Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Για τον καθαρισμό της παραλίας της Ιτέας

Σας δείχνουμε κάποια φωτογραφίες που μας στάλθηκαν από φίλο της σελίδας μαζί με τα παρακάτω σχόλια.
Αυτές τις φωτογραφίες τις τράβηξα για να δει ο κόσμος πως λειτουργούν... φροντίζουν μόνο για το κέντρο και από την Μαρίνα και πέρα δεν είμαστε Ιτέα... απαράδεκτη εικόνα εφόσον ξεκίνησαν να καθαρίζουν έπρεπε να το κάνουν ... σωστά.







Αυτή είναι φωτογραφία μετά τον καθαρισμό με τον φορτωτή.
Χάλια
Το μόνο που έκανε ήταν να ανακατέψει τα σκουπίδια.

Η νύχτα των στοιχειών στην Άμφισσα

Η χθεσινή βραδιά στην Άμφισσα

Έγινε το Σάββατο το βράδυ η εκδήλωση της νύχτας των στοιχειών στην Άμφισσα, χωρίς βροχή αλλά με κρύο και απρόοπτα που δεν μείωσαν καθόλου το κέφι.
Οι πάγκοι είχαν στρωθεί από νωρίς από τον Δήμο, με κρασί, στραγάλια, φυλλάδια για το στοιχείο , σουβλάκια Σαλωνίτικα και δημιουργίες απο το καλλιτενικό τμημα του Δήμου.
Όλα μοιράζονταν δωρεάν στους συμμετέχοντες της βραδιάς που παρακολουθούσαν και ζεσταίνονταν από τις φωτιές που είχε ανάψει ο... Δήμος στους δρόμους.



Η νεολαία εκείνη την ώρα δεν είχε εμφανιστεί στον χώρο γιατί συμμετείχαν μαζικά στα δρώμενα, που ακολουθούσαν.
Άλλοι ακόλουθοι στα στοιχειά, άλλοι με λαμπάδες στα χέρια, άλλοι επάνω στα μπαλκόνια εμφανίζονταν στον χώρο σαν κομμάτι του δρώμενου.
Οι λαμπαδηφόροι πήραν τις θέσεις τους επάνω στην εξέδρα της μάχης των στοιχειών και άρχισαν να εμφανίζονται τα στοιχειά με τους ακολούθους τους.
Τα στοιχειά ήταν τρομερές κατασκευές φτιαγμένες από φτωχικά υλικά, ενώ οι ακόλουθοι φορώντας κουδούνια ντυμένοι με δέρματα ζώων και χτυπώντας ντενεκέδες γέμισαν την πλατεία.
Η μάχη έγινε σε σκοτάδι που έσπαγε από απόκοσμους φωτισμούς φωτισμούς, κεριά και βεγγαλικά, ενώ στον χώρο κυριαρχούσε μια απόκοσμη μουσική.
Η φετινή μάχη των στοιχειών είχε και ένα ατύχημα, μιας και το στοιχειό της Χάρμενας χρειάστηκε να αντικατασταθεί γιατί κάηκε στην κάθοδο του.
Τα πάντα συνεχίστηκαν όμως με αρκετό κέφι, και οι ακόλουθοι των στοιχειών με τον κόσμο που παρακολουθούσε το δρώμενο, άρχισε κανονικά το γλέντι στους δρόμους της Άμφισσας.
Ολόκληρη η πόλη ήταν στον ρυθμό του Καρναβαλιού και σε διάφορα σημεία οι μασκαράδες γλέντησαν ως αργά την μάχη των στοιχειών, ελπίζουμε και την Κυριακή να είναι καλός ο καιρός για να περάσουμε καλά και στην παρέλαση των αρμάτων.
Δείτε αν θέλετε τι γράφαμε πέρυσι μαζί με φωτογραφίες της περυσινής γιορτής.

Οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι του Δήμου Ιτέας το Σάββατο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ιτέας για το καρναβάλι χθες Σάββατο. Η εκδήλωση για τα παιδιά τελικά πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Ιτέας.
Στην εκδήλωση μαζεύτηκαν πολλά παιδιά που διασκέδασαν και έπαιξαν με τους κλόουν, τους ζογκλερ, και ζωγράφισαν μπαλόνια και ... αποκριάτικες μάσκες.
Στην Κίρρα το βράδυ έγινε γιορτή με φωτιά και χορό.



Καρναβάλι της Άμφισσας

Για να μπαίνουμε στο κλίμα δείτε την παρέλαση των αρμάτων στην Άμφισσα πέρυσι

Μονοδρομήσεις στους δρόμους στην Ιτέα

Από τον αριθμό των σχολίων στην ανάρτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, φάνηκε ότι σας ενδιαφέρει το ζήτημα της μονοδρόμησης των δρόμων της Ιτέας και της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Σας παρουσιάζουμε μια φωτογραφία για να γράψετε αν θέλετε γι αυτήν την άποψή σας.
Φυσικά μια εικόνα δεν περιγράφεται ούτε με χίλιες λέξεις αλλά εμείς την τοποθετήσαμε για να σας δείξουμε το διπλοπαρακάρισμα των συμπολιτών μας και την ταυτόχρονη άνετη διέλευση ακόμα και... μεγάλου οχήματος απο τον δρόμο.
Αυτό που δείχνει η εικόνα ήταν αυτό που θέλαμε να επιτύχουμε, ή θέλαμε κάτι διαφορετικό στους δρόμους της Ιτέας;
Η φωτογραφία είναι από το κέντρο της πόλης σε ώρα αιχμής, στους παραπέρα δρόμους, από την λαϊκή μέχρι την Παπαναγιώτου που επεκτάθηκε το μέτρο, που δεν υπάρχουν τόσα αυτοκίνητα παρκαρισμένα, ενώ υπάρχει και λιγότερη κίνηση, είναι παράλογοι που οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να γυρνούν γύρω γύρω τα τετράγωνα χωρίς λόγο, όταν μπορούν οι δρόμοι να εξυπηρετήσουν διπλή κυκλοφορία;
Το πρόβλημα είναι ότι ο Δήμος επειδή βρήκε ταμπέλες κυκλοφορίας είπε να βάλει όπου μπορούσε περισσότερες. Επειδή βρήκε χρήματα για τετραγωνάκια στην άσφαλτο είπε να κάνει τον κεντρικό δρόμο της πόλης …πεζόδρομο και την πλατεία …δρόμο.
Ε λοιπόν δεν ήταν αυτό που χρειαζόταν η Ιτέα, δεν μπορείς με αυτούς τους γύρους γύρω από την ουρά σου να πας μπροστά.
Με αυτά τα έργα δεν αναδείχθηκε η Ιτέα ώστε να διεκδικήσει να γίνει πρωτεύουσα νέου Δήμου. Το παραλιακό μέτωπο δεν αναπτύχθηκε, η πρόσβαση στην πόλη έμεινε λειψή, διανοίξεις δρόμων δεν έγιναν, οι δημοτικοί χώροι δεν αναδείχθηκαν και απέμεινε να είναι η μοναδική πόλη της χώρας που δεν έχει ούτε μια παιδική χαρά.