Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Τρέιλερ σε μοτοσυκλέτα...


Κάπου εκεί στην ορεινή Φωκίδα..
Τρέιλερ σε μοτοσυκλέτα...
Από
autocarnet.blogspot.com

Δεν έχουμε πλέον γαϊδουράκια όπως περιγράφει το βιβλίο για τις " διαδρομές του παρελθόντος" που περιγράφουμε στην προηγούμενη ανάρτηση, αν θέλεις όμως μπορείς να κρατήσεις τον ρομαντισμό στην ματιά σου.
Ο τόπος παρόλη την πρόοδο είναι πάλι ο ίδιος, είναι πολύ σκληρός και φτωχικός και ο αγώνας του ανθρώπου να τον δαμάσει συνεχίζεται.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ …ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ …

….Το..υπέροχο βιβλίο του ..Επαχτίτη , Γιάννη Χαλάτση , που επιμένει..ρομαντικά , κόντρα , στους καιρούς και τα..σημεία τους..

Είναι , αδέρφια , ένα ..ολοζώντανο ..ντοκυμαντέρ , σαν τα παλιά εκείνα τα..επίκαιρα , που βλέπαμε , στους κινηματογράφους , συνήθως , πριν αρχίσει το έργο , και μαθαίναμε ένα σωρό πράγματα ..

Διαβάστε το , θα αποζημιωθέιτε –ΣΙΓΟΥΡΑ- και θα..ξανανειώσετε , ζώντας έστω και..με τη φαντασία σας , τις παλιές όμορφες , με όλες τις..ταλαιπωρείες τους , μέρες , μπορεί .ίσως..και να μελαγχολήσετε λιγουλάκι , η γλυκειά όμως ..νοσταλγική γεύση που αφήνει στο τέλος , είναι ..όλα τα λεφτά , που λέει και το..άσμα ..

Αν δε , ζήσατε στα περιγραφόμενα μέρη , αν περπατήσατε τα..δρομάκια που αναφέρονται και περάσατε και τα ..γεφύρια , τότε ..ξαναγίνεστε παιδί , έτσι δε , και έχετε ..κονέψει και σε κάνα..χάνι , απ’ τα τόσα που..ξετρύπωσε ο αγαπητός φίλος Γιάννης , ε..τότε , κερδίσατε άλλη .......μιά…ζωή !!...

Δεν ξέρουμε αδέρφια , που και ..πως , μπορείτε να το προμηθευτείτε , θα προσπαθήσουμε πάντως να μάθουμε και να σας ενημερώσουμε , πάντως και σεις..μη κάθεστε , ψάξτε , δεν μπορεί κάπου θα το βρείτε…και θα με..θυμηθείτε……Κ.-
Το έγραψε ο Κώστας Καψάλης

Λάδωμα για τα αιολικά πάρκα. Καλούνται σε απολογία 4 δημόσιοι λειτουργοί

Η "πράσινη" ενέργεια, πρασινίζει από το χρώμα των διακοσάευρων, ή από το χρώμα του λαδιού;

4 δημόσιοι λειτουργοί συμπεριλαμβανομένου και ενός πρώην Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καλούνται σε απολογία ενώπιον του Επίκουρου Ανακριτή Ρόδου κ. Ι. Καννάκη ως κατηγορούμενοι στην σκανδαλώδη υπόθεση της χωροθέτησης, αδειοδότησης και κατασκευής του έργου του αιολικού πάρκου της εταιρείας "Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ" στη θέση Πιθανίτης στον Ατάβυρο.
Οι κατηγορούμενοι διώκονται για παθητική δωροδοκία με την αξία των ωφελημάτων να υπερβαίνει τα 73.000 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου με συνολική ζημία άνω των 150.000 ευρώ, για πλαστογραφία με χρήση με συνολικό όφελος άνω των 73.000 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου με συνολική ζημία άνω των 150.000 ευρώ, για εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Στους κατηγορούμενους επιδίδονται από χθες οι κλήσεις με τις οποίες εντέλλονται να ... παρουσιαστούν ενώπιον του κ. Ανακριτή την 21η Σεπτεμβρίου 2009.
Ο ένας εκ των κατηγορουμένων δημόσιος λειτουργός που υπηρετεί στη Ρόδο κατηγορείται συγκεκριμένα ότι μεθόδευσε την άδεια εγκατάστασης του έργου σε ακίνητο που βρίσκεται εκτός της μισθωμένης από το δημόσιο έκτασης.
Ο δεύτερος που υπηρετούσε στην Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας κατηγορείται ότι έλαβε μίζα για την διευθέτηση άλλου προβλήματος που ανέκυψε με την ίδια επένδυση.
Ο τρίτος που υπηρετεί στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας καταγγέλθηκε ότι έλαβε μίζα προκειμένου να εγκριθεί το αίτημα της εταιρείας Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ, για την ένταξη του έργου στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.
Σ' ό,τι αφορά την τροποποίηση της Αδειας Εγκατάστασης του έργου καταγγέλθηκε ότι έγινε "ειδική συνάντηση" στα Γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Ρόδο, παρουσία πρώην Γενικού Γραμματέα, υπαλλήλου υπηρεσίας της Περιφέρειας με αξιωματούχους της εταιρείας ΑΒΒ προκειμένου να σχεδιαστεί η μεθόδευση της τροποποίησής της. Ο πρώην Πρόεδρος της επιχείρησης κ. Μ. Χατζησάββας ισχυρίζεται ότι διατέθηκαν 150 εκατ. δρχ. σε μετρητά κατά τη διάρκεια συναντήσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς εντεταλμένου συμβούλου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Nοτίου Aιγαίου προκειμένου να εξασφαλιστεί η παράνομη τροποποίηση της άδειας εγκατάστασης.
Στο μεταξύ τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς καταμήνυσης από τον κ. Χατζησάββα παρήγγειλε στον Πταισματοδίκη Ρόδου ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά την υποβολή μήνυσης από δύο αντιπροέδρους και δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Οι μηνυτές επισημαίνουν ότι η Ρ.Α.Ε. καλείται να εξετάσει αιτήσεις χορήγησης αδειών, που αφορούν κυρίως τον τομέα της ενέργειας και εν συνεχεία να γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά επ΄αυτών. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, χειρίστηκε και την υπόθεση της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.».
Η τελευταία εταιρεία υπέβαλε συγκεκριμένα στη Ρ.Α.Ε. τον Φερβουάριο του 2001 αίτηση για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό πάρκο ισχύος 12MW, στη θέση "Πιθανίτης" του Δήμου Αταβύρου στη νήσο Ρόδο.
Η μετοχική σύνθεση της ως άνω εταιρείας, κατά το χρόνο υποβολής της ως άνω αίτησης και σύμφωνα πάντα με το καταστατικό που συνόδευσε αυτή, είχε ως ακολούθως: MICON AS 24%, Πια Νταμσγκααρντ 21%, Μαριέττα Χατζησάββα 20%, Βασίλειος Χατζησάββα 10%, Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου Ρόδου 10%, Κων/νος Φιλιππίδης 5%, ΕΝΤΕΚΑ ΑΕ 5%, Χανς Ράσμουσσεν 2%, Ανταμ Ντρέγιερ 2% και Αναστασία Μουτσοπούλου 1%. Πρόεδρος δε και Διευθύνων Σύμβουλος της άνω εταιρείας, ήταν ο μηνυόμενος.
Η μετοχική της σύνθεση τροποποιήθηκε με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και με την είσοδο νέου μετόχου και συγκεκριμένα της εταιρείας με την επωνυμία "Greentech Energy Systems A.S." αλλά και η αποχώρηση μετόχων της εταιρείας.
Οπως τονίζουν τα μέλη της ΡΑΕ, ο έλεγχος της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας στα πλαίσια εξέτασης της ως άνω αιτήσεως χορήγησης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δεν απαιτείτο, δεδομένου ότι η ως άνω εταιρεία κατείχε ήδη από το 1998 άδεια εγκατάστασης του έργου. Εφόσον, όπως προελέχθη, ο έλεγχος της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας "ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε." δεν ήταν απαραίτητος, η Ρ.Α.Ε. προχώρησε και εξέδωσε Γνωμοδότησή της, επί της ως άνω αιτήσεως και ακολούθως εξεδόθη άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπέρ της αιτούσας εταιρείας.
Επισημαίνουν παραπέρα ότι ο μηνυόμενος, από το έτος 2004, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την εν λόγω εταιρεία. Τονίζεται μάλιστα ότι από δικαστικά έγγραφα προκύπτει ότι έχει τελέσει σειρά παράνομων πράξεων σε βάρος της εταιρικής περιουσίας της "ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε." και ως εκ τούτου του έχει αφαιρεθεί η άσκηση οποιασδήποτε εξουσίας σε σχέση με αυτή.
Οι μηνυτές εξηγούν παραπέρα ότι ο μηνυόμενος προέβη σε μια σειρά καταγγελιών ενώπιον της Ρ.Α.Ε. κατά το έτος 2006. Ειδικότερα ισχυρίστηκε ότι η οικοδομική άδεια της εταιρείας "ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε." χορηγήθηκε κατά παράβαση των πολεοδομικών διατάξεων και των κανονισμών έκδοσης οικοδομικών αδειών, έκανε λόγο για παραβάσεις του ν. 2244/1994, για παρατυπίες στις λογιστικές καταστάσεις της εταιρείας, για κινήσεις διαφθοράς των μετόχων ή μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας "ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε." καθώς επίσης και για παράνομες μεταβολές της μετοχικής σύνθεσης αυτής.
Εξαιτίας των ως άνω καταγγελιών, η Ρ.Α.Ε. στις 05.07.2006 εξέδωσε απόφαση δυνάμει της οποίας απάντησε εμπεριστατωμένα και επαρκώς αιτιολογημένα στα θέματα στα οποία ήταν αρμόδια προς τούτο.
Εν συνεχεία η εταιρεία "ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε." κατέθεσε στη Ρ.Α.Ε. την υπ' αριθμόν ΤΡ 00431/21.11.2006 αίτηση και ζήτησε τη συναίνεση του υπουργού Ανάπτυξης, προκειμένου να προβεί σε μεταβολή της μετοχικής της σύνθεσης ως ακολούθως: ABB Ventures GmbH 90% Δήμος Αταβύρου (πρώην κοινότητα Αγίου Ισιδώρου) 10%.
Κατόπιν τούτων, η Ρ.Α.Ε. εξέδωσε θετική γνωμοδότηση για τη συναίνεση αυτή. Ωστόσο ο υπουργός Ανάπτυξης δεν εξέδωσε σχετική πράξη συναίνεσης καθώς δεν υποχρεούται προς τούτο από τις διατάξεις του Κανονισμού Αδειών.
Κατά τη διάρκεια όμως της ως άνω διαδικασίας, ο μηνυόμενος υπέβαλε στη Ρ.Α.Ε. τις αντιρρήσεις του. Η Ρ.Α.Ε. απάντησε στις ως άνω καταγγελίες του Εμμανουήλ Χατζησάββα.
Επιπρόσθετα τον Οκτώβριο του 2007, η εταιρεία "ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε." υπέβαλε αίτηση για την εκ νέου τροποποίηση της μετοχικής της σύνθεσης και συγκεκριμένα για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ABB New Ventures GmbH, ήτοι 90%, στην εταιρεία με την επωνυμία IWECO-ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ ΑΕΒΕ. Η μεταβίβαση αυτή, ήταν νόμιμη με βάση τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αδειών Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Εξ αυτού του λόγου η Ρ.Α.Ε. προχώρησε σε διαδικασία τροποποίησης της άδειας παραγωγής της "ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε." ως προς την πρώτη μεταβολή που είχε ήδη συντελεστεί, προκειμένου να αποτυπωθεί η αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης στην άδεια παραγωγής και εξέδωσε την υπ' αριθμόν 577/2007 θετική γνωμοδότησή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης.
Εν συνεχεία εξεδόθη απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, δυνάμει της οποίας ενεκρίθη η τροποποίηση της εν λόγω άδειας παραγωγής της ως άνω εταιρείας.
Ακολούθως η Ρ.Α.Ε. αφού ολοκληρώθηκε η ανωτέρω διαδικασία τροποποίησης της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ως προς την μετοχική της σύνθεση, προχώρησε στην εξέτασή του τελευταίου αιτήματος της εταιρείας. Η Ρ.Α.Ε. προέβη, ως όφειλε σε ανακοίνωση της ως άνω αίτησης τροποποίησης της άδειας παραγωγής ως προς τη μετοχική της σύνθεση, στην ιστοσελίδα της Αρχής, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών.
Στις 03.11.2008 όμως και ενώ η ως άνω αίτηση της εταιρείας "ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε." είναι ακόμα υπό εξέταση, υπεβλήθησαν αντιρρήσεις του μηνυομένου, με τις οποίες ισχυρίστηκε ότι μη νομίμως η Ρ.Α.Ε. επικαλέστηκε κατά την πρώτη τροποποίηση της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας "ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε." το βιβλίο Μετοχών αυτής, καθώς το βιβλίο αυτό βρίσκεται στα χέρια του ιδίου, ενώ τα επικυρωμένα αντίγραφα των Βιβλίων της εταιρείας βρίσκονται στα χέρια του Εισαγγελέα. Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι ψευδώς η υπ' αριθμόν 133/2006 απόφαση της Αρχής αναφέρει την εταιρεία με την επωνυμία "ENRON" ως βασικό μέτοχο των εταιρειών "ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε." και "IWECO" και η εν λόγω εταιρεία έχει κηρύξει πτώχευση.
Για τους λόγους αυτούς, ο μηνυόμενος κατηγορεί τη Ρ.Α.Ε. για την πράξη της ψευδούς δηλώσεως Δημόσιας Αρχής καθώς και για την συγκάλυψη εγκληματικών πράξεων σε συνέργεια με τη Διοίκηση της εταιρείας "ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.".
Στη μήνυση τονίζεται ότι ενόψει των ανωτέρω και εξαιτίας της σοβαρότητας των καταγγελιών, η Ρ.Α.Ε. εξετάζει εξονυχιστικά την υπόθεση και αναμένεται η έκδοση από μέρους της σχετικής γνωμοδότησης με την πλήρη και τεκμηριωμένη απάντηση της Αρχής επί όλων των κρίσιμων θεμάτων.
Οι μηνυτές τονίζουν ωστόσο ότι ο Χατζησάββας απέστειλε προς την Ρ.Α.Ε. την από 23.01.2009 επιστολή του, με την οποία εξαπολύει μια κατάφορα άδικη, παράνομη, ανήθικη και συκοφαντική επίθεση σε βάρος της Ρ.Α.Ε. αλλά των ίδιων κοινοποιόντας μάλιστα αυτήν στο Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη Βουλή των Ελλήνων, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, και συγκεκριμένα υπόψη του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια, στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη και στην εκπομπή "Ζούγκλα".
Από .dimokratiki.gr

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕστην Φωκίδα


1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ευθυμίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Γραμματέας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Φωκίδας

2. ΓΩΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Νικολάου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΠΗΕΑ)

3. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδώρου, Εργάτης, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Φωκίδας

Η 13η ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ!



Η 13η πανελλήνια διάβαση του φαραγγιού του Ασωπού στη Φθιωτιδα, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο . οι εκδηλώσεις ξεκινούν το βράδυ με συγκέντρωση στον χώρο της κατασκήνωσης ενώ η διάσχιση θα ξεκινήσει την Κυριακή το πρωί στις 9 .

Από Οινοχώρι

Σοβαρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ισχυρότατες βροχοπτώσεις στην Εύβοια.

Οι ισχυρότατες βροχοπτώσεις στην Εύβοια έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ο κεντρικός οδικος άξονας για τη Νοτια Ευβοια λόγω κατολισθησεων στην περιοχή ακτή Νηλέως (Αλιβέρι) γίνεται εκ περιτροπής στο ενα ρευμα

Στο Βασιλικό Ευβοίας εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει ενώ σε πολλά σημεία το ύψος του νερού έχει φτάσει τα ... 2 μέτρα.

Στο Μπουρτζι....
http://www.halkida.tv/article/1468
πολλοί δρόμοι είναι γεμάτοι με νερό ενώ ο χείμαρρος είναι υπό υπερχείλιση

Πολλά άτομα είναι εγκλωβισμένα στα σπίτια τους ενώ πολλές οδικές αρτηρίες είναι απροσπέλαστες.

Ένας 39χρονος αστυνομικός, πατέρας 2 παιδιών έχασε την ζωή του χτές το βράδυ κοντά στην περιοχή Στόμιο αφού παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από ορμητικό χείμαρρο.

Στην περιοχή Κύμης και Στόμιο Οξυλίνθου έχουν παραλύσει τα πάντα, λάσπη έχει γεμίσει δρόμους και γέφυρες εχουν κυριολεκτικά διαλυθεί από τα νερά

Σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σήμερα σαββάτο 12-09-09 (στην Εύβοια) και τις επόμενες έξι ώρες .

Στην συνέχεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Από news24gr.blogspot.com