Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ο ΠΑΡΕΝΘΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΘΕΤΟΣ!

Αναίρεση κατά της απαλλακτικής απόφασης υπέρ του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Φλώρου για δήλωση πόθεν έσχες που είχε υποβάλει άσκησε ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης.
O Επίτροπος υπογραμμίζει ότι ο ισχυρισμός ότι ο κ. Φλώρος κατέστη «παρένθετο πρόσωπο του επιχειρηματία Μυτιληναίου και λειτουργούσε ως ... όργανό του, χωρίς ουδένα όφελος, είναι αναξιόπιστος για κάθε αντικειμενικό και καλόπιστο κριτή, καθόσον οι φοβερότερες ρεμούλες και οικονομικές ατασθαλίες πραγματοποιούνται από και συγκαλύπτουν παρένθετα πρόσωπα».Επισημαίνει επίσης ότι η απόφαση του Δ΄ Τμήματος, που έκρινε ότι δεν υπήρξε κανένα περιουσιακό όφελος για τον κ. Φλώρο και εξ αυτού του λόγου δεν πρέπει να γίνει καταλογισμός των 7 εκ. ευρώ, έχει «εσφαλμένη και πλημμελή ερμηνεία της νομοθεσίας».
Αναφέρει, παράλληλα, ότι η υπόθεση έπρεπε να επιστραφεί στη Βουλή, καθώς υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία δεν ήταν γνωστά στην ελεγκτική επιτροπή της Βουλής και για τα οποία έπρεπε να αποφασίσει για τη σημασία τους, ενώ εκ των πραγμάτων θα καλέσει για να εξετάσει και τον επιχειρηματία.
Παράλληλα, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέστειλε την απόφασή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου η πρώτη να ελέγξει αν υπήρξε χειραγώγηση μετοχών και η δεύτερη να διερευνήσει αν τελέστηκαν ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου