτημα

Σήμερα ήρθε ο Ολι Ρεν...συναντήθηκε με τον έπαρχο της Ελλάδος κ. Παπανδρέου και προανήγγειλε τα νέα μέτρα. Εκτακτή η κατάστασις!....Η κυβέρνησις, δήλωσε ο Ολιν Ρεν, θα σας τοποθετήσει όλους σε μία τάξη ή άλοιώς στο γύψο (τι θυμηθήκαμε τώρα!)..... για να τα κάνουμε λιανά: μας είπε ότι παίρνουμε πολλά λεφτά και τα τρώμε σε πίτσες μουσακάδες και παστίτσια..... οι μήνες είναι 12 .......και μείς πως παίρνουμε 14 μισθούς;αυτά είναι αδιανόητα δήλωσε ο Ολιν Ρεν....οι Έλληνες που όπως είδαμε και στην εκπομπή του Θεοδωράκη γλεντάνε πίνουν ούζα και τίποτε δε κάνουν...και οι κερδοσκόποι στο μέτωπο απειλούν τα συνορά μας...αυτά είπε ο(Χ)όλι...και συμπλήρωσε: kalo kouragio!
Αμέσως οι εκατόνταρχοι δήλωσαν υποταγή και οι Λοβέρδος, Παπαωνσταντίνου δήλωσαν ότι οι ... κάτοικοι είναι έτοιμοι...δε χρειάζεται να τους ρωτήσουμε συμπλήρωσαν...άλλωστε μιλούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων γι αυτούς .....να δώσουν όχι μόνο μισθό είπαν, αλλά και ο Γιάννης της Μαρίας το πόδι του, η Κατερίνα του Θεμιστοκλή τη συνταξή της, ο Πέτρος παιδί πολύτεκνης οικογένειας το επίδομα του....Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν......ο κόσμος έφευγε με τα τραίνα τραγουδώντας...".παιδιά της Ελλάδος παιδιά"...Μπροστά πήγαιναν οι τροβαδούρες Ολγα Τρέμη- Κάτια Μακρή ντυμένες με τη στολή των ΟΥΚ( Ομάδα υποβρύχιων Καταστροφών)...ακολουθούσαν με το χαμόγελο στα χείλη Χατζηνικολάου Τράγκας Πρετεντέρης να υπηρετήσουν την πατρίδα...ξέρετε εσείς...να βγάζουν υπηρεσίες-σκοπιές περιπολίες κόψιμο επιδομάτων σε κανένα δεύετερο πρώτο γραφείο εκεί δηλαδή που βγαίνουν οι υπηρεσίες και όλως τυχαίως αυτοί που τις βγάζουν δεν είναι ποτέ μέσα....
Μπροστά ο αντιστράτηγος Πάγκαλος που ...αφού βρήκαν στολή στα μέτρα του χύθηκε πολύ κοντά στην πρώτη γραμμή κάνοντας βαρελάκια κατατροπώνοντας τον εχθρό....

Όλοι για την Ελλάδα έλεγαν μ΄ένα στόμα με μια φωνή και ο μονίμως αντιρρησίας από το καιρό της Τροίας στρατιώτης Θερσίτης πετάχτηκε....

Πάλι εμείς θα την πληρώνουμε; ....Τι θέλουμε εδώ;...ποιο το συμφέρον των απλών στρατιωτών;.....Του τάλεγα και του Αγαμέμνωνα αλλά δε με άκουγε...και τό φαγε το κεφάλι του.....
Από astyanaktas-astyanaktas

Τα στατιστικά του Iteanet τον Φεβρουάριο του 2010

Μετά την τεράστια αύξηση της αναγνωσιμότητας τον Ιανουάριο κατά 40% στις επισκέψεις και κατά 50% στις απεγνωσμένες σελίδες, τον Φεβρουάριο που μας πέρασε τα στατιστικά της σελίδας βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο.
Παρότι υπήρχε περίπτωση ο Φεβρουάριος να είχε χειρότερα στατιστικά από τον Ιανουάριο λόγω του ότι σταμάτησαν οι ενημερώσεις για τα γεγονότα της δίκης όπως και οι σεισμοί που είχαν αυξήσει τους αναγνώστες κατά χιλιάδες σε ελάχιστες ημέρες, αυτό δεν συνέβη. Συνολικά αυξήθηκαν οι αριθμοί στα στατιστικά μας χωρίς ... ξεσπάσματα αλλά με σταθερή αυξανόμενη αναγνωσιμότητα. Αυτό είχε σας αποτέλεσμα μια μεγάλη βελτίωση και στην κατάταξη της ιστοσελίδας alexa.
Ας δούμε τα στατιστικά αναλυτικά. Οι επισκέπτες από 14.532 τον Ιανουάριο έγιναν 15.097 τον Φεβρουάριο, ενώ οι σελίδες που αναγνώστηκαν από 37.098 έγιναν 37.417.
Η συνολική ποιοτική αναβάθμιση αυτών των στατιστικών είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούμε στην κατάταξη Alexa από την θέση 504.134 στην θέση 446.088.
Ενώ στις ιστοσελίδες από την Ελλάδα από την θέση 4.100, βρεθήκαμε στην θέση 2.489
Η παρέα μας μεγαλώνει συνεχώς γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης και συνέχισης αυτής της προσπάθειας.

Καθίζηση στο δρόμο Άμφισσας - Λιδορικίου

Καθίζηση έχει υποστεί τμήμα του δρόμου Άμφισσας – Λιδωρικίου στο ύψος της Αγίας Ευθυμίας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
Σε μήκος σχεδόν 3 χιλιομέτρων, τμήματα του δρόμου έχουν υποστεί καθίζηση, ενώ βράχοι και χώματα έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

Το φαινόμενο αφορά ένα σημαντικό κομμάτι του οδικού άξονα πριν το τούνελ σε σημείο που παρουσιάζει συχνή κίνηση καθιστώντας εξαιρετικά επικίνδυνη την διέλευση των οχημάτων και οι κάτοικοι αναγκάζονται να ... χρησιμοποιούν τον δρόμο παίρνοντας την ευθύνη, ειδικά στις μέρες με κακοκαιρία

Τέτοια φαινόμενα αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά την προχειρότητα και την μη ορθή τήρηση των κατασκευαστικών προδιαγραφών στο έργο. Ο Δήμαρχος Άμφισσας επισημαίνει ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα τοιχία αντιστήριξης στα κρίσιμα σημεία.

Ο Νομάρχης Φωκίδας Νίκος Φουσέκης έστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και επικοινώνησε με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι καθιζήσεις στο οδόστρωμα φανερώνουν την έλλειψη τήρησης βασικών προδιαγραφών και προεργασίας στο υπόστρωμα του δρόμου πριν την ασφαλτόστρωση.
Σε ερώτησή μας αν πρέπει να ανακατασκευαστεί ο δρόμος δήλωσε ότι είναι ενδεχόμενο υπό διερεύνηση.

Από lepanto-rtv.gr

Η χαζός είναι ο Γιωργάκης, ή εμάς μας περνάει για χαζούς . Ρε άντε απο δώ μην μας δουλεύετε κιόλας

Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει", τόνισε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό Συμβούλιο, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση: "Είναι έτοιμοι οι άνθρωποι τους ενός μισθού να βοηθήσουν τη χώρα", σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι συγκινείται ειλικρινά όταν τον σταματούν στο δρόμο και του λεν ότι "για την πατρίδα δίνουμε και το μισθό μας" [...]

"Ζητάμε συστράτευση για τη σωτηρία της χώρας. Οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν. Παρά το κόστος και την επιβάρυνση που θα έχει καθένας. Η συντριπτική πλειοψηφία λέει 'ναι". Όλοι οι άνθρωποι της σκληρής εργασίας. Αυτή είναι μια απτή απόδειξη του μεγαλείου του ελληνικού λαού", υπογράμμισε.
"Αυτό αποτελεί απάντηση σε όσα λέγονται για τους ... Έλληνες", πρόσθεσε και τόνισε ότι όλοι οι πολίτες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν αλλά αυτή τη φορά απαιτούν και δικαίως να δουν ότι τα χρήματα και οι προσπάθειές τους πιάνουν τόπο και ότι το κράτος παίρνει το ρόλο του στα σοβαρά.
Σημείωσε ότι "το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας είναι μόνο η κορυφής του παγόβουνου, αλλά είναι επείγουσα η αντιμετώπισή του, γιατί αφαιρεί από τη χώρα μας τη δυνατότητα να καθορίζει την τύχη της". "Αλλιώς θα βρεθούμε και πάλι στο μέλλον στο ίδιο σημείο. Η ανομία, η εκτεταμένη διαφθορά και η ατιμωρησία αποτελούν βασικά αίτια", πρόσθεσε.

Σχόλιο:
Δεν είμαστε καλά, έχουν σαλέψει τα λογικά μας. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά στη χώρα μας. Δεν θα θέλαμε να "λαϊκίσουμε" αλλά δεν πάει άλλο.

Εμείς θα πληρώσουμε την κρίση; Εμείς τη δημιουργήσαμε που μας έχουν πάρει και τα "σώβρακα"; Εμείς θελήσαμε την Ολυμπιάδα; Εμείς κλέψαμε το κράτος;
Καλά τα λέτε τα περί διαφθοράς και ανομίας αλλά πήγε κανένας φυλακή για τα όσα "έκλεψαν", από τους πολιτικούς μας ή θα πάει μήπως;
Τότε γιατί να πληρώσουμε;
Εσείς κύριε Πρωθυπουργέ, της "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης, ας αφήσουμε τους άλλους τους "καπιταλιστές" της Ν.Δ., τι θα δώσετε;
Οι βουλευτές σας είναι διατιθεμένοι να δώσουν το δικό τους μισθό;
Φτάνει πια το δούλεμα, μην υποβάλλεται άλλο τους πολίτες σε δοκιμασία.
Είπαμε μπορεί ο Ελληνικός λαός να έχει ευαισθησίες αλλά μην τον περνάτε και για μ....α!
Κάποια μέρα θα ξυπνήσει και τότε θα την πληρώσουν όλοι για όσα του έχουν κάνει τόσα χρόνια.
Ξυπνήστε ρεεεεεεεε, μας δουλεύουν!!!
Από lamianews

Ο Δήμαρχος Άμφισσας για την μεταστέγαση της Πινακοθήκης Παπαλουκά

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Άμφισσα 01-03-2010
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
_____________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φίλοι συμπολίτες,
Με έκπληξη διαβάσαμε συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κάππου, που σε κάποια αποστροφή του μίλησε και για την μεταστέγαση της Πινακοθήκης Παπαλουκά από κτίριο της Χάρμαινας, σε κεντρικό κτίριο της πόλης.
Πρόκειται για κτίριο που ανήκει στο Κληροδότημα Σταλλού και αυτή τη στιγμή βρίσκεται προς το τέλος της επισκευής του. Για την ιστορία, το συγκεκριμένο κτίριο παραχωρήθηκε από... την προηγούμενη δημοτική αρχή στο Υπουργείο Παιδείας έως το 2014.
Είναι γεγονός ότι πρώτοι ως Δημοτική Αρχή επισημάναμε την χρησιμότητα ενός τέτοιου κτιρίου, τις δυνατότητες του και την πρακτική αναπτυξιακής προοπτικής του.
ΟΜΩΣ, γνωρίζοντας άριστα τι έπρεπε να κάνουμε, ήλθαμε σε επαφή με αρμόδιους φορείς για να βολιδοσκοπήσουμε τις προθέσεις τους, για την σκέψη μεταφοράς της Πινακοθήκης Παπαλουκά στο νέο κτίριο, ιδέα, η οποία βρήκε πρόσφορο έδαφος.
Τελικά, εκείνο που αποκομίσαμε ήταν το πράσινο φως για διαβούλευση τόσο με το Υπουργείο Παιδείας όσο και με το Υπουργείο Πολιτισμού.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με αυτό το θέμα δεν γνωστοποιήσαμε. Χρειάστηκε να προβούμε σε κάποιες ενέργειες και αποστείλαμε επιστολές στα ως άνω υπουργεία χωρίς ακόμη να έχουμε οριστική απάντηση. Τα γραφόμενα σε τοπικό σάιτ, δεν θα έπρεπε να ανησυχεί τον επικεφαλή της μείζονος πλειοψηφίας. Ας μην βλέπει ουτοπίες εκεί που δεν υπάρχουν και αυθαιρεσίες σε σημεία διαβούλευσης. Κάποιοι τον έχουν συμβουλεύσει ατυχώς. Πέραν τούτου εκφράσεις όπως «συμφωνίες κάτω από τραπέζι» και άλλες κατηγορίες, του τις επιστρέφω όπως και «το αποφασίζουμε και διατάσσουμε» θυμίζουν άλλες εποχές με άλλες συνθήκες και ο καθένας μας κρίνεται για αυτά που έχει πράξει και συνεχίζει να πράττει καθημερινά.
Όσο για την απόφαση του Νομικού Προσώπου της Πινακοθήκης
θεμιτό και δίκαιο είναι να ζητά ότι το καλύτερο. Ταυτόχρονα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Στάλλειο- Γάτειο κληροδότημα έως το 2014 έχει συμφωνήσει στην παραχώρηση του ακινήτου της οδού Σταλλού, με αντιπαροχή την επισκευή του. Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας τουλάχιστον έως την λήξη της συμφωνίας. Εάν και εφόσον οι διαβουλεύσεις επιτύχουν τον στόχο της μεταφοράς να είναι σίγουροι όλοι ότι και στο Δ.Σ. του κληροδοτήματος θα το φέρουμε υπόψιν και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν των συμφερόντων του Γηροκομείου, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα με πλήρη διαφάνεια.
Το πρόβλημα για το γηροκομείο είναι ταμειακό και το γνωρίζουν άπαντες. Εμείς από την αρχή είχαμε επισημάνει τα προβλήματα και την οικονομική βιωσιμότητά του μέσα από τον κοινωνικό χαρακτήρα του ιδρύματος. Πάραυτα, αγωνιζόμαστε για την συνέχιση λειτουργίας του, διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι το σημαντικότερο ενός έργου και μάλιστα κοινωνικής υφής, είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του και η προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και όχι απλά η κατασκευή του.
Όταν για πρώτη φορά ως Δήμαρχος δημιούργησα Μελέτη βιωσιμότητας, όλοι επαναλάμβαναν το άδικο της σκέψης μου που το πόρισμα και η μελέτη προφανώς είχαν αναδείξει. Τρία χρόνια μετά, τα γεγονότα με δικαιώνουν, όμως να είστε σίγουροι ότι τουλάχιστον εγώ προσωπικά και τα μέλη του Δ.Σ. του κληροδοτήματος, προσπαθούμε υπεράνθρωπα και δεν θα αφήσουμε κανέναν να καταστρατηγήσει επιτεύγματα λειτουργίας και ανάδειξης του ιδρύματος, διότι ειλικρινά το κυριότερο είναι να λειτουργήσει ένα ίδρυμα και όχι να κατασκευαστεί ένα κτιριακό με επίπλωση.

Ανοιχτό γράμμα σε όσους δεν συμπορεύτηκαν μαζί μας στον αγώνα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Ανοιχτό γράμμα σε όσους δεν συμπορεύτηκαν μαζί μας στον αγώνα

Και τώρα τι θα πεις, στα γεμάτα απορίες μάτια των μαθητών σου που σε ρώτησαν, ανοιχτά ή όχι –αδιάφορο– αν αγωνίστηκες, αν απήργησες;

Είπες πως δεν μπόρεσες, γιατί σ’ έπνιξαν τα χρέη, οι κάρτες, οι υποθήκες, τα δάνεια. Αλλά αυτά θα πολλαπλασιαστούν αν δε δείξεις τη δύναμή σου.

Έλεγες πως δε σε αφορούν τα μέτρα. Λάθος, γιατί σ’ αυτήν την κάθοδο στον Άδη κανείς δε μένει αλώβητος, δεν υπάρχει ξέρα να σε σώσει. Ή αγωνιζόμαστε όλοι μαζί σαν ένας άνθρωπος ή βουλιάζουμε.


Άφησες να εννοηθεί πως η πατρίδα κινδυνεύει, αλλά τι σόι πατρίδα είναι αυτή που τρώει, σαν τον Κρόνο, τα παιδιά της και κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους; Τι πατρίδα είναι αυτή που χαρίζει στους τραπεζίτες 28 δις και «δεν έχει» το ένα τρίτο από αυτά για να σώσει τους ηλικιωμένους και τα ταμεία τους από τον αφανισμό; Σου θυμίζουμε ότι το κράτος χρωστάει στα ταμεία μας 13,5 δις ευρώ [οι ιδιώτες επιχειρηματίες 6,5 δις] και «σπρώχνει» τα ... αποθεματικά μας στον τζόγο του χρηματιστηρίου.

Ψιθύρισες πως «τα πράγματα είναι δύσκολα», αλλά για φαντάσου ότι θα παραδώσεις τα εργασιακά, το μισθό, τη σύνταξη, την ασφάλιση, το ωράριο, τον πολιτισμό μας χειρότερα απ’ ότι τα παρέλαβες από τις προηγούμενες γενιές.

Εκστόμισες πως υπάρχουν τα ρετιρέ του δημοσίου κι έτσι «άθελά σου» (;) θρέφεις τον εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους εργαζόμενους, καλλιεργείς το φατριασμό και τον ανταγωνισμό και υποτάσεις στη δευτερεύουσα αδικία την κύρια.

Διάβασες πως δεν υπάρχουν πια δικαιώματα και δεν αντέδρασες. Ξέχασες πως το ωράριο, η οργανικότητα, το αμετάθετο, η μοριοδότηση, η παιδαγωγική ελευθερία, η εργασιακή δημοκρατία, τα επιδόματα έστω των 550 ευρώ, κερδήθηκαν με τις μεγάλες απεργίες του 1988, 1997, 2006 και πως «τίποτα δε χαρίστηκε».

Ξανάπες πως οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, θα σε πουλήσουν. Αλλά για σκέψου πως, πάνω κάτω, αυτούς που κυβερνούν τα συνδικάτα και τη χώρα τα 40 τελευταία χρόνια τους ψήφισες και πως κάθε λαός και κάθε κλάδος «έχει την κυβέρνηση που του αξίζει»… Αν θες να κερδίσεις, γίνε πρωταγωνιστής στους αγώνες, ώστε όχι μόνο η συνδικαλιστική δράση, αλλά και η πολιτική να πάρουν κάτι από την αύρα και το χρώμα τους.

Όμως, τι θα πεις στα παιδιά; Ξέρεις καλά πως ο δάσκαλος διδάσκει πρώτ’ από όλα με το ζωντανό παράδειγμά του. Μπροστά μας είναι οι μεγάλες σκιές που μας συντροφεύουν και φωτεινά μας οδηγούν. Τεμπονέρας, Κομνηνός, Πέτρουλας, Λαμπράκης, Σουκατζίδης, Κωνσταντοπούλου, Αντύπας, Φεραίος, και τόσοι άλλοι… ένα δάσος σκοτωμένων φίλων. Όλων αυτών που τόλμησαν να σηκώσουν το μπόι τους στο κακό, που είπαν πως στο ψηφιδωτό της κοινωνίας θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι, ώστε ο φόβος να μικραίνει και το σκοτάδι ν’ αργεί να φτάσει.«Όποιος δεν κάνει τίποτε, ένα τίποτα είναι ο ίδιος» (Μάξιμ Γκόργκι)

Και σκέφτεσαι να’ ρθεις στο τέλος απλώνοντας το τενεκεδάκι σου για να λάβεις ό,τι κερδήθηκε. Όμως, όταν σε καλούσαμε στον αγώνα, άκουγες τις πληρωμένες φωνές των ΜΜΕ και τις προσταγές των ισχυρών. Αυτών που, όντας θηρία, δίνουν ο ένας το χέρι στον άλλον, για να μας λιώσουν σαν μέταλλο σε καμίνι.

Ξέρω ότι έχεις πολλές δικαιολογίες. Εξηγήσιμες οι περισσότερες. Αλλά κανένα άλλοθι, δάσκαλε των παιδιών, δεν υπάρχει, καμία δικαιολογία δε θα σταθεί, όταν οι μαθητές σου σε ρωτήσουν αθώα κι οργισμένα συνάμα: Τι κάνεις για μας και το μέλλον μας; Τι έκανες την ώρα που ο τυφώνας σάρωνε τον κόσμο της εργασίας, τη χώρα, τη νεολαία;

Διότι «αδικεί όχι μόνο ο ποιών, αλλά και ο άπραγος», αυτός που λέει «καλά είμαι εγώ», ο βολεψάκιας, ο δειλός, ο προσκυνημένος.

Δες τους καλά: Κεφαλαιούχοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μιλιταριστές, ευρωπαίοι πολιτικοί και γραφειοκράτες, ένα σινάφι αργόσχολων κήρυξαν τον πόλεμο. Ενάντια σε μας και τα παιδιά μας. Δύο δρόμοι υπάρχουν.

Ή θ’ αντισταθούμε ή θα πεθάνουμε σκυφτοί
«σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα όπου μας εύρει μας πατεί» (Κ. Βάρναλης)

Και τώρα τι θα πεις; Είναι κι η σιωπή μια κάποια λύση. Αλλά τότε η αυριανή μέρα δε θα’ χει το αποτύπωμά σου∙ κάτι χειρότερο∙ θα’ σαι συνεργός τους. Αυτό μην το υποτιμήσεις…
Πολέμα. Αφουγκράσου. Κοίταξε στα μάτια τους αγωνιζόμενους συναδέλφους σου.
Περιφρόνησε τον κίνδυνο. Ρίσκαρε τη δεκάρα που δεκάρα δεν είναι.

Έλα μαζί μας!
Από Βοιωτικά

Για τη νέα έδρα της Πινακοθήκης Παπαλουκά

Το Εν Αμφίσση αναγνωρίζοντας το καλλιτεχνικό μέγεθος της συλλογής των έργων του Σπύρου Παπαλουκά της Δημοτικής Πινακοθήκης Άμφισσας «Σπύρος Παπαλουκάς» και διαπιστώνοντας συγχρόνως την ακαταλληλότητα του κτηρίου που στεγάζει σήμερα ένα μικρό μόνο μέρος της συλλογής, 19 μόλις έργα από τα 300, πραγματοποίησε από τις 31 Οκτωβρίου του 2009 έως τις 24 Φεβρουαρίου του 2010 διαδικτυακή ψηφοφορία μεταξύ τριών κτηρίων στο κέντρο της πόλης που προσφέρονται για την μεταστέγαση της. Τα κτήρια που συναγωνίζονταν ήταν το Στάλλειο κτήριο πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, η παλαιά Αγροτική Τράπεζα και η οικεία ... Κορδώνη που είχε προταθεί και από την προηγούμενη δημοτική αρχή για έδρα της Πινακοθήκης Παπαλουκά. Το κτήριο που συγκέντρωσε και δικαιολογημένα τους περισσότερες ψήφους με ποσοστό 72%, είναι το Στάλειο κτήριο. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας φαίνονται στη δεξιά στήλη της σελίδας.

Το Στάλειο μέγαρο έχει το μέγεθος εκείνο που χρειάζεται για να εκτεθεί στο μεγαλύτερο μέρος της η συλλογή των ανθιβόλων και των σχεδίων του μεγάλου μας ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά. Είναι το μοναδικό παραδοσιακό, τριώροφο, κτήριο της πόλης, μόλις ανακαινισμένο, και που με ελάχιστες μετατροπές στο εσωτερικό του μπορεί να αναδειχθεί σε έναν υποδειγματικό εκθεσιακό χώρο. Η ισόγεια δε επέκτασή του καθώς και ο προαύλειος χώρος του, στην πίσω πλευρά του κτηρίου, με το θαυμάσιο πέτρινο κλιμακοστάσιο, μπορούν να φιλοξενήσουν και τους απαραίτητους συνοδευτικούς χώρους που χρειάζονται πλέον τέτοιου είδους ιδρύματα, όπως ένα πωλητήριο, ή ένα μικρό καφέ. Από την άλλη η γειτνίασή του με τον Μητροπολιτικό Ναό καθιστά άκρως προνομιακή τη θέση του. Η εμπειρία του επισκέπτη που θα βλέπει στην Πινακοθήκη τα σχέδια των αγιογραφιών του Παπαλουκά και σε λίγα μόλις μέτρα στον Μητροπολιτικό Ναό θα μπορεί να θαυμάζει και το τελικό αποτέλεσμα των σχεδίων του καθιστά την επιλογή του Στάλλειου κτηρίου μοναδική σχεδόν επιλογή. Όπως άλλωστε φαίνεται και από τις φωτογραφίες το Στάλλειο κτήριο ως πινακοθήκη Παπαλουκά μπορεί να διακριθεί ως το πιο εμβληματικό κτήριο της πόλης. Ένα κτήριο αντάξιο της συλλογής που θα φιλοξενεί.

Η προσπάθεια μας για την προώθηση της ιδέας της μετεγκατάστασης της Πινακοθήκης Παπαλουκά στο Στάλειο κτήριο θα κλιμακώνεται σταδιακά μέσα στον ορίζοντα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών το προσεχές φθινόπωρο.

Kαλούμε επίσης τους συλλόγους της πόλης που συντονίζονται με τα παραπάνω να προσυπογράψουν μαζί μας το σχετικό κείμενο.
Επικοινωνήστε στο mail: en.amfissi@yahoo.gr ή σχολιάστε εδώ.

Το παρόν κοινοποιείται στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο, στο Δήμο Άμφισσας καθώς και στη
βουλευτή Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση

Απώλειες από 422 μέχρι 6.610 ευρώ για τους Δημόσιους υπάλληλους ψαλίδι κατά 20% των επιδομάτων και κατάργηση του 14ου μισθού

Οι ψεύτες των ΜΜΕ εκτός του ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εργαζόμενοί και η κοινωνία συμφωνούν να κοπούν οι μισθοί τους, θέλουνε κιόλας να μην παρεξηγούμε την κυβέρνηση γιατί δεν φταίει αυτή αλλά κάποιοι ξένοι για τα μέτρα. Διαβάστε το Εθνος του εθνικού εργολάβου Μπόμπολα που περιμένει να εισπράξει απο την νέα κυβέρνηση και δεν θέλει "περιττά έξοδα" από αυτήν για μισθούς και συντάξεις Δημοσίων υπαλλήλων
------------------------------------------------------------
«Χρυσή» θα πληρώσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή οι δημόσιοι υπάλληλοι. Από την τσέπη ... τους θα λείψουν εφέτος περί τα 2,4 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ

Η κυβέρνηση υπό τις αφόρητες πιέσεις Βρυξελλών και αγορών (βάζουν τις Βρυξέλλες να κάνουν τους κακούς) η Κυβέρνηση έχει να επιλέξει είτε την αύξηση του ποσοστού μείωσης των επιδομάτων από το 10% στο 20% είτε την κατάργηση του 14ου μισθού για την οποία εμμένει κατά κύριο λόγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. (Μόνο να πάρει τα χρήματα πίσω από τις τράπεζες δεν έχει να επιλέξει η κυβέρνηση)

Ομως και στις δύο περιπτώσεις οι απώλειες αποδοχών θα είναι πρωτόγνωρες για τους υπαλλήλους του στενού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ειδικότερα, αν κοπούν τα επιδόματα κατά 20%, οι συνολικές ετήσιες απώλειες ξεκινούν από τα 422 ευρώ για χαμηλόμισθους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης και φθάνουν τα 6.610 ευρώ για υψηλόβαθμους δικαστικούς.

Αν τώρα στο -10% των επιδομάτων που ήδη έχει εξαγγελθεί και θα... κοστίσει από 211 έως 3.305 ευρώ τον χρόνο προστεθεί και το κόψιμο του 14ου μισθού, θα πρέπει να συνυπολογιστούν απώλειες μεταξύ 711 και 1.666 ευρώ ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας και το επίπεδο μόρφωσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι με λίγα έτη υπηρεσίας και χαμηλά επιδόματα θα δεχθούν τεράστιο πλήγμα με την κατάργηση του 14ου μισθού.

Αντίθετα το σενάριο αυτό... βολεύει μία σειρά υπαλλήλων όπως εφοριακοί, τελωνειακοί, δικαστικοί και άλλοι των οποίων ακόμη και ο βασικός μισθός για 33 χρόνια προϋπηρεσίας είναι κατά πολύ χαμηλότερος των επιδομάτων που λαμβάνουν. Ετσι οι κατηγορίες αυτές απεύχονται το μεγαλύτερο ψαλίδισμα των επιδομάτων.

Πλήγμα
Το βέβαιο είναι ότι όποιο κι από τα δύο σενάρια επιλεγεί από την κυβέρνηση, το πλήγμα για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα είναι τεράστιο, καθώς μέσα σε λίγες μέρες θα χαθεί επί της ουσίας τόσο ο 14ος όσο και ο 13ος μισθός, με την έννοια ότι τα λεφτά που θα λείψουν αντιστοιχούν για τη συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων σε δύο βασικούς μισθούς.

Και πρόκειται για απώλειες σε μόνιμη βάση, καθώς οι κοινοτικοί εταίροι δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο αναστολής, αλλά πάγιας μείωσης επιδομάτων ή κατάργησης του 14ου μισθού.(πάλι ...οι κακοί οι ξένοι φταίνε)

Επίσης το οικονομικό επιτελείο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν στις επερχόμενες περικοπές θα συμπεριληφθεί και το κόψιμο της 14ης σύνταξης που αποτελεί πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.(άλλος ένας οργανισμός που βρήκε την αιτία της οικονομικής κρίσης)

Ολα θα ξεκαθαρίσουν μετά την επίσκεψη του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου, κ. Ολι Ρεν, τη Δευτέρα στην Αθήνα, με τη δημοσιοποίηση της εισοδηματικής πολιτικής για το τρέχον έτος το νωρίτερο την Τετάρτη 3 Μαρτίου.

Η εισοδηματική θα έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2010.

Επιπρόσθετα θα πρέπει συνεκτιμηθεί ότι οι εν ενεργεία υπάλληλοι καταγράφουν απώλειες και από:

* Το ψαλίδισμα των πρόσθετων αμοιβών.
* Την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης.
* Την άνοδο του πληθωρισμού.
Από Έθνος

Καλή μήνα και μην ξεχάσετε να βάλετε στα παιδιά τον ”ΜΑΡΤΗ“ την τα μαυρίσει ο ήλιος

ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΜΑΡΤΗ;
Από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον «Μάρτη» ή «Μαρτιά».
Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο «Μάρτης» προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν

Σύμφωνα με την παράδοση, ο «Μάρτης» φτιάχνεται την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου και φοριέται από την 1η Μαρτίου έως και τα τέλη του μήνα, φοριούνται είτε σαν δαχτυλίδια στα δάχτυλα, είτε στον καρπό του χεριού σαν βραχιόλια. Καμμιά φορά ακόμα και στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού για να μη σκοντάφτουν. Εκτός όμως από τους ανθρώπους, σε κάποιες περιοχές της χώρας κρεμούσαν την κλωστή όλη τη νύχτα στα κλαδιά μιας τριανταφυλλιάς για να χαρίσουν ανθοφορία, ενώ σε άλλες περιοχές την έβαζαν γύρω από τις στάμνες για να διατηρήσουν κρύο το νερό από τον ήλιο. Αλλού το φορούσαν μέχρι να φανούν τα πρώτα χελιδόνια, οπότε το άφηναν πάνω σε τριανταφυλλιές για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους. Σε κάποιες περιοχές το φορούν ως την Ανάσταση, οπότε το δένουν στις λαμπάδες της Λαμπρής για να καεί μαζί τους
Ο «Μάρτης» ή «Μαρτιά» είναι ένα παμπάλαιο έθιμο εξαπλωμένο σε όλα τα βαλκάνια, λόγω της υιοθέτησής του από τους Βυζαντινούς που το διατήρησαν. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια. Οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων έδεναν μια κλωστή, την «Κρόκη», στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι.
«ΜΑΡΤΗΣ»
Είναι η συνήθεια να δένουν οι μητέρες στο χέρι ή στο πόδι των παιδιών τον λεγόμενο «Μάρτη», κορδόνι από λευκό και κόκκινο νήμα, ώστε να τα προφυλάξουν από τις ακτίνες του μαρτιάτικου ήλιου, οι οποίες θεωρούνται πολύ επικίνδυνες. Ο ήλιος καίει και μαυρίζει τα πρόσωπα των παιδιών. Η μαυρίλα σήμαινε ασχήμια, προπάντων για τα κορίτσια που η παράδοση τα ήθελε άσπρα και ροδομάγουλα:
«Οπόχει κόρη ακριβή, το Μάρτη ο ήλιος μη την ιδεί»
Για ν' αποτρέψουν την επίδραση του ήλιου έδεναν στον καρπό του χεριού ή και στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού τον «μάρτη», ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον ήλιο για να μην καούν, δηλαδή μια λινή κλωστή, άσπρη και κόκκινη, στριμμένη. Τον φορούν μέχρι τέλος του μήνα κι ύστερα τον βγάζουν και τον κρεμούν στις τριανταφυλλιές. Έτσι τα μάγουλά τους θα γίνουν κόκκινα σαν τριαντάφυλλα. Αλλού πάλι τον έδεναν στις λαμπάδες της Ανάστασης και καίγονταν μαζί, ή γύρω απ' τ' αρνιά που έψηναν.
Οι Δρίμες του Μάρτη :
Οι Δρίμες είναι μέρες επικίνδυνες. Η παράδοση θεωρεί ότι δαιμονικά όντα τριγυρίζουν τις τρεις πρώτες , τις τρεις μεσαίες και τις τρεις τελευταίες μέρες του Μάρτη , για να κάνουν κακό στα ξύλα , στα ρούχα , στα σώματα .
Ό,τι πλύνεις θα λειώσει, όσα ξύλα κόψεις θα σαπίσουν, αν λουστείς θα πάθεις κακό, λέει η παράδοση. Γι' αυτό ή αποφεύγουν ολότελα να πλύνουν τις μέρες αυτές ρούχα ή, αν πλύνουν, ρίχνουν στο νερό πέταλο, γιατί το σίδερο, όπως πιστεύουν, είναι γιατρικό, αποτρέπει δηλαδή τα δαιμόνια
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Παίρνεις κλωστές κεντήματος , μία κόκκινη και μία άσπρη. Κάνεις από έναν κόμπο στη μία άκρη της καθεμιάς, τη στερεώνεις κάπου με μια καρφίτσα βάζοντάς την ανάμεσα στις παλάμες σου τη στρίβεις όσο γίνεται περισσότερο. Οταν στριφτεί καλά την κομπιάζεις και απ’ την άλλη άκρη της. Επαναλαμβάνεις με τη δεύτερη κλωστή. Οταν είναι έτοιμες oι στριμμένες τις πιάνεις μαζί -κόκκινη και άσπρη- και τις τεντώνεις. Σε μια στιγμή, τις αφήνεις απ’ τη μια άκρη και κοίτα να δεις πώς μπλέκονται υπέροχα!.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ο Μάρτης πήρε το όνομα του από το λατινικό όνομα του θεού Άρη (Mars = Άρης). Είναι ο πρώτος μήνας του ρωμαϊκού ημερολογίου και αντιστοιχεί με τον Ελαφηβολιώνα των Αρχαίων Ελλήνων.
.Στο βυζάντιο γιόρταζαν την πρώτη Μαρτίου με σπουδαίες δραστηριότητες.
Ο μεγάλος λαογραφος Λουκάτος αναφέρει τα <χελιδονίσματα> που προέρχονται απο την αρχαιότητα. Την Πρώτη Μαρτίου οι μικροί έφτιαχναν ένα ομοίωμα χελιδονιού και τραγουδώντας το ανάλογο τραγούδι πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να μαζέψουν αυγά.
Το έθιμο του Μάρτη γιορτάζεται ίδιο και απαράλλαχτο στα Σκόπια με την ονομασία «Μάρτινκα» και στην Αλβανία ως «Βερόρε». Οι κάτοικοι των δυο γειτονικών μας χωρών φορούν βραχιόλια από κόκκινη και άσπρη κλωστή για να μην τους «πιάσει» ο ήλιος, τα οποία και βγάζουν στα τέλη του μήνα ή όταν δουν το πρώτο χελιδόνι. Άλλοι πάλι, δένουν τον «Μάρτη» σε κάποιο καρποφόρο δέντρο, ώστε να του χαρίσουν ανθοφορία, ενώ μερικοί τον τοποθετούν κάτω από μια πέτρα κι αν την επόμενη ημέρα βρουν δίπλα της ένα σκουλήκι, σημαίνει ότι η υπόλοιπη χρονιά θα είναι πολύ καλή.
Τηρώντας παραδόσεις και έθιμα αιώνων, οι Βούλγαροι, την πρώτη ημέρα του Μάρτη, φορούν στο πέτο τους στολίδια φτιαγμένα από άσπρες και κόκκινες κλωστές που αποκαλούνται «Μαρτενίτσα». Σε ορισμένες περιοχές της Βουλγαρίας, οι κάτοικοι τοποθετούν έξω από τα σπίτια τους ένα κομμάτι κόκκινου υφάσματος για να μην τους «κάψει η γιαγιά Μάρτα» (Μπάμπα Μάρτα, στα βουλγαρικά), που είναι η θηλυκή προσωποποίηση του μήνα Μάρτη. Η «Μαρτενίτσα» λειτουργεί στη συνείδηση του βουλγαρικού λαού ως φυλαχτό, το οποίο μάλιστα είθισται να προσφέρεται ως δώρο μεταξύ των μελών της οικογένειας, συνοδευόμενο από ευχές για υγεία και ευημερία.
Το ασπροκόκκινο στολίδι της 1ης του Μάρτη φέρει στα ρουμανικά την ονομασία «Μαρτιζόρ». Η κόκκινη κλωστή συμβολίζει την αγάπη για το ωραίο και η άσπρη την αγνότητα του φυτού χιονόφιλος, που ανθίζει τον Μάρτιο και είναι στενά συνδεδεμένο με αρκετά έθιμα και παραδόσεις της Ρουμανίας. Σύμφωνα με την μυθολογία, ο Θεός - Ήλιος μεταμορφώθηκε σε νεαρό άνδρα και κατέβηκε στη Γη για να πάρει μέρος σε μια γιορτή. Τον απήγαγε, όμως, ένας δράκος, με αποτέλεσμα να χαθεί και να βυθιστεί ο κόσμος στο σκοτάδι. Μια ημέρα ένας νεαρός, μαζί με τους συντρόφους του σκότωσε τον δράκο και απελευθέρωσε τον Ήλιο, φέροντας την άνοιξη. Ο νεαρός έχασε τη ζωή του και το αίμα του -λέει ο μύθος- έβαψε κόκκινο το χιόνι. Από τότε, συνηθίζεται την 1η του Μάρτη όλοι οι νεαροί να πλέκουν το «Μαρτισόρ», με κόκκινη κλωστή που συμβολίζει το αίμα του νεαρού άνδρα και την αγάπη προς τη θυσία και άσπρη που συμβολίζει την αγνότητα.
Από edu.klimaka.gr