Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών από 6 χώρες στο 1ο 12/θέσιο Δημοτικό σχολείο Ιτέας στα πλαίσια του προγράμματος Comenius

Στο 1ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολειό Ιτέας πραγματοποιήθηκε από τις 10-15 Μαρτίου 2013 η τρίτη επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius “ Healthy me, healthy you, healthy us”. Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν 19 εκπαιδευτικοί από 6 χώρες και 20 μαθητές από Πολωνία και Τουρκία...


Όπως και στις προηγούμενες επισκέψεις, οι εκπαιδευτικοί από τη Σκωτία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Τουρκία επισκέφτηκαν το σχολείο, παρακολούθησαν την γιορτή υποδοχής, δίδαξαν στις τάξεις και παρακολούθησαν διαλέξεις για εκπαιδευτικά θέματα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην αποκριάτική γιορτή του σχολείου, αλλά και άλλες αποκριάτικες εκδηλώσεις, επισκέφτηκαν το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, το γραφικό Γαλαξίδι και την Άμφισσα καθώς και ένα εργοστάσιο τυποποίησης ελιάς.

Ο Δήμος Δελφών διοργάνωσε γιορτή υποδοχής στο «Κυριακοπούλειο» Πολιτιστικό Κέντρο ενώ κατά την άφιξή τους, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Ακρόπολη καθώς και τη Βουλή των Ελλήνων, όπου ξεναγήθηκαν και συνομίλησαν με τη βουλευτή του Ν. Φωκίδας κα. Μανδρέκα Ασπασία.

Ομολογουμένως οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί και μαθητές έμειναν κατενθουσιασμένοι από την επίσκεψη τους στην Ελλάδα. Μαγεύτηκαν από τα αρχαιολογικά μνημεία, τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, την ελληνική κουζίνα και γενικά από τη φιλοξενία την οποία είχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου