Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ Ιτέας Κίρρας για τον Καλλικράτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ-ΤΡΙΤΑΙΑΣ
Συμπατριώτες , Συμπατριώτισσες
Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, την Ελλάδα στην οποία η Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Γ.Α.Παπανδρέου δίνει μάχη για την επιβίωση της Χώρας.
Την χρεωκοπημένη Χώρα μας που παρέδωσε η Κυβέρνηση της Ν.Δ.-Καραμανλή πρέπει πάση ...θυσία να πάρει το δρόμο της ανάτασης και ανάπτυξης.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ προσπαθεί να διασώσει την Χώρα αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος. Με ειλικρίνεια με ευθύτητα και σοβαρότητα ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε την σκληρότητα των μέτρων αλλά ταυτόχρονα διατυμπάνισε την ευθύνη απέναντι στο λαό.
Πρόσφατα ψηφίστηκε το σχέδιο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ που διαφοροποιεί και αλλάζει ριζικά την μορφή της Αυτοδιοίκησης. Το υφιστάμενο για πολλά χρόνια διοικητικό σύστημα είναι γνωστό ότι λειτούργησε σαν «βιομηχανία» διαφθοράς, ελλειμμάτων, αυταρχισμού, αλαζονείας και επαγγελματισμού.
Εμείς σαν Τοπική Οργάνωση έγκαιρα και υπεύθυνα, χωρίς έπαρση , φανατισμό ,υπερβολή διατυπώσαμε τις απόψεις μας, προς το συμφέρον του Δήμου Ιτέας και των Δημοτών μας.
Επισημάναμε τις μωροφιλοδοξίες και τις αυτονομήσεις προσώπων που δήθεν εκπροσωπούσαν το ΠΑΣΟΚ. Η προσωπική τους απομόνωση και αυτονόμηση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει απομόνωση και αυτονόμηση της Ιτέας. Στο νέο Δήμο Δελφών με έδρα την Άμφισσα η Ιτιά μας μπορεί και πρέπει να έχει, και να είστε βέβαιοι ότι θα έχει το δικό της ρόλο, αλλά και τη δική της δημιουργική-αναπτυξιακή πορεία.
Είναι θέμα θεσμών αλλά κυρίως προσώπων η επιτυχία της νέας μεταρρύθμισης, προς όφελος του Νέου Δήμου και των Δημοτών. Εμείς μέσα από τις καταστατικές μας διαδικασίες, αλλά και με συντεταγμένη πορεία θα προτείνουμε και θα στηρίξουμε εκείνα τα πρόσωπα, που και θέλουν αλλά κυρίως που μπορούν να συγκροτήσουν μια ομάδα συνεργασίας, αποφασιστικότητας-αποτελεσματικότητας στα πλαίσια του Νέου Δήμου.
Συμπατριώτες , Συμπατριώτισσες,
Σας καλούμε να απομονώσετε όλες αυτές τις φωνές πού με περίσσιο φανατισμό αμφισβητούν και προσπαθούν να λοιδορήσουν θεσμούς και πρόσωπα. Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ο «δημιουργικός» τους δημοτικός ρόλος τελείωσε, και ας αναζητήσουν αλλού ρόλους προκειμένου να επιδείξουν τα προσόντα τους και τις δυνατότητες τους. Δεν μπορούν, και δεν θα καλύψουν με εντεταλμένους «διαμαρτυρόμενους» την πλήρη αποτυχία τους στα πεπραγμένα του Δήμου.
Όψιμα θυμήθηκαν να στηρίξουν δημιουργία Δήμου Ιτέας , όταν είχαν ήδη υπογράψει την ληξιαρχική πράξη θανάτου του Δήμου με το σχέδιο 4 δήμων και έθεταν με την πρόταση Παυλόπουλου την Ιτέα στον Δήμο Άμφισσας. Αυτοί απεμπόλησαν τα συμφέροντα μας τιμώντας μάλιστα το «ευεργέτη» τους υπουργό Παυλόπουλο.
Τελειώνοντας διαβεβαιώνουμε και πάλι ότι είμαστε μαζί σας, για τις επερχόμενες εκλογές και όχι μόνο.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ
Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ιτέας-Κιρρας-Τριταίας

2 σχόλια:

  1. Από τη τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Ιτέας το παρόν κείμενο το υπογράφουν όλα τα μέλη ή μόνο δυο τρία από αυτά; Από ότι γνωρίζω το συντονιστικό όργανο της τοπικής οργάνωσης λειτουργεί διαχρονικά παρανόμως, αφού τα περισσότερα μέλη του έχουν παραιτηθεί και όλες οι ανακοινώσεις βγαίνουν από έναν ή δυο άτομα, χωρίς να το γνωρίζουν τα μέλη και οι φίλοι το κινήματος στην Ιτέας! Αυτή είναι η οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην πόλη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς συγγραφείς της ανακοίνωσης!
    Περιορίστε την αμετροέπεια σας αν θέλετε να πείσετε! Η κοινωνία έχει πετάξει τα κομματικά λάβαρα και εσείς την καλείτε να συνταχθεί κάτω από ένα πρώην ιστορικό και τιμημένο λάβαρο που κατάντησε ως ξεσκονόπανο?? Με εξαιρετική ευαισθησία στις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας θα παρακαλούσα να μην σας ορίζουν τα κομματικά φληναφήματα της Ιπποκράτους ή όποιας οδού είναι το κέντρο των κομματικών γραμμών αν θέλετε να μην βρείτε ΜΟΝΟΝ την ψήφο σας στην κάλπη!
    ΑΡΚΕΤΑ!! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΜΑΣ / ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ??
    ΣΣ: Θεωρώ ότι ο σχολιασμός ήταν αρκετά κόσμιος για να τον δημοσιοποιήσετε. Εκτός αν σας στεναχωρεί!
    ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή