Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Εγγραφές του Γ.Σ. Ιτέας

Ο Γ.Σ. Ιτέας ανακοινώνει ότι για την καινούρια χρονιά 2009-2010 άρχισαν οι εγγραφές αθλητών και αθλητριών του μπάσκετ κα του τέννις.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

ΜΠΑΣΚΕΤ

1) ανδρών, εφήβων, παίδων, μίνι

2) γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, μίνι

3) προ μίνι αγόρια και κορίτσια από 8 χρονών και πάνω

ΤΕΝΝΙΣ...

Ανδρών, γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, μίνι από επτά (7) χρονών και πάνω

Πληροφορίες εγγραφές κάθε μέρα εκτός Σαββάτου - Κυριακής 6-8 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, Παπαλεξανδρή 17, τηλ. 22650 32227.

Γονείς, εμπιστευθείτε τα παιδιά σας στην αθλητική κυψέλη που λέγεται Γ.Σ. Ιτέας που για 26 χρόνια είναι πολύ κοντά σας.

ο πρόεδρος Γ.Σ. Ιτέας

Νίκος Κουτρόγιαννος

η γραμματέας

Βούλα Κυπριώτη

Νεαρός πνίγηκε στην περιοχή της Γλύφας

Τραγική κατάληξη είχε το ψάρεμα με ψαροτούφεκο για νεαρό άνδρα, κάτοικο Ναυπάκτου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός τις πρώτες πρωινές ώρες από τη θαλάσσια περιοχή της Γλύφας του νομού Φωκίδος.

Τον άτυχο νέο βρήκε ο φίλος του με τον οποίο είχε πάει μαζί στην περιοχή.
Οι λιμενικές αρχές, που ενημερώθηκαν από περίοικο για το συμβάν, όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Έρευνες ωστόσο διενεργούνται ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του νεαρού.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα του πορίσματος του ιατροδικαστή.
Από Lepando

Αιμοδοσία του Πελεκάνου


Αιμοδοσία

οργανώνει ο Συλλόγος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας

ο Πελεκάνος,

στα γραφεία του Συλλόγου στην παραλία
(Λεωφόρος 28ης Σεπτεμβρίου 23)

Η αιμοδοσία θα γίνει την
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009
απο 9:00 ώς 14:00

Η Αιμοδοσία θα επαναληφθεί...
την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009
το απόγευμα απο 18:30 έως 21;30
Να Θυμάστε πάντα ότι
Η αιμοδοσία είναι μορφωση, είναι γνώση, είναι ανθρωπισμός.
Η αιμοδοσία είναι αλτρουισμός της ανθρώπινης προσφοράς.
Η αιμοδοσία είναι χαρά και ελπίδα
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός.
Φίλε Αιμοδότη η πρασπάθειά σου αυτή είναι αφιερωμένη στον πάσχοντα συνάνθρωπό σου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το ανέκδοτο των εκλογών, ο οδικός άξονας Άμφισσα Λιδορίκι

Η περιφέρεια μας έστειλε μήνυμα με το ανέκδοτο των εκλογών , ξανά είναι όλα έτοιμα για τον δρόμο Άμφισσα Λιδορίκι.
Πόσες εκλογές ακόμα θα περάσουν , για να γίνουν το ΤΕΙ το κολυμβητήριο και αυτός ο έρμος ο δρόμος.
Σε κάθε εκλογές όλα λύνονται και όλα τα ίδια μένουν. Δεκάδες φορές όλα είναι έτοιμα και τίποτα δεν γίνεται.
Διαβάστε το δελτίο τύπου και δείτε σε τι θα μπορούσε να εξυπηρετεί σήμερα ο δρόμος αυτός,... μόνο την διεξαγωγή Ράλι σε χώμα!!!!.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κατασκευή του Οδικού Άξονα «Άμφισσα-Λιδορίκι» εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό ... 9,35 εκατ. Ευρώ

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς ανακοίνωσε την ένταξη του έργου «Κατασκευή Εθνικής Οδού Άμφισσας – Λιδορικίου (από Αγία Ευθυμία έως Διασταύρωση νέων φυλακών)» συνολικού προϋπολογισμού 9.351.590,42 Ευρώ, στον Άξονα 02-Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Στερεάς Ελλάδας, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου, 2007-2013».
Η ένταξη γίνεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για έργα Βελτίωσης - Κατασκευής εθνικής οδοποιίας στο Βασικό, Δευτερεύον και Τριτεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο, ύψους 28,0 εκατ. Ευρώ.
Συγκεκριμένα με την απόφαση ένταξης χρηματοδοτούνται όλες οι απαραίτητες εργασίες για την κατασκευή της Εθνικής Οδού Άμφισσας-Λιδορικίου από την Αγία Ευθυμία έως τη διασταύρωση των νέων φυλακών, συνολικού μήκους 16.467,91 μέτρων και πλάτους 9,5 μέτρων.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν έργα χωματουργικά, τεχνικά, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και φύτευσης εκτός των τμημάτων στα οποία είχαν ήδη εκτελεστεί οι εργασίες από την προηγούμενη, έκπτωτη εργολαβία όπου θα εκτελεστούν έργα ολοκλήρωσης της οδοστρωσίας, σήμανσης και φύτευσης.
Φορέας Χρηματοδότησης είναι η Διεύθυνση Σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δικαιούχος η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ανακοινώνοντας την απόφαση ένταξης του έργου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δήλωσε:
«Με τη διαρκή παρέμβασή μας προωθήσαμε την οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει για χρόνια τους κατοίκους του Νομού Φωκίδας, τον οδικό Άξονα Άμφισσας Λιδορικίου, πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της αδυναμίας του εργολάβου να υλοποιήσει το έργο. Αφού κηρύξαμε τον εργολάβο οριστικά έκπτωτο, εξασφαλίζουμε τους πόρους για την κατασκευή εντάσσοντας το έργο στο Ε.Σ.Π.Α. με στόχο την επανεκκίνηση των εργασιών το συντομότερο δυνατό μετά και την ανάδειξη του νέου αναδόχου, διαδικασία που έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Δίνουμε λύση με αυτόν τον τρόπο σε ένα χρόνιο πρόβλημα και προχωράμε σε μια νέα πορεία για την ορθολογική και σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωση του έργου…»

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιτέα και ο μαινόμενος Δήμαρχος

Ακυρώθηκαν απο την Περιφέρεια οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι μονοδρομήσεις που έχουν επιβληθεί στο κέντρο της πόλης.
Μαζί ακυρώθηκε και η απόφαση του Δήμου να κοπεί η κεντρική πλατεία της πόλης μας και να γίνει δρόμος που θα πέρναγε απο τον χώρο του μνημείου.
Αιτία είναι το γεγονός οτι αρμόδιο για να αποφασίζει γι αυτά τα έργα είναι το υπουργείο Συγκοινωνιών και όχι ο Δήμος , που πρέπει απλώς να εκφέρει συμβουλευτική γνώμη.
Ίσως αυτό να εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε ο Δήμος για να εφαρμόσει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το προηγούμενο διάστημα.

Κατ αρχάς υπήρχε το φαινόμενο να αλλάζουν οι ρυθμίσεις και κατόπιν να ξανα αλλάζουν, μετατρέποντας τον κεντρικό δρόμο εισόδου της πόλης απο διπλής κατεύθυνσης σε μονόδρομο και κατόπιν πάλι σε διπλής κατεύθυνσης. Η αιτία των αλλαγών ήταν οι αντιδράσεις των κατοίκων. Οι συνεχείς αλλαγές δείχνουν προχειρότητα και έλλειψη διαλόγου με τους πολίτες, πριν αρχίσει η υλοποίηση του έργου.
Με τις αλλαγές αυτές της κυκλοφορίας οι οδηγοί οδηγήθηκαν σε δρόμους που μέχρι τότε δεν επέλεγαν, μιας και η Ιτέα με την τετράγωνη ρυμοτομία , σου δίνει την δυνατότητα να πας σε έναν τόπο από πολλές διαδρομές.
Στην περιπλάνησή τους αυτή οι οδηγοί, ακολουθώντας τις νέες ρυθμίσεις ανακάλυπταν τα τεράστια χαντάκια στις διασταυρώσεις των δρόμων , που εξυπηρετούν το να κυλούν τα όμβρια ύδατα αλλά δεν εξυπηρετούν καθόλου την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
Τα προβλήματα των δρόμων της Ιτέας με μιας γίνανε εμφανή σε όλους, μεγάλη κυκλοφορία διοχετεύθηκε σε στενούς δρόμους με ποδηλατόδρομους ενώ τεράστιοι σε φάρδος δρόμοι, είχαν γίνει μονόδρομοι.
Η ανάγκη να γίνουν μονόδρομοι είναι πολύ μεγάλη στην πόλη μας, ιδιαίτερα στα σημεία που υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα παρκαρισμένα, οι επιλογές της Δημοτικής αρχής καλύτερα θα ήταν να παίρνονται πιο οργανωμένα για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες και να μην φορτωνόμαστε επιπλέον έξοδα από τις παραπανίσιες ταμπέλες.
Ένα τελευταίο γεγονός με μεγάλη όμως σημασία, που έχει διασταυρωθεί απο πολλά άτομα που ήταν παρόντα, ήταν το γεγονός ότι ο Δήμαρχος μας, πήγε σε Σεμινάριο που είχε διοργανωθεί σε κεντρικό Ξενοδοχείο της πόλη μας, διέκοψε τις εργασίες του και επιτέθηκε φραστικά σε υπάλληλο της Περιφέρειας που παρακολουθούσε το συγκεκριμένο Σεμινάριο.
Η όλη ενέργεια άφησε άναυδους τους καθηγητές αλλά και τους Δημοσίους Υπαλλήλους από διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας που παρακολουθούσαν το σεμινάριο.
Η ενέργεια του Δήμαρχου ήταν απαράδεκτη, υποτίμησε αφάνταστα το αξίωμά του και εξέθεσε άσχημα την πόλη μας, με αυτού του είδους το καλωσόρισμα που επιφύλαξε στους ξένους μας.

Πρόσκληση - Πρόγραμμα στην Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στην Άμφισσα

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση υποδοχής της φλόγας της αγάπης, στην πόλη μας στα σκαλάκια του Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ την Παρασκευή 18/09/09 και ώρα 20.30.
Την φλόγα που μεταφέρουν εθελοντές αιμοδότες της ΠΟΣΕΑ σε όλη την Ελλάδα, με τελικό προορισμό την Άρτα όπου 9/10/11 Οκτωβρίου 2009 θα γίνει η 23η Αμφικτιονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Σκοπός όλων μας είναι να γίνει η χώρα μας αυτάρκης από καθαρά εθελοντικό αίμα και μη αμειβόμενο...

Ακολουθούν η αφίσα και το αναλυτικό φυλλάδιο της εκδήλωσης.