Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Oι ειδικότητες του ΙΕΚ Άμφισσας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΙΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...

Βρετανικό νεκροταφείο Μπράλου

Οι περισσότεροι θα το έχουμε προσέξει, μια καλοστημένη, πέτρινη μάντρα στα δεξιά του δρόμου Άμφισσα – Λαμία, λίγο έξω από τη Γραβιά και στην κατεύθυνση προς Λαμία, που γράφει BRALO BRITISH CEMETERY. Τη δουλειά έχει όμως ένα βρετανικό νεκροταφείο στη Φωκίδα, από πότε βρίσκεται εκεί, ποιοι βρίσκονται θαμμένοι εκεί και ποιος φροντίζει – αν το έχετε παρατηρήσει είναι πάντα πολύ τακτοποιημένο – αυτό το αλλόκοτο για την περιοχή μνημείο;...

Η κινητοποίηση των κατοίκων έφερε αναβολή για την ΒΙ.Π.Ε στο Μαντούδι

alt
Από έντονη διαμάχη που πολλές φορές έπαιρνε την μορφή απειλής χαρακτηρίστηκε σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος περιφέρειας στερεάς με αφορμή την συζήτηση για έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την δημιουργία ιδιωτικής βιομηχανικής περιοχής στο Μαντούδι.

Κάτοικοι από την γύρω περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και ...

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΩΝ-ΔΙΑΡΗΞΕΩΝ ΣΤΗ ΑΜΦΙΣΣΑ



Εξιχνιάσθηκαν την 31-08-2011 βραδυνές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, δύο (2) διακεκριμένες κλοπές - διαρρήξεις σε οικία καθώς και σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο , στην Άμφισσα Φωκίδας. Συνελήφθη ένας (1) 28χρονος ημεδαπός ROMA για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, την 31-08-2011 το απόγευμα στην Άμφισσα, ...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ 2011-2012 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ


ΠΡΑΞΗ 17/05-09-2011

Α’ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΠΕ01
1. ΦΛΙΟΥΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΕ ΛΤ
2. ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΜΕ ΛΤ
3. ΒΑΪΔΑΝΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΜΕ ΛΤ

ΠΕ02
1. ΚΟΥΤΟΝΙΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΤΕΑΣ
2. ΓΚΛΑΒΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΣΤΟ ΓΕΛ ΙΤΕΑΣ...

Διήμερο για τα αρχαία θέατρα στους Δελφούς

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν στο αρχαίο θέατρο Δελφών οι εργασίες της 4ης Γενικής Συνέλευσης του «Διαζώματος», της κίνησης πολιτών που δημιούργησε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Σταύρος Μπένος για το αρχαιο θέατρο.
Στόχος του μη κερδοσκοπικού σωματείου είναι, σύμφωνα με το καταστατικό του, η προστασία και η ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης, όπως τα θέατρα, τα ωδεία, τα στάδια και τα αμφιθέατρα, καθώς και η διάδοση των αξιών της...

Έτοιμο φαγητό στην Φωκίδα


Συνεχίζουμε να σας παρουσιάζουμε λύσεις έτοιμου φαγητού απο την περιοχή μας. Δεν ξέρουμε αν έχουν αλλάξει οι κατάλογοι λόγω αλλαγής του ΦΠΑ . Μπορείτε παρόλα αυτά να τους χρησιμοποιήσετε για τις παραγγελίες σας.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε τους καταλόγους της Πιτσαρίας  Flame στην Ιτέα...

ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΤΟ … ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ !



Μια ακόμη σεισμική δόνηση σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ στις 9:15 στην περιοχή της Ναυπάκτου. Ο σεισμός ήταν, 3,5 Ρίχτερ σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτο Σεισμολογίας και όχι 3,4 Ρίχτερ, όπως αρχικά είχε ενημερώσει και με εστιακό βάθος τα δυο χιλιόμετρα και όχι τα δέκα χιλιόμετρα.

Η δόνηση σημειώθηκε 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ



Αγαπητά μου παιδιά,
Σας συγχαίρω θερμά για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σας εύχομαι ο νέος δρόμος που ανοίγεται μπροστά σας να αποτελέσει την απαρχή για πρόοδο, δημιουργία και επιτυχία σε κάθε πτυχή της ζωής σας.
Άλλωστε η επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις αποτελεί την πρώτη δικαίωση των κόπων σας καθ’ όλα τα προηγούμενα ...

Αποζημιώσεις για τον περονόσπορο στα Αμπέλια


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση έστειλε ο ΕΛΓΑ, σε σχετικό αίτημα που απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Καπελέρης προς το Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την αποζημίωση των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές από τον περονόσπορο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στο σχετικό έγγραφο του ΕΛΓΑ αναφέρονται οι προϋποθέσεις υπαγωγής αμπελώνων που επλήγησαν από την ασθένεια του περονόσπορου, σε πρόγραμμα αποζημίωσης μέσω των Π.Σ.Ε.Α καθώς η σύσταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής η οποία θα συντάξει σχετική έκθεση – γνωμάτευση. Επιπλέον από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει πρόγραμμα επισκέψεων της επιτροπής στις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που επλήγησαν από τον περονόσπορο.

Η σχετική επιστολή του ΕΛΓΑ έχει ...

TA MAT ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ Εικόνες- ντροπή ζήσαμε σήμερα στο Σύνταγμα.


ΒΙΝΤΕΟ: Τα ΜΑΤ διώχνουν τους Αγανακτισμένους
Οι Αγανακτισμένοι πολίτες έμειναν για αρκετή ώρα μπλοκαρισμένοι μέσα στην Πλατεία μη μπορώντας να πλησιάσουν την Βουλή. Τα ΜΑΤ είχαν κλείσει όλες τις διόδους που οδηγούσαν στην Λεωφόρο Αμαλίας με αποτέλεσμα ο κόσμος να είναι ασφαλής(;) μόνο στην Πλατεία.



Βέβαια, αυτή τη στιγμή οι ΜΑΤατζήδες έχουν καταλάβει και το εσωτερικό της Πλατείας Συντάγματος και συλλαμβάνουν πολίτες. Όχι ότι δεν το περιμέναμε βέβαια…

Ο Παπανδρέου αποδοκιμάζεται απο το κόμμα του στο συνέδριο.


ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η ΠΑΣΠ αποδοκιμάζει τον Παπανδρέου

Μόνο η Αφροδίτη του έμεινε να εμπνέεται και να ψηφίζει μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη
ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ…

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η ΠΑΣΠ αποδοκιμάζει τον Παπανδρέου

Δείτε ερασιτεχνικό βίντεο ντοκουμέντο με τους ΠΑΣΠίτες να αποδοκιμάζουν τον Γιώργο Παπανδρέου και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του. Αυτά που δεν σας έδειξαν τα κανάλια...

Κολυμπώντας από τα Χάνια στα Τριζόνια, χάθηκε ο 46χρονος Γιώργος Μακρανδρέου

Τρία εικοσιτετράωρα έχουν περάσει σχεδόν από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και ο 46χρονος Γιώργος Μακρανδρέου, από τα Χάνια Δωρίδας, που κολυμπούσε στα Τριζόνια , δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

Όλες οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στη θαλάσσια περιοχή , τόσο από το Λιμενικό όσο ...

Ανοιχτή Συζήτηση για την σωτηρία του Ελικώνα από βιομηχανικές αιολικές εγκαταστάσεις


 Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, η παραχώρηση σε ιδιωτική εταιρεία της κορυφογραμμής στη Μεγάλη Λούτσα Ελικώνα για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει 12 γιγάντιες ανεμογεννήτριες, ύψους 135 μέτρων η κάθε μια, καθώς και γραμμές μεταφοράς, υποσταθμό και πυλώνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, για τη στερέωση κάθε μιας ανεμογεννήτριας, απαιτούνται πλατό επιφάνειας 5 στρεμμάτων και ...