Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

Ο Μπούγας θα εποπτεύσει την αγορά καυσίμων

Το πετρέλαιο έχει πέσει από τα 140 δολάρια κάτω από τα 40 αλλά η τιμή της Βενζίνης και του πετρελαίου μειώθηκε ελάχιστα. Δύο διυλιστήρια και ένα κύκλωμα ολόκληρο υπάρχουν στην Ελλάδα που τα βρίσκουν όλοι μεταξύ τους και η κυβέρνηση παίζει τον ρόλο του κομπάρσου που δήθεν προσπαθεί να τους ελέγξει.
Από δω και μπρος όμως, έχουμε άνθρωπο να πούμε τον πόνο μας, ο Υπουργός του Νομού μας θα πάρει μέτρα για την εποπτεία της αγοράς, αν δεν τα καταφέρει να προσέξει γιατί ο προηγούμενος υπουργός έγινε ρεζίλι, που δεν μπόρεσε, ή δεν τον συνέφερε να ελέγξει την αγορά των καυσίμων.
Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα του Υπουργού...
Τα μέτρα της κυβέρνησης για την εποπτεία της αγοράς καυσίμων επεσήμανε στη Βουλή ο Υφυπ. Ανάπτυξης κ. Ι. Μπούγας
24/02/2009
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2009
Θέμα: Τα μέτρα της κυβέρνησης για την εποπτεία της αγοράς καυσίμων επεσήμανε στη Βουλή ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει τη λειτουργία της αγοράς υγρών καυσίμων υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών ολόκληρης της χώρας, αντιμετωπίζοντας μεθοδικά και αποφασιστικά φαινόμενα καταχρήσεως της αγοράς, νοθείας ή αισχροκέρδειας, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μπούγας, επεσήμανε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έχει υιοθετήσει μία σειρά στοχευμένων μέτρων για την εύρυθμη και διαφανή λειτουργία της αγοράς πετρελαιοειδών, όπως η γνωστοποίηση του εκάστοτε ισχύοντος ανταλλάγματος τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας, η αναγραφή όλων των εκπτώσεων στα τιμολόγια των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και η τιμολόγηση των πωλήσεων καυσίμων των εταιριών διυλίσεως προς ανεξάρτητα πρατήρια με ορθολογικό τρόπο.

Επιπλέον, τόνισε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει προχωρήσει σε ανοιχτό διαγωνισμό, ο οποίος βρίσκεται στη φάση αξιολόγησης των προσφορών, με αντικείμενο τη μελέτη κοστολογικής διερεύνησης της αγοράς πετρελαιοειδών στη χώρα μας, προκειμένου να προσδιοριστεί ακριβώς το κόστος του κάθε σταδίου της εφοδιαστικής αλυσίδας και η συμβολή του στη διαμόρφωση της τελικής τιμής.

Τέλος, ο κ. Μπούγας υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης τυχόν στρεβλώσεων στη λειτουργία της αγοράς καυσίμων, εκσυγχρονίστηκε το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, γίνονται αυξημένοι έλεγχοι από τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), ενεργοποιείται η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρόσφατα επέβαλε πρόστιμα 50 περίπου εκατ. ευρώ σε εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών για εναρμονισμένες πρακτικές στην αγορά καυσίμων.

2 σχόλια:

  1. Μα ποιος ασχολείται με τον Μπούγα; Μόνο οι ψηφοφόροι του που αγωνιούν για κάνα ρουσφετάκι και δε νομίζω το iteanet να έχει πολλούς από δαύτους αναγνώστες. Βάλε τίποτα για τις εκδηλώσεις του τριημέρου που έρχεται σε Άμφισσα, Γαλαξίδι, Αμυγδαλιά ή που αλλού μπορεί να έχει, μιας και στην Ιτιά δεν ασχολείται κανείς σοβαρά με το σπορ του καρναβαλιού. Βάλε και καμμιά πολιτική κουβεντούλα όπως αυτή της περαμένης Πέμπτης για το ΚΚΕ, είχε ψωμί είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βοήθα λίγο για την Αμυγδαλιά τι εκδηλώσεις έχει; Θα κάνει ο Σύλλογος και φέτος καρναβάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή