Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για τα νέα διόδια

Η αύξηση των διοδίων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη Βοιωτία

H αύξηση των διοδίων στην Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας και η τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων σε όλους τις εξόδους δημιουργεί μείζον πρόβλημα στους κατοίκους της Βοιωτίας και των όμορων νομών.
Η πραξικοπηματική εγκατάσταση των νέων σταθμών έγινε από την ιδιωτική εταιρεία ΝΕΑ ΟΔΟ, στην οποία έχουν παραχωρηθεί με αποικιακή σύμβαση δημόσιοι δρόμοι που έχουν χρυσοπληρώσει οι πολίτες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κάτοικοι των ήδη υποβαθμισμένων περιοχών μας θα ... επιβαρύνονται με μια ακόμη δαπάνη. Για όσους χρησιμοποιούν την Ε.Ο. πηγαίνοντας στις εργασίες τους, η επιβάρυνση θα είναι δυσβάσταχτη καθώς δεν υπάρχουν παράδρομοι.
Επιπλέον πρόβλημα δημιουργείται στη Βοιωτία αφού λόγω της αύξησης των διοδίων η κίνηση των οχημάτων έχει αυξηθεί δραματικά στους οδικούς άξονες του νομού. Ιδιαίτερα στον άξονα Θήβα- Λιβαδειά -όρια νομού με Φθιώτιδα, οι κίνδυνοι, η ταλαιπωρία και τα προβλήματα στους οικισμούς έχουν πολλαπλασιαστεί σε μια περίοδο που η κυκλοφορία των αγροτικών μηχανημάτων είναι πολύ αυξημένη.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την παραχώρηση των δημόσιων εθνικών δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της ΒΑ Αττικής και της Φθιώτιδας
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και τις Κυβερνήσεις που προηγήθηκαν για την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου του νομού Βοιωτίας. Είναι απαράδεκτο μετά από 4 Κοινοτικά πακέτα στήριξης (3 ΚΠΣ και ΜΟΠ) να μην έχουν βελτιωθεί οι βασικοί άξονες του νομού, να μην υπάρχουν παράδρομοι για την κίνηση των αγροτικών οχημάτων, να μην έχουν κατασκευαστεί παρακαμπτήριοι των οικισμών. Είναι γνωστό ότι και με τα τελευταία πακέτα στήριξης αντί για τους βασικούς οδικούς άξονες του νομού, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση συγκέντρωσε όλους τους πόρους για την εξυπηρέτηση του ομίλου Στασινόπουλου στην Θίσβη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν οι αποικιακές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν οι νέοι σταθμοί διοδίων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κατασκευασθούν άμεσα όλοι οι παράδρομοι και τα αναγκαία έργα υποδομής για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας
11/10/2009
Από Βοιωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου