Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν χρωστάμε , δεν πουλάμε , δεν πληρώνουμε

Νεκρός βρέθηκε ο Νίκος Κοεμτζής

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι, ο Νίκος Κοεμτζής. 
Ήταν πεσμένος για περισσότερες από δύο ώρες στο πεζοδρόμιο, μέχρι που κάποιοι περαστικοί τον είδαν και ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στην Πολυκλινική Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο Νίκος Κοεμτζής, 74 ετών,  τα τελευταία χρόνια ζούσε ...

Η ΚΡΙΣΗ



Όχι, δε θέλω τη συμπόνια σου για το άδικο που μου επιβάλεις αγύρτη,
δεν ήθελα εγώ να μισώ τόσο,
την αγάπη είχα διαλέξει για σύντροφο,
το δίκιο είχα στο νου μου,
και τα ΄πνιξες φονιά δόλια,
γιατί ξέρεις εσύ ή μάλλον έτσι νομίζεις,
πως με το μίσος τυφλώνομαι και δε ξεχωρίζω το φταίχτη,
μα…έχω γω συντρόφους καλούς,
δίπλα μου είναι η ελπίδα,
μέσα μου το πάθος,
πολύ πίσω μα διακρίνεται κι η γνώση....

Τα Πεντεόρια στις μάχες κατά των Τούρκων

Στοιχεία για τη συμμετοχή των Πεντεοριτών σε μάχες κατά των Τούρκων από τον τέως Πρόεδρο του Τ.Δ. Πεντεορίων
Ευστάθιο Μαρματάκη


Εδώ και δέκα περίπου χρόνια στην Παναγία των Πεντεορίων, περιοχή Μελίσι , στο μνημείο των πεσόντων , όραμα του πρώην Προέδρου Ευθυμίου Κοντούλη που υλοποιήθηκε επί θητείας του , εκφωνούνται ομιλίες για τους αγώνες των Πεντεοτιτών και στη συνέχεια τελείται επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες.
Επί τη ευκαιρία λοιπόν της ενάτης επετείου για τους πεσόντες στις μάχες κατά των ...

Αγώνας κλασικών και ιστορικών αυτοκινήτων "24 ώρες Ελλάδα" τον Οκτώβριο


Katsaounis_24orespre

Για 14η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) διοργανώνει το δυσκολότερο και πιο απαιτητικό αγώνα κλασικών και ιστορικών αυτοκινήτων.

ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Ο αγώνας «24 ώρες Ελλάδα» θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου με τους συμμετέχοντες να οδηγούν σχεδόν αδιάκοπα για ένα ολόκληρο 24ωρο θυμίζοντας κάτι από τα παλιά Ράλλυ Ακρόπολις.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις Αχαρνές Αττικής το πρωί του Σαββάτου στις 11:00 και ο τερματισμός την ίδια ώρα της Κυριακής στον Ωρωπό Αττικής και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Αλκυωνίς όπου τα πληρώματα θα απολαύσουν τον πρωϊνό καφέ τους με θέα τον Ευβοϊκό.
Η απονομή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της επομένης στα γραφεία του Συλλόγου....

Όχι στην έκτακτη εισφορά ακινήτων στις κτηνοτροφικές μονάδες


 Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

     Στα πλαίσια των νέων μέτρων που αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν σχετικά με την επιβολή διετούς τέλους στην ακίνητη περιουσία  ( δομημένη επιφάνεια ) ύψους 4 ευρώ/ τετραγωνικό ( μεσοσταθμικά) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι πτηνο – κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας...

ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


Συντοπίτες και συντοπίτισσες
Σοκ και δέος, λεηλασία, βαρβαρότητα: έτσι περιγράφεται η επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στο όνομα της τρόϊκας σε βάρος μας.
Κάθε βδομάδα, κάθε μέρα και νέα μέτρα, το μαρτύριο της σταγόνας. Τα μέτρα δεν έχουν όριο. Όσο πληρώνουμε, ζητούν κι άλλα. Όριο μπορεί να μπει μόνο αν αντιδράσουμε όλοι μαζί οργανωμένα. Μας τρομοκρατούν με απειλή τη χρεοκοπία της χώρας, την ώρα που έχουν οδηγήσει ήδη σε χρεοκοπία το λαό.
Η Δημοτική κίνηση «Πολίτες στο προσκήνιο» καλεί φορείς, συλλόγους, μισθωτούς, ...

Roadhouse Blues Club: Από το Σάββατο ανοίγει το Roadhouse στην Ιτέα


Το Σάββατο 24-9-2011 το Roadhouse θα είναι ανοιχτό ξεκινώντας τη νέα περίοδο και ελπίζουμε με τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων να αποτελεί μια όαση αισιοδοξίας και χαράς
στις δύσκολες αυτές μέρες.
Η ομάδα φίλων της μουσικής  συγκεντρώνεται στον ιστορικό χώρο ...

Γράμματα από τη φυλακή -το τέλος ενός πετυχημένου προγράμματος...



Ο Αζεντίν, ο Έντουαρντ, ο Κόμπα, ο Μιχάλης, ο Μοχάμεντ, ο Ναμπί, ο Τζαμάλ... Επτά φυλακισμένοι στις φυλακές της Χίου... Όλοι παρακολούθησαν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού.
Καθηγήτρια τους η κ. Αγγέλα Γεωργούλη. Μια από τους δεκάδες εκπαιδευτές που τα τελευταία χρόνια δίδαξαν τη γλώσσα μας σε χιλιάδες μετανάστες σε όλη την Ελλάδα.
Τα μαθήματα έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος Οδυσσέας...
Το τμήμα που λειτούργησε στις φυλακές της Χίου ήταν το τελευταίο. Τα υπόλοιπα τμήματα ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο. Χρειάστηκε ειδική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων) για να συμβεί αυτό.

Βλέπετε το πρόγραμμα αυτό που εκπαίδευε δωρεάν χιλιάδες μετανάστες, που έφερνε στη χώρα μας εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαικά κονδύλια, που εξασφάλιζε εκατοντάδες θέσεις εργασίας κλείνει!
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έως το 2013!...

Moody's: Υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών


Στην υποβάθμιση της αξιολόγησής του για οκτώ ελληνικές τράπεζες προχώρησε ο οίκος Moody΄s, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές.

Συγκεκριμένα, η Moody΄s υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες, σε Caa2 από B3, την αξιολόγησή της για την Εθνική ...

Μήνυμα Συμπαράστασης του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, Δημοτικού Σχολείου Αράχωβας


Μαθητική παρέλαση στο Στείρι
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικό Σχολειού Αράχωβας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα που δίνουν τα παιδιά , οι γονείς και όλοι οι κάτοικοι του Στείρου για την διατήρηση της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου του Στειρίου.

Ο Σύλλογος μας πιστεύει ότι ο αγώνας όλων των κάτοικων του Στειρίου είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣ και καλεί όλους τους αρμοδίους του δήμου, του κράτους, καθώς και τους πνευματικούς ηγέτες της εκκλησίας , να ...

Ως πότε θα παραμένει το πρόβλημα στο δρόμο Άμφισσας-Αγίας Ευθυμίας;

Συμπληρώνονται σε λίγο δυο χρόνια από τη στιγμή της κατάρρευσης ενός τμήματος 30 μέτρων του δρόμου Άμφισσας-Αγίας Ευθυμίας, στη χ.θ.3+400 και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα.
Τα πρωτοβρόχια άρχισαν και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν. Έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα. Φαίνεται ότι “δεν ιδρώνει το αυτί κανενός”.
Τί περιμένουν άραγε; Μήπως να ...

Εκλογές στον Σύλλογο Χοροστάσι

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ
΄΄ ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ ΄΄
Ο Μουσικοχορευτικός και Λαογραφικός όμιλος Ιτέας ΄΄ Το Χοροστάσι ¨, διενεργώντας αρχιαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, σας καλεί να γίνετε μέλη του και να ψηφίσετε.

Ημέρα, ώρα και τόπος διεξαγωγής των εκλογών : Κυριακή 25-9-2011 και ώρα από 11 π.μ – 1 μ.μ στην αίθουσα του χορευτικού...