Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Δυναμική η χτεσινή κινητοποίηση των κατοίκων ενάντια στα διόδια στην Τραγάνα

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια που στήθηκαν παράπλευρα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στον κόμβο της Τραγάνας, πραγματοποίησαν χτες το πρωί κάτοικοι, διαμαρτυρόμενοι για την τοποθέτησή τους από την κοινοπραξία Νέα Οδός σε παράδρομο του χωριού με αποτέλεσμα να πληρώνουν χαράτσι 1,75 ευρώ κάθε φορά που θέλουν να μετακινηθούν από το σπίτι τους και για τις δουλειές τους.Ο πλευρικός σταθμός διοδίων που λειτουργεί από την περασμένη Τρίτη, βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στο χωριό (στα πρώτα σπίτια) και με τη ... λειτουργία του έχει δημιουργήσει μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας στην περιοχή, ενώ υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχημάτων για τους κατοίκους και κυρίως τα μικρά παιδιά καθώς κατά μήκος του δρόμου βρίσκεται το νηπιαγωγείο και το σχολείο.
Οι κάτοικοι έκλεισαν το σταθμό, απαιτώντας το οριστικό κλείσιμό του. Zητούν με ανακοίνωσή τους που υπογράφουν ως «Οι κάτοικοι της Τραγάνας» να καταργηθούν άμεσα τα διόδια στον κόμβο Τραγάνας. Να ολοκληρωθούν οι παράπλευροι οδοί που οδηγούν στην Αταλάντη, στη Σκάλα Αταλάντης ακόμη και μέχρι Λαμία. Να σηματοδοτηθούν οι παράπλευροι οδοί και να γίνουν ασφαλείς βόρεια και νότια της Εθνικής Οδού και να συνδέονται με τοπικά δίκτυα. Επειδή το χωριό γειτνιάζει με την Εθνικό Οδό ζητούν να μην υπάρχει στο μέλλον αντίτιμο για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους προερχόμενους από το χωριό κι αυτούς που έχουν κατοικία ή εξοχική κατοικία στο χωριό.
ΠΗΓΗ:Ριζοσπάστης
Από Βοιωτικά

2 σχόλια:

  1. γεια σας

    οι κατοικοι του χωριου ειναι σε ετοιμοτητα

    αν δεν επιλυθει το προβλημα των διοδιων .....

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΙΚΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ στον κομβο ΤΡΑΓΑΝΑΣ..... ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ στα μετωπικα διοδια της ΤΡΑΓΑΝΑΣ απο ολους τους κατοικους της περιοχης απο ΑΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟ , ΑΡΚΙΤΣΑΣ , ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ , ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, ΤΡΑΓΑΝΑΣ, ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ , ΜΑΡΤΙΝΟΥ και εχουν ενημερωθει ολοι οι παραπανω δημοι για δυναμικες κινητοποιησεις ,απαιτουμε να ολοκληρωθουν οι παραπλευροι δρομοι (SR) και η εθνικη οδος και να μπορουμε να μετακινηθουμε μεσω παραπλευρων οδων οι οποιοι δεν θα περνουν μεσα απο τα χωρια σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ προς ΑΘΗΝΑ και προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, αν δεν γινει αυτο θα καταργησουμε εμεις στην πραξη τα διοδια.... πρωτη κινηση θα ειναι εφοσον εχουμε αρνητικη απαντηση απο τον υφυπυργο κο Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ,επ αοριστον καταληψη και περιφραξη αυτων επ αοριστον στα πλευρικα διοδια και 2ωρες καθημερινες καταληψεις των μετωπικων της Τραγανας ....

    αυτα αποφασιστηκαν απο την συντονιστικη επιτροπη αγωνα που δημιουργηθηκε μετα την γενικη λαικη συνελευση στο ΚΑΠΗ ΤΡΑΓΑΝΑΣ και την συγκαλεσε ο προεδρος Τραγανας ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ και παραβρεθηκαν σ αυτη οι βουλευτες Φθιωτιδασς ΠΑΣΟΚ κα ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ , κος Ν. ΤΣΩΝΗΣ , ο κος ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ γραμματεας νομαρχιακης ΚΚΕ, ο δημαρχος Δημου ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ κος Γ. ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟΣ , ο αντιδημαρχος κος Η.ΚΟΛΟΜΤΣΑΣ , οι δημοτικοι συμβουλοι ΑΘ. ΖΕΚΕΝΤΕΣ ,ΧΡ. ΜΟΡΩΝΗΣ, Ι. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ,Κ. ΣΚΟΡΔΑΣ και ολοι οι κατοικοι του χωριου.....

    o προεδρος Τ.Σ. ΤΡΑΓΑΝΑΣ

    ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας.
    Με τα νέα διόδια αυξήθηκε 60% το κόστος να πάμε και να έρθουμε στην Αθήνα.
    Οι ιδιωτικοποιήσεις σε δρόμους που έχουμε πληρώσει εμείς , οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας για να φτιαχτούν από το Ελληνικό κράτος δεν πρέπει να περάσουν.
    Οι διαπλεκόμενοι φοροεισπράκτορες δεν βοηθάνε σε τίποτα τον τόπο μας μόνο τον απομυζούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή