Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση για την προστασία της Γκιώνας με τις κινήσεις πολιτών της Φωκίδας

Την Παρασκευή 29/10, στο πλαίσιο περιοδείας στο νομό Φωκίδας, η υποψήφια περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη, συναντήθηκε στο Λιδωρίκι με μέλη των Ενεργών Πολιτών Λιδωρικίου και της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας. Μαζί της ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Α.Τσιάμης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη κινήσεων πολιτών Σοφία Κλώσσα, Τάσος Αφέντης, Θύμιος Σκαρίμπας, Γιώργος Σκόκας.

Αφού συζήτησαν για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη μεταλλευτική δραστηριότητα ...για πάνω από έξι δεκαετίες, επισκέφθηκαν χώρους παλαιών και υφιστάμενων εκμεταλλεύσεων βωξίτη στην περιοχή βλέποντας από κοντά το αποτέλεσμα της λεηλασίας που συντελείται στο σπάνιο οικοσύστημα της Γκιώνας με δυνητικές δυσμενείς επιπτώσεις, εκτός των άλλων, στους υδάτινους πόρους τη στιγμή που το βουνό τροφοδοτεί τόσο τη λίμνη του Μόρνου όσο και Βοιωτικό Κηφισό.
Η Δ. Σπανούδη σημείωσε ότι ο ορυκτός πλούτος της Φωκίδας αν και δημόσιος, έχει φέρει αμύθητα κέρδη στις μεταλλευτικές εταιρίες που τον εκμεταλλεύονται αλλά έχει καταδικάσει στη φτώχεια και την υπανάπτυξη την τοπική κοινωνία. Τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι τοπικοί άρχοντες, νομάρχες και δήμαρχοι, φανερά ή κρυφά εξυπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια τα συμφέροντα των εταιριών εμποδίζοντας με κάθε τρόπο τη δημιουργία και ανάδειξη άλλων υπαρκτών τοπικών πλεονεκτημάτων και φέρουν ακέραια την ευθύνη για τι δεν προστάτεψαν το περιβάλλον και την κοινωνία.
Τέλος τόνισε ότι το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς παίρνει θέση στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών για την υπεράσπιση της ζωής και του περιβάλλοντος, για μια ανάπτυξη βασισμένη στις κοινωνικές ανάγκες έχοντας υιοθετήσει τα αιτήματα των κινήσεων πολιτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
http://periferiastereas.blogspot.com/2010/10/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου