Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ναυτικού Όμιλου Ιτέας


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόβει ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 7:30 στην Άιθουσα εκδηλώσεων του Κυριακοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιτέας

Ναυτικός Όμιλος Ιτέας
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας είναι αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1964 και ασχολείται με την ανάπτυξη και ... διάδοση των αθλημάτων του υγρού στίβου στην πόλη. Είναι το μοναδικό σωματείο που καλλιεργεί τα αθλήματα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης στο νομό Φωκίδας. Σημερινός πρόεδρος του συλλόγου είναι ο κ. Γεώργιος Αγγελέτος.

Ιστορικό

Στην μακρόχρονη διαδρομή του, ο Ν.Ο. Ιτέας έχει κατακτήσει πέντε πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης συλλόγων θάλασσας τα έτη 1988, 1989, 1990, 1991 και 1992. Από το 1992 που λειτουργεί το δημοτικό κολυμβητήριο της Ιτέας, σαν σωματείο πισίνας πλέον, συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης όλων των κατηγοριών (από την υποδομή έως και την αγωνιστική κατηγορία), σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες, ενώ και στο τμήμα της υδατοσφαίρισης διαθέτει ομάδες ανδρών, γυναικών, εφήβων, παίδων και νεανίδων, κορασίδων, μίνι παίδων και συμμετέχει κάθε χρόνο σε όλα τα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Στην αγωνιστική περίοδο 2004-2005 η ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών του συλλόγου αγωνίσθηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας που διεξήχθη μεταξύ των οκτώ κορυφαίων ομάδων της χώρας, κάτι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για μία μικρή πληθυσμιακά επαρχιακή πόλη .

Υδατοσφαίριση

Ο Ναυτικός Ομίλος Ιτέας δίνει μεγάλο βάρος στην δημιουργία των υποδομών του αθλήματος σε αγόρια και κορίτσια . Την ευθύνη αυτή έχει επιφορτισθεί ο προπονητής κ. Κώστας Σακαλής με βοηθό τον κ. Δημήτρη Κολομπούρο.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Γυναικών ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα για τον Ν.Ο. Ιτέας τη χρονιά 2007-08. Η ομάδα τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον όμιλο της και προκρίθηκε στα τελικά που έγιναν στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης. Εκεί και πάλι αήττητη, με 5 νίκες, κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και ανήλθε στην Α2 κατηγορία. Ήδη, με την έναρξη της νέας περιόδου, το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου, σε συνεργασία με τον προπονητή, προχώρησε σε σημαντικές μετεγγραφές.
Η ομάδα πόλο γυναικών, πρωταθλήτρια Β' Εθνικής 2008

Η ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών έφτασε ένα βήμα πριν την τελική φάση του Πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής.
Η ομάδα πόλο των Ανδρών του συλλόγου

Η ομάδα των παίδων έφτασε πολύ κοντά στην πρόκρισή της στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα των κορασίδων προετοιμαζόμενη για το πρωτάθλημα του Νοεμβρίου 2008 έδωσε φιλικά παιχνίδια στην Αθήνα με την αντίστοιχη της Βουλιαγμένης και άλλες ομάδες.

Κολύμβηση

Πολύ καλή παρουσία είχε ο Ν.Ο.Ιτέας και στις ομάδες κολύμβησης αγωνιστικών και προ-αγωνιστικών κατηγοριών. Για πρώτη φορά η αγωνιστική ομάδα συμμετείχε με 8 αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών (28 /6 – 2/7/2008). Στις προαγωνιστικές κατηγορίες συμμετείχε σε όλους τους αγώνες της Περιφέρειας αλλά και σε άλλες ημερίδες, ενώ διοργάνωσε με επιτυχία τα «42α Δελφίνεια», με συμμετοχή 15 συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα.

Προπονητές κολύμβησης είναι ο Λουκάς Οικονόμου στις αγωνιστικές κατηγορίες, ο κ. Κώστας Λαλλάς και η κα Νίκη Πολυζώη στις προ-αγωνιστικές κατηγορίες και στα τμήματα υποδομών η κα Ηλιάνθη Παπαλαίου με την κα Πέγκυ Μασούρα.

Στόχοι

Από τις 8 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν ξανά οι δραστηριότητες του Ομίλου. Στόχος είναι αφ’ ενός μεν η σωστή λειτουργία των τμημάτων υποδομής, αφ’ ετέρου δε οι περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες σε κολύμβηση και υδατοσφαίριση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Από την Πρωτοβουλία για την Σωτηρία του Κορινθιακού.
Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου, συνάντηση επικοινωνίας και συντονισμού δράσης επτά οικολογικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Κορινθιακού, στην οποία συζητήθηκαν τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, που απειλούν με ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση τον Κορινθιακό Κόλπο.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία ... της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ», η οποία εκπροσωπεί 15 συλλόγους του Κορινθιακού, και συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία του Κορινθιακού (ν. Κορινθίας), του Παναιτωλοακαρνανικού Μετώπου, της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον, της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, και της κίνησης Πολίτες της Φωκίδας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Στο γόνιμο διάλογο που έγινε αναδείχθηκαν, για μια ακόμη φορά, τα κρίσιμα προβλήματα της λεκάνης του Κορινθιακού, που εκπορεύονται από την έλλειψη κοινής διοικητικής δομής και αντίληψης, την ανυπαρξία καθεστώτος προστατευόμενης κλειστής θάλασσας, την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη πλήθους βιομηχανικών δραστηριοτήτων, με αιχμή αυτές του ενεργειακού τομέα, την υπεραλίευση, τη δραματική έλλειψη βιολογικών καθαρισμών και τη θαλάσσια ρύπανση, την παράνομη αμμοληψία και την αλλοίωση των εκβολών ρεμάτων και μικροποτάμων, τη διαρκή οικιστική ανάπτυξη κλπ.

Διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών, για την προώθηση του αιτήματος δημιουργίας θαλάσσιων καταφυγίων και προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών, για τη συστηματική παρακολούθηση της κατάστασης του Κορινθιακού και των μεταβολών που συντελούνται, για την επιστημονική στήριξη και τεκμηρίωση των δράσεων και για την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής περιβαλλοντικής, οικονομικής και κοινωνικής προοπτικής για την περιοχή.

Η, κατά γενική συμφωνία, θετική αποτίμηση των μέχρι τώρα κοινών δράσεων του τελευταίου χρόνου μας επιβάλλει τη συνεχή εγρήγορση και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό, προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της θάλασσας που μας ενώνει, απέναντι στην επέλαση της «άγριας» ανάπτυξης, που θα εντείνει το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση δικτύου των οργανώσεων και κινήσεων πολιτών του Κορινθιακού, που σε σύντομο χρόνο θα δώσει στη δημοσιότητα πρόγραμμα δράσεων για το προσεχές διάστημα. Το σχήμα θα είναι ανοιχτό σε νέες συμμετοχές, θα λειτουργεί με τακτικές ανοιχτές συναντήσεις και θα συντονίζεται από ολιγομελές συντονιστικό όργανο.

ΨΗΦΙΣΜΑ
12 Ιανουαρίου 2008

Οι οργανώσεις και οι κινήσεις των πολιτών του Κορινθιακού, που αγωνιζόμαστε ενωμένοι για τη διάσωση της θάλασσας και των ακτών και την αειφορία, ενώνουμε τη φωνή μας με τους ενεργούς πολίτες του Αστακού, της Ελλάδας και της Παλαιστίνης ενάντια στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στο Ισραήλ από ελληνικά λιμάνια και μάλιστα της περιοχής μας.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15/1/2009 στο λιμάνι του Αστακού. Καλούμε όλους τους πολίτες του Κορινθιακού να δώσουν δυναμικό παρόν και να μην επιτρέψουν να περάσουν από τις θάλασσες και τα λιμάνια μας, τα όπλα της γενοκτονίας των Παλαιστινίων.

Δίκτυο Περιβαλλοντικών κινήσεων και οργανώσεων του Κορινθιακού

Στο δίκτυο συμμετέχουν:
ΑΛΚΥΩΝ Ομοσπονδία οικολογικών συλλόγων Κορινθιακού
Παναιτωλοακαρνανικό Μέτωπο
Οικολογική Κίνηση Πάτρας
Πολίτες της Φωκίδας
Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Κορινθιακού
Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον