Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

7 Νοεμβρίου: Μια Πρόβλεψη (Κράτα τη μπορεί να σου χρειαστεί...)

     Ως γνωστόν η δημοσίευση δημοσκοπήσεων απαγορεύεται. Κι εγώ λοιπόν δε θα σου πω δεδομένα κι αποτελέσματα δημοσκοπήσεων. Βεβαίως και για τη νομιμότητα του πράγματος αλλά και για να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι δεν σε επηρέασα. Θα σου πω όμως τι διαφαίνεται για τούτες τις εκλογές.
     Ως "εργαλείο" πρόβλεψης χρησιμοποιούμε ένα μαθηματικό μοντέλο -πρωτότυπο θα έλεγα - το οποίο λαμβάνει υπόψη του μια ποικιλία από παραμέτρους του εκλογικού σώματος, τις σημαντικότερες από τις οποίες μπορούμε να αναφέρουμε:...

Καταληκτική Εκδήλωση και Τελικό Μήνυμα. Συνάντηση Δέσποινας Σπανούδη με τον συναγωνιστή-σύμβολο παπα-Γιάννη Οικονομίδη

Η κοινωνία υποφέρει στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Γυρίζει με οργή την πλάτη στα κόμματα που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Παρακολουθεί με απογοήτευση την αδυναμία συγκρότησης μιας ισχυρής εναλλακτικής, ενωτικής, προοδευτικής πολιτικής πρότασης από τις δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας.
Το “Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς: Με Αγώνες και Αλληλεγγύη Απέναντι στην Κρίση”, με υποψήφια περιφερειάρχισσα τη Δέσποινα Σπανούδη, είναι μια μοναδική περίπτωση ενωτικού ψηφοδελτίου, που διαμορφώθηκε από “τα κάτω”, με μαζικές, ...

Πολίτες ατο Προσκηνιο

ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΪ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΖΟΥΝ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ


Συνδημότες και  συνδημότισσες.
Οι συνδυασμοί που διεκδικούν το Δήμο Δελφών είναι δύο. Εμείς  και αυτοί. Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» και  οι περιφερόμενες γραβάτες στο Παρασκήνιο.
Το ψηφοδέλτιο μας είναι επώνυμο.
Έχει το όνομα του μορφωμένου άνεργου νέου.
Έχει το όνομα του ευαισθητοποιημένου πολίτη για τη προστασία του ορεινού όγκου, του Κορινθιακού.
Έχει το όνομα του επαγγελματία που στενάζει από τη περαίωση  τη φοροκαταιγίδα.
Έχει το όνομα του χαμηλοσυνταξιούχου, του άνεργου, του κοινωνικού αγωνιστή....

Μήνυμα του Κώστα Κουρκούτη, υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας

Το «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», γέννημα των αγώνων και της ανάγκης για διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση που πλήττει τη χώρα, τη Στερεά και ιδιαίτερα τη Βοιωτία, παίρνει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Περιφέρειας.

Το «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» συνδυασμός ακηδεμόνευτος, από το σημερινό φθαρμένο πολιτικό σύστημα, αποτελεί πρωτόγνωρο εγχείρημα στις περιφερειακές εκλογές της 7ης του Νοέμβρη.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
-γιατί η κρίση που βιώνουμε, είναι κρίση του πολιτικού συστήματος όπου ο δικομματισμός ανακυκλώνει τις πλέον αρνητικές του πλευρές, ενώ τα κόμματα της αριστεράς είναι κι’ αυτά μέρος της κρίσης….
-γιατί η ευθύνη για την ανάταξη του συστήματος επαφίεται στις πρωτοβουλίες των πολιτών.
-γιατί είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός των Παπανδρέου-Σαμαρά, όταν για τα αδιέξοδα ...

Οπου δεν πίπτει λόγος πίπτει …φόβος!

Γράφει ο Καφενόβιος
Oταν η εξουσία εξαντλεί τα αποθέματα πειθούς, που μπορεί να χρησιμοποιήσει τότε επιστρατεύει τον φόβο. Στην υπό χρεοκοπία Ελλάδα ολοένα και λιγότεροι εμφανίζονται διατεθειμένοι να πειστούν πως η πολιτική του Μνημονίου είναι ο μονόδρομος της σωτηρίας.
Ετσι όσο μεγαλώνει η δυσαρέσκεια για τις πολιτικές επιλογές της άγριας, δίχως τέλος λιτότητας, τόσο μεγαλύτερες δόσεις φόβου απαιτούνται για την εξασφάλιση της ακινησίας και της σιωπής της κοινωνίας,
Η κοινωνία μπορεί να μοιάζει σιωπηλή, αλλά η «σιωπή» της «ακούγεται» περισσότερο ως οργή παρά σαν φόβος...Και οι στρακαστρούκες, προσφέρονται προκειμένου να ...