Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Έκρηξη οργής του κόσμου. Αποχή σε Ιτέα και Άμφισσα απο τους μαθητές

Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή από αστυνομικό στην Αθήνα προκάλεσε μια απίστευτη έκρηξη οργής. Χιλιάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα είναι στους δρόμους. Οι μαθητές με αυτοσχέδιες πορείες κατευθύνονται σε αστυνομικά τμήματα και τα πολιορκούν , σε Νομαρχίες και σε Δικαστήρια ή όπου αλλού νομίζουν ότι πρέπει να απευθυνθούν.
Αποχή από τα μαθήματα έγιναν και στα σχολεία της Άμφισσας και της Ιτέας...
Η φθαρμένη, διεφθαρμένη, απονομιμοποιημένη και υπό κατάρρευση κυβέρνηση Καραμανλή, μέσα στο αδιέξοδό της δεν διστάζει να δολοφονεί εν ψυχρώ 15χρονο μαθητή. Το “παράπτωμά” του ήταν η έκφραση της αηδίας και της αγανάκτησης που νιώθουμε όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχοί νεολαίοι και συνταξιούχοι για τα “όργανα” που κυκλοφορούν προκλητικά και κάνουν επίδειξη δύναμης σε κάθε ευκαιρία. Την αμέσως επόμενη μέρα χτύπησε με αγριότητα τη μαζική διαδήλωση που οργανώθηκε ως πρώτη απάντηση.
Δεν πρόκειται για “μεμονωμένο” γεγονός όπως ισχυρίζεται ο υπουργός της Ν.Δ., Παυλόπουλος. Οι αστυνομικοί για την υπόθεση της ζαρντινιέρας έπεσαν στα χαμηλά την στιγμή που όλη η Ελλάδα είδε τα ψέματα της Αστυνομίας και το έγκλημα απέναντι στον Κύπριο Φοιτητή. Το μήνυμα που στέλνει η εντεινόμενη βία ο αυταρχισμός και η ατιμωρησία της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα είναι να «μην τολμήσουμε να αντισταθούμε»! Γι’ αυτό οι επιθέσεις στους απεργούς της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, των λιμανιών, του Λαναρά, στις φοιτητικές διαδηλώσεις, γι’ αυτό οι βασανισμοί και οι δολοφονίες μεταναστών στην Πέτρου Ράλλη και όχι μόνον, γι’ αυτό η “ζαρντινιέρα” και τα “πράσινα παπούτσια”.
Αποδέκτες του μηνύματος είμαστε όλοι εμείς γιατί σκοπός της κυβέρνησης είναι να πληρώσουμε εμείς την κρίση των τραπεζιτών και των Χρηματιστών.

Μια πραγματική αντιπολίτευση αυτήν την στιγμή υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί.
Η κυβέρνηση πανικόβλητη διέταξε τους Διευθυντές να κλείσουν τα σχολεία και τις σχολές για να μην τα καταλάβουνε οι μαθητές.
Δεν θα καταφέρουν τίποτα
Την Τετάρτη εμείς οι γονείς μαζί με τους μαθητές θα συμμετέχουμε στην Απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στην Άμφισσα. Αυτή η απεργία δεν είναι σαν όλες τις άλλες , έχουμε την δυνατότητα να την κάνουμε τόσο δυνατή που για πρώτη φορά είναι δυνατόν και να ακουστεί. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ξέρουμε τα προβλήματα αυτών που ηγούνται πιστεύουμε όμως ότι ο κόσμος μπορεί να ξεπεράσει όλους αυτούς που μέχρι τώρα τον κρατάνε πίσω από τις ανάγκες του και τα όνειρά του.