Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά τη διάρκεια μεταγωγής η Κατερίνα Γκουλιώνη

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές της Θήβας την Κυριακή – πούλμαν θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίο του Άρεως.

Η Κατερίνα μας έφυγε. Η Κατερίνα των πειθαρχείων, της απομόνωσης, των αγώνων. Η Κατερίνα φύλακας άγγελος για τις άλλες κρατούμενες. Η Κατερίνα, που πρώτη άρχισε το κύμα της ανυπακοής, που πρώτη αρνήθηκε να υποστεί το βασανιστήριο της κολπικής έρευνας μέσα στις φυλακές. Η Κατερίνα Γκουλιώνη, ο άνθρωπός μας από την περίοδο της κινητοποίησης των κρατουμένων τον Νοέμβριο. Η Κατερίνα, γλυκιά και αντάρτισσα, ανυπάκουη μέχρι το τέλος. Βρέθηκε νεκρή μέσα στο πλοίο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατά τη διάρκεια εκδικητικής μεταγωγής από τη Θήβα στην Κρήτη. Συγκρατούμενοί της καταγγέλλουν ότι η Κατερίνα βρέθηκε στις 6 το πρωί πισθάγκωνα δεμένη –το υπουργείο το ... αρνείται- και με αίματα στο πρόσωπό της. Οι ευθύνες του υπουργείου, σε κάθε περίπτωση, είναι μεγάλες. Για τις μεταγωγές και τον τρόπο που αυτές γίνονται, για την αδιαφορία των υπεύθυνων που μεταχειρίζονται το κρατούμενο σαν αντικείμενο...
Αχ Κατερίνα δεν πρόλαβες να δεις να καταργείται το βασανιστήριο της κολπικής έρευνας. Δεν θα πιούμε ποτέ ελεύθεροι ούζα κάτω από τον ζεστό ήλιο. Δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα το όνειρο να συνεδριάσουμε από κοινού στα γραφεία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Αχ Κατερίνα δεν τα κατάφερες να απεγκλωβιστείς από όσα σε κυνήγαγαν, χρόνια τώρα.
Όμως, Κατερίνα δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα μας συντροφεύει η φωνή σου, οι αγωνίες σου, η ευγένεια σου. Οι συγκρατούμενές σου και αυτή τη στιγμή είναι δίπλα σου. Και εμείς εδώ στην Πρωτοβουλία νιώθουμε οργή, αλλά και ακόμη πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι. Την Κυριακή Κατερίνα θα είμαστε έξω από τις φυλακές στη Θήβα. Για να υποκλιθούμε μπροστά σου. Για να τιμήσουμε την προσπάθειά σου, την ανθρωπιά σου, τις αδυναμίες σου, Κατερινάκι!
Την Κυριακή, στις 10 το πρωί πούλμαν της Πρωτοβουλίας θα ξεκινήσει από το Πεδίο του Άρεως (Άγαλμα της Αθηνάς) για τις φυλακές της Θήβας. Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, γυναίκες και άντρες, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.
Από keli.gr

Που είναι οι επενδυτές;

Ποια η αξιοπιστία των "επενδυτών"
Είναι τόσο καιροσκοπικά τα παιχνίδια που παίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που οι επενδυτές χάνονται με τον ίδιο τρόπο που εμφανίζονται. Η οικονομική κρίση αποδεικνύει ότι οι επενδυτές στερούνται του βασικού δηλαδή ...κεφαλαίου και σχεδιάζουν επενδύσεις που στηρίζονται σε δανεικά τραπεζικά κεφάλαια. Οι διαφημίσεις των Τραπεζων άλλωστε φανέρωναν το πιάτσικο της υπόθεσης. Μόνο η άδεια χρειαζόταν για την χρηματοδότηση ολόκληρης της επένδυσης, μιας και τα κέρδη ήταν εξασφαλισμένα απο εμάς , τους φορολογούμενους. Όσοι ενέκριναν την άδεια από την κορυφή της κυβέρνησης μέχρι τον τελευταίο Δήμο ήταν αυτοί που μπορούσαν να "αξιοποιήσουν" την θετική τους θέση με ανταλλάγματα .
Οι εταιρείες αυτές αδιαφορούν και για το περιβάλλον δεν έχουν σχεδιασμό και ψάχνουν
μόνο το εύκολο κέρδος. Η Οικονομική κρίση εμφάνισε τα προβλήματά τους . Δείτε εδώ και εδώ και εδώ και εδώ πως φεύγουν οι επενδυτές.

Μυτιληναίος: Αβεβαιότητα για τα ενεργειακά σχέδια της Endesa Ελλάς;

Του Σωτήρη Χιωτάκη
Κλίμα αβεβαιότητας για την συνέχεια των ενεργειακών σχεδιασμών της Endesa Ελλάς, θυγατρικής της ισπανικής Endesa και του ομίλου Μυτιληναίου, προκύπτει σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς από την ...πρόσφατη παρουσίαση του επιχειρηματικού σχεδίου της ιταλικής Enel, η οποία ελέγχει πλέον το μετοχικό κεφάλαιο της ισπανικής εταιρείας.

Στην Endesa Ελλάς, το 49,9% της οποίας ανήκει στον Μυτιληναίο, πρόκειται να εισφερθούν η ευρισκόμενη σε δοκιμαστική λειτουργία μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού / θερμότητας της Αλουμίνιον της Ελλάδος στην Βοιωτία, η υπό κατασκευή μονάδα φυσικού αερίου στην ίδια περιοχή, αιολικά πάρκα ισχύος 45 μεγαβάτ σε όλη την χώρα, η άδεια παραγωγής για εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού με την χρήση φυσικού αερίου καθώς και η άδεια εμπορίας για ηλεκτρική ενέργεια 310 μεγαβάτ.

Όπως επισημαίνει σε ανάλυσή της (12/3) η Εθνική Π&Κ Χρηματιστηριακή, η παρουσίαση του επιχειρηματικού σχεδίου της Enel αυξάνει την αβεβαιότητα για την Endesa Ελλάς.

Και αυτό γιατί η διοίκηση της Enel ανέφερε ότι πρόκειται να εκποιήσει περιφερειακές της δραστηριότητες αξίας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες δεν θεωρεί ότι εντάσσονται στις βασικές της επιχειρηματικές προτεραιότητες.

«Πληροφορίες, πάντως, για το σκέλος που αφορά τις θερμικές μονάδες στην Ελλάδα, καθώς αυτές δεν φαίνεται ότι εντάσσονται στην αμιγή επιχειρηματική δραστηριότητα της Enel, δεν δόθηκαν» επισημαίνεται στην ανάλυση της χρηματιστηριακής, η οποία προσθέτει ότι ειδικά οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες αποτελούν τμήμα των προτεραιοτήτων της ιταλικής εταιρείας η οποία ήδη στην χώρα μας λειτουργεί αιολικά πάρκα ισχύος περίπου 90 μεγαβάτ, ενώ έχει υπό κατασκευή άλλα 50 μεγαβάτ.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ίδια η Endesa, ακριβώς λόγω της πρόσφατης ένταξής της στον όμιλο της Enel, παρουσίασε ένα ιδιαίτερα περιορισμένο σε σχέση με τα όσα ήταν μέχρι τώρα γνωστά επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο αναφέρεται σε επενδύσεις ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2013, έναντι 24,4 δισ. που προβλέπονταν στον προηγούμενο προγραμματισμό.

Μάλιστα, από αυτά τα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ, μόνο το 11% απευθύνεται σε περιοχές εκτός Ιβηρικής χερσονήσου και Λατινικής Αμερικής, οπότε μπορεί κανείς να αναλογιστεί ότι η Ελλάδα κατέχει – αν κατέχει, καθώς αναλυτικότερα στοιχεία δεν γνωστοποιήθηκαν – ένα ιδιαίτερα μικρό μερίδιο

Πάντως η Εθνική Π&Κ Χρηματιστηριακή αναφέρει ότι ο Μυτιληναίος έχει ήδη λάβει 192 εκατ. ευρώ από την Endesa και σε περίπτωση που η Endesa Ελλάς αλλάξει ιδιοκτησία ή διαλυθεί, ο ελληνικός όμιλος θα πρέπει να επιστρέψει με έκτπωση αυτό το ρευστό για να πάρει πίσω το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο και στην συνέχεια να αναζητήσει άλλες επιχειρηματικές συνεργασίες ή και να προχωρήσει μόνος του στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μυτιληναίος έχει και το 65% της Κόρινθος Power – το άλλο 35% η Μότορ Όιλ – η οποία διαθέτει άδεια για εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμούς, καύσεως φυσικού αερίου, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
Απο το Πρώτο Θέμα

Επέλαση Αιολικών εργοστασίων στην Φωκίδα

Εργοστάσια που δεν φέρνουν εργαζόμενους αλλά διαπλεκόμμενους.

Βουνά, λαγκάδια παραλίες όλα στο βωμό των επιδοτήσεων των Αιολικών εργοστασίων.

Μας γέμισαν μεταλλεία τώρα θέλουν να μας γεμίσουν και αιολικά εργοστάσια.

Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που μολύνουν μεταμφιέζονται σε δήθεν οικολόγους για να κατακλέψουν τις επιδοτήσεις που πληρώνουμε εμείς σαν κορόιδα, και τους μοιράζει η Κυβέρνηση.

Βγαίνει και ο Βουλευτής και λέει ότι έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα, το μόνο συγκριτικό πλεονέκτημα είναι ότι εδώ νομίζουν ότι υπάρχουν κορόιδα και θα τους ανεχθούν να καταστρέψουν τον τόπο για να τα οικονομήσουν εις βάρος του.

Τι ελπίδες ανάπτυξης έχουν όλες αυτές οι περιοχές αν εγκατασταθούν και αυτά τα εργοστάσια που καταστρέφουν την φύση;
Μόνο στο Γαλαξίδι (κρίμα το άρθρο που γράψαμε) που είναι ... μια σταλιά Δήμος έχουν μαζευτεί ένα σωρό αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα. Νομίζουν οι Δήμαρχοι αυτών των περιοχών ότι θα βοηθήσουν την ανάπτυξη;
Ο Νομός μας έχει το πλεονέκτημα του φυσικού του περιβάλλοντος που δεν έχει αλλοιωθεί, αυτές οι μονάδες θα καταστρέψουν τα συγκριτικό μας πλεονέκτημα.
Αυτές οι μονάδες δεν θα φέρουν ούτε ένα ευρώ στον τόπο.
Οι εταιρίες που διώχτηκαν από τα νησιά και τις περιοχές που έχει πράγματι Αιολικό Δυναμικό βρήκαν του Κασίδη το κεφάλι να τα εγκαταστήσουν. Το ζήτημα για αυτούς είναι δευτερεύον το ποσόν του αιολικού δυναμικού , το πρωτεύον είναι να βρουν κάπου να τα εγκαταστήσουν, να πάρουν την επιδότηση.
Γαλαξίδι, Δεσφίνα, Βαρδούσια Ευπάλιο, Λιδορίκι να ζητήσουμε μια άλλου είδους ανάπτυξη να δώσουν την ίδια επιδότηση στους κατοίκους να εγκαταστήσουν φωτοβολταικά στις ταράτσες των σπιτιών τους. Δεν αντέχουμε άλλα περιβαλοντικά εγκλήματα, φτάνει η διαπλοκή και το πλιάτσικο.
Αν η κυβέρνηση θέλει να γίνει ιδιωτική ΔΕΗ ας την φτιάξουν με τα χρήματά τους οι Ιδιώτες , δεν μπορεί να τους κάνουμε εταιρίες με τα δικά μας χρήματα καταστρέφοντας την φύση.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ» ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΟΙ εργαζόμενοι του Νομού μας έστειλαν το ακόλουθο δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 13/01/2009 οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης της χώρας λάβαμε από τον πρόεδρο του Ο.ΚΑ.ΝΑ., κ. Φωτεινόπουλο, μια επιστολή στο πλαίσιο της αν μη τι άλλο σπάνιας επικοινωνίας του μαζί μας. Η επιστολή ξεκινά με μια ευχή, συγκεκριμένα για «προσωπική και οικογενειακή ευτυχία». Απορίας άξιος αιωρείται ο τρόπος, με τον οποίο αυτή η διπλή ευτυχία θα μας συναντήσει μέσα στο 2009, τη στιγμή που η διεύθυνση του ΟΚΑΝΑ δεν έχει χρηματοδοτήσει τα Κέντρα Πρόληψης για ένα μεγάλο μέρος του 2007 και για ολόκληρο το 2008, ενώ τα ελάχιστα χρήματα που έχει καταβάλει πρόσφατα δεν αφορούν παρά παλαιότερες οφειλές του.
Αποτελέσματα αυτής της ... πολιτικής υποβάθμισης και έμμεσης άρνησης της πρόληψης ως «μη κερδοφόρας», με επικοινωνιακά κριτήρια, είναι:
Απλήρωτοι μισθοί εργαζομένων - Απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές - Καταφυγή εργαζομένων σε επισχέσεις εργασίας - Αδυναμία κάλυψης παγίων εξόδων - Ύπαρξη Κέντρων Πρόληψης, που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες του Νομού τους, έχοντας στη διάθεσή τους δυναμικό δύο ή τριών εργαζομένων - Ύπαρξη τουλάχιστον ενός επιστημονικά «ακέφαλου» Κέντρου - Κίνδυνος ψυχοσυναισθηματικών διαβρώσεων των λειτουργών ενός δικτύου πρωτογενούς πρόληψης, όχι μόνο των εξαρτήσεων, αλλά και ευρύτερα των ψυχολογικών διαταραχών!
Με έρεισμα το χρηματοδοτικό σκέλος της ασυνέπειας της διεύθυνσης του ΟΚΑΝΑ, το 2008 δεν καταβλήθηκε κανονικά ούτε το προβλεπόμενο υπόλοιπο 50% της χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης, που προέρχεται από πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ), ενώ πρόσφατα ο Δήμος Κω αποσύρθηκε από το «εταιρικό σχήμα» του εκεί Κέντρου Πρόληψης. Το τελευταίο, ειδικά, έρχεται να ενισχύσει, αν και με τον πιο αρνητικό τρόπο, τις κραυγές μας για επίλυση του θεμελιώδους θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης.
Τονίζουμε για μια ακόμη φορά το αίτημα μας για θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα αναγνωρίζει το έργο μας και θα υποστηρίζει τη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας προς την κοινωνία, που θα αξιοποιεί τη συσσωρευόμενη επαγγελματική εμπειρία των στελεχών: Τέτοιο θεσμικό πλαίσιο είναι μονάχα αυτό που θα κατοχυρώνει με τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις τα Κέντρα Πρόληψης ως μόνιμες δομές, με πάγια επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα οικονομικής απονεύρωσής μας από πλευράς διευθύνσεων Ο.ΚΑ.ΝΑ. και Υπουργείου Υγείας, μας ζητείται από την πρώτη να συλλέξουμε και να στείλουμε στοιχεία για τις υλοποιηθείσες κατά το 2008 παρεμβάσεις Πρόληψης στο ΕΚΤΕΠΝ (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά), ώστε να ενταχθούν στην ετήσια έκθεσή του για την κατάσταση των Ναρκωτικών στην Ελλάδα. Τα Κέντρα Πρόληψης, από το ξεκίνημα μας, ανταποκρινόμαστε θετικά στη δημιουργική πρόκληση, που συνιστούν οι έρευνες του ΕΚΤΕΠΝ. Εξακολουθώντας να πιστεύουμε ότι η ύπαρξη και λειτουργία του ΕΚΤΕΠΝ είναι αδιαπραγμάτευτη κοινωνική αναγκαιότητα και πως οι από πλευράς του αξιολογήσεις και έρευνες είναι πολύ σημαντικά εργαλεία αποτύπωσης και βελτίωσης της δουλειάς μας, ωστόσο: Μετά από αίτημα της πλειοψηφίας των ομάδων εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, επικυρωμένου με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων σε Κέντρα Πρόληψης, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αρνηθούμε καταρχήν την αποστολή στο ΕΚΤΕΠΝ των συμπληρωμένων, απολογιστικού χαρακτήρα ερωτηματολογίων, δια μέσου του ΟΚΑΝΑ, τη στιγμή που παγιώνονται τα παραπάνω αναφερόμενα αδιέξοδα.

Αντί ευχολογίων ζητούμε από όλους τους εμπλεκόμενους Κοινωνικούς και Πολιτικούς Φορείς μέχρι το τέλος του Μάρτη:
1). Να καλύψουν τις άμεσες οικονομικές ανάγκες μας με καταβολή των χρεών, ώστε να μην υπάρχει κανείς εργαζόμενος απλήρωτος, καμία ασφαλιστική εισφορά σε εκκρεμότητα, κανένα Κέντρο υπό διάλυση.
2). Η ΚΕΔΚΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών να καταβάλουν άμεσα τις υπόλοιπες οφειλές τους για το 2008, παύοντας να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την ασυνέπεια του Υπουργείου Υγείας. Ήδη είμαστε στο 2009 και περιμένουμε και από αυτήν την πλευρά να προσδιορίσει χωρίς υπεκφυγές τη χρηματοδότησή της για το τρέχον έτος.
3). Να τοποθετηθούν όλοι οι θεσμικοί και πολιτικοί φορείς, με πρώτη υπεύθυνη την Κυβέρνηση της χώρας, άμεσα με συγκεκριμένες προτάσεις για το θεσμικό πλαίσιο, που θα αναβαθμίζει το ρόλο των Κέντρων Πρόληψης, κατοχυρώνοντας τα ως μόνιμες δομές, με πάγια επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το Σωματείο μας έχει καταθέσει έγκαιρα προτάσεις επί των οποίων δεν έχουμε λάβει ουδεμία επίσημη απάντηση.
4). Να υπάρξει άμεσα ένα πλαίσιο ειδικής εκπαίδευσης, επιστημονικής εποπτείας και υποστήριξης, που θα βοηθήσει την ανασύνταξη των Κέντρων και την έξοδο από την οικτρή κατάσταση, στην οποία η ίδια η Πολιτεία τα έριξε.
5). Να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την οικονομική κρίση ως λευκή επιταγή αναλγησίας και κυνισμού: Η οικονομική κρίση εντείνει την αβεβαιότητα, διευρύνει και βαθαίνει τα κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά ρήγματα και, κατά συνέπεια, τη συχνότητα και την ένταση της προσφυγής κομματιών του πληθυσμού σε χρήση ουσιών, την ανάπτυξη εξαρτητικών συμπεριφορών εν γένει, όπως επίσης και άλλων ψυχολογικών διαταραχών. Τα Κέντρα Πρόληψης, ως προς την αναχαίτιση της παραπάνω πορείας, έχουν τον ρόλο «εμπροσθοφυλακής», ειδικά στην επαρχία.

Προκειμένου να επιτύχουμε την αποφασιστική στροφή της προσοχής όλων των σχετικών ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων στο δραματικό πρόβλημα των Κ.Π., προγραμματίζουμε σειρά δράσεων, υποστηρικτικών της υλοποίησης της απόφασής μας, οι οποίες περιλαμβάνουν: Επιστολές στο Ελληνικό και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τα Ναρκωτικά, στο EMCDDA και τους εθνικούς φορείς του, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στον ΟΗΕ. Θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση μπορεί η διαδικασία αυτή να γίνει αφορμή, ώστε η φωνή της διαμαρτυρίας μας να ακουστεί διεθνώς, με την ελπίδα ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, οι εγχώριοι ιθύνοντες θα αντιληφθούν τον αντίκτυπο των πράξεων τους και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων στα Κ.Π. και των τοπικών κοινωνιών.
Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση των Κέντρων Πρόληψης, η οποία προϋποθέτει τη διακοπή της αναπαραγωγής τους επί του υπάρχοντος σαθρού εργασιακού, οικονομικού, επιστημονικού εδάφους. Εντείνουμε λοιπόν και δια των διεκδικήσεών μας τους αγώνες μας για δωρεάν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας και ποιοτική, αξιοπρεπή ζωή για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης, φύλου, εθνικότητας και θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Οι αναγνώστες αναλαμβάνουν την ενημέρωση στην Ιτέα

Η χθεσινή ημέρα με τον σεισμό, έδειξε πόσο χρήσιμο είναι να υπάρχει ένας χώρος ενημέρωσης και συζήτησης για την περιοχή μας.
Με αφορμή το θέμα του σεισμού και την ενημέρωση για το τι συμβαίνει , η ιστοσελίδα iteanet έδωσε την δυνατότητα για πρώτη φορά να λειτουργήσει ένας τέτοιος χώρος.
Χθές είχαμε 835 διαβασμένες σελίδες από 240 μοναδικούς επισκέπτες. Η ιστοσελίδα μας συγκέντρωσε όλους αυτούς που ψάχνανε να δούνε τι συμβαίνει. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αρκετοί ανακαλύπταν την ιστοσελίδα μας και προσθέτανε ενημέρωση, για αυτά που μαθαίνανε. Το αποτέλεσμα ήταν πλούσια ενημέρωση, διάλογος και 41 σχόλια κάτω από την συγκεκριμένη είδηση.
Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει ότι από ένα σημείο και πέρα η ενημέρωση πέρασε στους ίδιους τους αναγνώστες.
Αρκετοί απο εσάς ανακαλύψατε για πρώτη φορά το iteanet, ελπίζουμε να συνεχίσουμε μαζί το μακρύ ταξίδι της ενημέρωσης και της προσπάθειας κάτι να αλλάξει σε αυτόν τον τόπο.
Εμείς δεν έχουμε παρά να συνεχίσουμε την προσπάθεια.