Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ο Φουσέκης θα είναι ο υποψήφιος από την ΝΔ στον Δήμο Δελφών

Τελικά η εμπλοκή του Νομάρχη στην υπόθεση Τουμπανάρια και η μη υποστήριξη του Σαμαρά δεν έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Τα συμφέροντα στον νέο Δήμο Δελφών είναι μεγάλα.

Δύο υποψήφιους Περιφερειάρχες και δεκαεννέα δημάρχους ανακοινωσε η Νέα Δημοκρατία
Οι εκλογές του Νοεμβρίου, υποστηρίζει η ΝΔ, «διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών. Οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δοκιμάζονται. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (σχέδιο «Καλλικράτης», περικοπή ...

Νέο πακέτο εγγυήσεων 25 δισ. ευρώ για τις τράπεζες, δανιζόμαστε για τους Τραπεζίτες για κανέναν άλλον


Την παροχή επιπρόσθετων εγγυήσεων 25 δισ. ευρώ στις τράπεζες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με την τρόικα. Συνολικά οι εγγυήσεις θα ανέλθουν στα 55 δισ. ευρώ.(Δηλαδή τα μισά απο όσα θα δανειστούμε απο το ΔΝΤ)
Την παροχή επιπρόσθετων εγγυήσεων 25 δισ. ευρώ στις τράπεζες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με την τρόικα. Συνολικά οι εγγυήσεις θα ανέλθουν στα 55 δισ. ευρώ.
Ανέφερε μάλιστα πως η επέκταση του πακέτου των εγγυήσεων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου, καθώς «οι τράπεζες ακόμα ....

Κινήσεις Πολιτών : Μια άσκηση κοινωνικής δημοκρατίας και αφύπνισης


Σε πολλές πόλεις αλλά και σε ευρύτερες γεωγραφικές ενότητες ακόμη και σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν συγκροτηθεί κινήσεις πολιτών για ένα φλέγον θέμα της περιοχής τους ή γενικότερα. Οι κινήσεις αυτές είναι ένα σχετικά νέο δημιούργημα και μάλιστα σε μια εποχή μιας γενικότερης κρίσης της κοινωνικής και πολιτικής συγκρότησης.
Δημιουργούνται με απλό τρόπο άμεσης δημοκρατίας και οι συνελεύσεις των πολιτών αποτελούν το μοναδικό ίσως επίπεδο στο οποίο παίρνονται οι αποφάσεις με πνεύμα συναίνεσης, σύνθεσης και υπέρβασης των διαφορών.
Οι ενεργοί πολίτες που συγκροτούν τις κινήσεις αυτές πολλές φορές δεν έχουν τις ίδιες πολιτικές αντιλήψεις και ιδεολογικές καταβολές, αλλά έχουν βρει ένα κοινό βηματισμό...

ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΟΡΚΟΝΕΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗ,Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Χ.ΛΑΚΑΦΩΣΗ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ


Την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και του Βασίλη Σαραλιώτη για συνέργεια στη πράξη του συναδέλφου του πρότεινε στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο Άμφισσας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγοροπουλου, ο εισαγγελέας έδρας κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, πρόταση που αν ...

«ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΕ ΗΡΕΜΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ» ΛΕΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ...ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΚΗ...

«Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έστρεψε προς την οδό Τζαβέλα και πυροβόλησε δύο φορές». Αυτό υποστήριξε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας Χαρ. Λακαφώσης κατά την αγόρευση του επί της ποινής η μη των δυο κατηγορουμένων ειδικών φρουρών Κορκονέα και Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Όπως υποστήριξε, οι ισχυρισμοί των δύο κατηγορουμένων τόσο ως προς την ...

Δίκη Κορκονέα - Σαραλιώτη: Εφτασε η ώρα του εισαγγελέα

Με την αγόρευση του εισαγγελέα έδρας του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Άμφισσας, Χαρ. Λακαφόση, μπαίνει στην τελική ευθεία η δίκη των ειδικών φρουρών Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τον θάνατο του Αλ. Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.

Ο κ. Λακαφόσης θα τοποθετηθεί σήμερα για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων, καθώς και για την κατηγορία που αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο ...

Εκδήλωση στην Στρώμη την Παρασκευή 13 Αυγούστου

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΡΩΜΗ,
Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010, ώρα 20.00

Το Πολιτιστικό Κέντρο Στρώμης, στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων «Το Νερό Πηγή ζωής», αφιερώνει την εκδήλωση του 2010 στις δυνατότητες για επιστροφή στο χωριό, έστω και εποχιακά, με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης και την αναβίωση ως ένα βαθμό της οργάνωσης των παραδοσιακών κοινοτήτων και οικισμών, με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης και την αξιοποίηση των εγκαταλειμένων υποδομών που κατά το πρόσφατο παρελθόν έδιναν ακόμη ζωή στον τόπο μας.
Φιλοδοξούμε να δώσουμε συνέχεια στις εκδηλώσεις και δράσεις των προηγούμενων ετών, οι οποίες είχαν μέχρι σήμερα ως επι το πλείστον πολιτιστικό χαρακτήρα. Σήμερα όμως, κάτω από την πίεση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα μας, η ουτοπία αποκτά νόημα και πρακτική εφαρμογή.
Ο τόπος μας μπορεί να αναπτυχθεί ξανά, πάνω στις παραδοσιακές υποδομές και τεχνογνωσία, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία.
Πέρυσι, ονειρευόμασταν το άνοιγμα του Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Στρώμης, το οποίο έχει ...

Πανσέληνος με μουσική και κείμενα στο Γαλαξίδι

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ
 
Τρίτη 24 Αυγούστου έχει Πανσέληνο και θα 'ναι ωραία.
Αν είστε από τους. αθεράπευτα ρομαντικούς,
τότε το μπαλκόνι στον Κορινθιακό του «Στούντιο Μαίστρος» λίγο πριν από την Αγία Σωτήρω,
σας περιμένει στις 10 το βράδυ, σ' ένα μαγευτικό ταξίδι.

Ο Σπύρος Καβακόπουλος υπό το φως της ...