Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Πραγματικό καλοκαίρι αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ιτέα

Σήμερα οι παραλίες της Ιτέας από το πρωί γέμισαν κόσμο.
Βοήθησε και η άνοδος της θερμοκρασίας και έτσι νέοι γέροι και παιδιά, κάνανε σήμερα το πρώτο καλοκαιρινό μπάνιο.
Φυσικά δεν μιλάμε για τους μόνιμους εραστές της θάλασσας αλλά για την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που σήμερα ξεχύθηκε στις παραλίες.
Μην σας ξεγελάει η φωτογραφία απο... την πλαζ του Αγίου Ιωάννη στην Κίρρα , η διακριτικότητα του φωτογράφου ήταν αυτή που μας κατάντησε να δείχνουμε άδεις ξαπλώστρες, εκτός και αν δεν είναι διακριτικός και κράτησε τις καλύτερες φωτογραφίες για τον εαυτό του μόνο, πάντως η παραλία ήταν γεμάτη κόσμο και η καφετέρια λειτουργούσε.
Η αυριανή ημέρα θα είναι και αυτή ζεστή και κατάλληλη για κολύμπι, οπότε όσοι δεν το αποφασίσατε ακόμα αποφασίστε το τώρα, το καλοκαίρι και τα μπάνια ξεκίνησαν στην Ιτέα και όλα τα προβλήματα μπορούν να κρυφτούν για λίγο στην άκρη.

Ο ΠΑΡΕΝΘΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΘΕΤΟΣ!

Αναίρεση κατά της απαλλακτικής απόφασης υπέρ του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Φλώρου για δήλωση πόθεν έσχες που είχε υποβάλει άσκησε ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης.
O Επίτροπος υπογραμμίζει ότι ο ισχυρισμός ότι ο κ. Φλώρος κατέστη «παρένθετο πρόσωπο του επιχειρηματία Μυτιληναίου και λειτουργούσε ως ... όργανό του, χωρίς ουδένα όφελος, είναι αναξιόπιστος για κάθε αντικειμενικό και καλόπιστο κριτή, καθόσον οι φοβερότερες ρεμούλες και οικονομικές ατασθαλίες πραγματοποιούνται από και συγκαλύπτουν παρένθετα πρόσωπα».Επισημαίνει επίσης ότι η απόφαση του Δ΄ Τμήματος, που έκρινε ότι δεν υπήρξε κανένα περιουσιακό όφελος για τον κ. Φλώρο και εξ αυτού του λόγου δεν πρέπει να γίνει καταλογισμός των 7 εκ. ευρώ, έχει «εσφαλμένη και πλημμελή ερμηνεία της νομοθεσίας».
Αναφέρει, παράλληλα, ότι η υπόθεση έπρεπε να επιστραφεί στη Βουλή, καθώς υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία δεν ήταν γνωστά στην ελεγκτική επιτροπή της Βουλής και για τα οποία έπρεπε να αποφασίσει για τη σημασία τους, ενώ εκ των πραγμάτων θα καλέσει για να εξετάσει και τον επιχειρηματία.
Παράλληλα, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέστειλε την απόφασή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου η πρώτη να ελέγξει αν υπήρξε χειραγώγηση μετοχών και η δεύτερη να διερευνήσει αν τελέστηκαν ποινικά κολάσιμες πράξεις.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ


Στην σελίδα του Συνδέσμου Διαχείρισης απορριμάτων Νομού Φωκίδας βρήκαμε μια ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι βλέπουν κάπου σκουπίδια, ή παράνομες χωματερές και θέλουν να το αναφέρουν στον Σύνδεσμο.
Το μήνυμα που λάβαμε είναι το εξής :

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΣΟΥ Ή ΤΟ ... ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΜΠΑΖΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΘΕΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ Ή ΚΑΙ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ecofokida@ecofokida.gr ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΟΥ.
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Από την σελίδα του συνδέσμου στο Facebook

Εμείς σαν σελίδα έχουμε φωτογραφίσει αρκετά σκουπίδια στον τόπο μας και σαν πρώτο δείγμα αν θέλει ο Σύνδεσμος ας ασχοληθεί με τα σκουπίδια που βρίσκονται στον χωματόδρομο που οδηγεί στον χώρο εκφόρτωσης του μεταλλεύματος και κατεβαίνει από τις Καρούτες λίγο πριν την Ιτέα.