Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Αντιφασιστική παρέμβαση στην Ιτέα

Αντιφασιστικό αφισάκι κυκλοφόρησε στους τοίχους της Ιτέας.

Το κείμενό της Αφίσας:
Όχι δεν είναι εφιάλτης! Είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα. Η λαίλαπα κράτους και αφεντικών δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο γι άλλο ύπνο. Ξυπνάτε! Κάθε μέρα καταργούνται κοινωνικές κατακτήσεις και κατακρεουργείται κάθε δικαίωμα διεκδίκησης τους. Αφεντικά μαυραγορίτες τοκογλύφοι , μαφιόζοι και παρακρατικοί κάνουν πάρτι!
Κόσμος "ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ" κι άλλοι μετράνε ...

Την Πέμπτη η αναβληθείσα γιορτή αντίστασης και αλληλεγγύης στην Λιβαδειά


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι καιρικές συνθήκες μας υποχρέωσαν να αναβάλλουμε την ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  με ανταλλακτικό παζάρι και συναυλία με τοπικά συγκροτήματα, για την Πέμπτη 19/04/2012 και ώρα 6.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Όπως γράφαμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας:
                                       
Στους άγριους καιρούς που μας επέβαλαν, εμείς οι πολίτες καλούμαστε να δώσουμε μια απάντηση πρώτα στους εαυτούς μας και μετά σ' αυτούς  που μας καταδίκασαν μ' αυτό το βάρβαρο τρόπο.
Η αυτοοργάνωση είναι επιτακτική και μια πρώτη μορφή είναι το ανταλλακτικό και χαριστικό παζάρι με κυρίαρχο το αίσθημα αλληλεγγύης.
Φέρνουμε στο παζάρι ότι μπορεί ο καθένας π.χ. κηπευτικά, λάδι, κρασί, ένα βιβλίο που ...

Ανακοίνωση της ΣΟ του Πολιτικού Καφενείου για τις εκλογές στις 6 του Μάη 2012

FREE photo hosting by Fih.grΣτόχος μας ήταν (και παραμένει) να καταφέρουμε να ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ απέναντι στους συνασπισμένους Τροικανούς, τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ την κυβέρνηση Παπαδήμου και τους διεθνείς Τοκογλύφους. 
Είναι ανάγκη, τονίζαμε και τονίζουμε σε κάθε στιγμή, για μια πλατιά συμπαράταξη για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Είναι ανάγκη να ξεπερασθούν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και άμεσα να προταθεί στο λαό ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ο στόχος αυτός δεν έγινε κατορθωτό να επιτευχθεί παρ’ όλες τις προσπαθειές μας. Σαν Πολιτικό Καφενείο αγωνιστήκαμε μέσα από το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» με στόχο όλα τα παραπάνω και όχι μόνο. Η θέση του ...

ΦΩΤΟ – Νορβηγία: Ο «μακελάρης» χαιρετά ναζιστικά στο Δικαστήριο


Βορίδης ΛΑΟΣ Χρυσή Αυγή οι ιδεολογικοί φίλοι του ρατσιστή δολοφόνου.
Ο μακελάρης του Όσλο χαιρέτισε φασιστικά στο δικαστήριο.
 Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ απευθύνθηκε στο ακροατήριο του δικαστηρίου του Όσλο με ναζιστικό χαιρετισμό όταν άρχισε η δίκη του σήμερα για τη σφαγή 77 άνθρωποι τον περασμένο Ιούλιο στη Νορβηγία.
Μόλις οι αστυνομικοί του έβγαλαν τις χειροπέδες, ο Μπρέιβικ ύψωσε την δεξιά ...

Μεγάλη Παρασκευή στην Μουσουνίτσα

 
Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πολλοί χωριανοί  μας  κατεύθασαν στο χωρίο μας για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα, ώστε να ξεφύγουν έστω και λίγο από την αγχώδη καθημερινότητα των μεγαλουπόλεων . 
Μεγάλοι και μικροί παρακολούθησαν  με ευλάβεια την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και βοήθησαν στο στολισμό του επιταφίου ...

Πάσχα στήν Αμφίκλεια

Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, τηρήθηκε ευλαβικά και φέτος το Πασχαλιάτικο έθιμο του ψησίματος αρνιών στις γειτονιές της Αμφίκλειας. Κάτοικοι και επισκέπτες συμμετείχαν, γιόρτασαν μαζί και χάρηκαν το έθιμο ξεφεύγοντας επί πλέον και από τα καθημερινά.
Δ. Καλπύρης...

Ομηρία γυναικών από ιδιωτική σεκιούριτι με κουκούλες της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (ELDORADO) στο δάσος των Σκουριών

Απόγευμα Μ. Σαββάτου έξι γυναίκες από την περιοχή, επιβαίνουσες σε δύο αυτοκίνητα, ξεκίνησαν με πρόθεση μια βόλτα στις Σκουριές και επίσκεψη σε χωράφι με μηλιές εκεί. Φτάνοντας λίγο πριν τον ήδη υπάρχοντα κρατήρα αντιλήφθηκαν την ύπαρξη μπλόκου με κινούμενη μπάρα και αγκαθωτό συρματόπλεγμα μέσα στον κεντρικό δασικό δρόμο, καθώς και την παρουσία ιδιωτικών σεκιούριτι με ολοπρόσωπη κάλυψη και εργαζομένων. 
Αρνηθήκαν να καταθέσουν τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν αλλά παρόλα αυτά καταγράφηκαν τα χαρακτηριστικά και οι πινακίδες των αυτοκινήτων. Κατόπιν τους ...

17 Απριλίου, δενδροφύτευση στην Αγία Ευθυμία

Στις 17 Απριλίου, την Τρίτη μετά το Πάσχα, η Τοπική Κοινότητα Αγίας Ευθυμίας, σε συνεργασία με την Εταιρία Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας και τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών, έχει προγραμματίσει δενδροφύτευση στην Αγία Ευθυμία.
Η συγκέντρωση όλων όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στην δενδροφύτευση θα γίνει στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (στην είσοδο του χωριού από την Άμφισσα) στις 10 το πρωί.
Η συμμετοχή όσον το δυνατόν περισσοτέρων είναι επιβεβλημένη.
Ας φυτέψουμε όλοι από ένα δένδρο κι ας το υιοθετήσουμε.
Στις 17 Απριλίου παίρνουμε τα ξινάρια μας και φυτεύουμε τις ρίζες μας…
http://blog.agiathimia.com/?p=947

ΚΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΗ ΚΑΜΠΟΥΛ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ – ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Πολλαπλές επιθέσεις στην κεντρική Καμπούλ εναντίον δυτικών πρεσβειών και εναντίον του κοινοβουλίου που βρίσκεται στα δυτικά της αφγανικής πρωτεύουσας εξεπάλυσαν ένοπλες ομάδας Ταλιμπάν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες. 
Σε μία από τις συγκρούσεις ενεπλάκησαν και ελληνικές δυνάμεις, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα....