Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΟΙ Σύλλογοι Γονέων κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για τις συγχωνεύσεις καταργήσεις σχολείων στην Φωκίδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των
1ου και του 2ου Δημοτικών Σχολείων Ιτέας,
3ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας,
Δημοτικού Σχολείου Κίρρας,
Δημοτικού Σχολείου Σερνικακίου
Δημοτικού Σχολείου Αγ. Ευθυμίας
Δημοτικού Σχολείου Χρισσού
Δημοτικού Σχολείου. Γαλαξειδίου
Δημοτικού Σχολείου Δελφών
2ου Γυμνασίου Άμφισσας,

Μαζεύτηκαν σήμερα 16/3/2011, στο Κυριακοπούλειο Ιτέας σε έκτακτη Συνέλευση με θέμα τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων του Δήμου μας και συζήτησαν- αποφάσισαν:
ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ είτε οι τωρινές ή οι μελλοντικές δημιουργούν τα παρακάτω:...

Α. Στα συγχωνευόμενα – συνενωμένα σχολεία:
1. Υποβάθμιση στη διαδικασία της μάθησης γιατί οδηγούν σε τμήματα των 25-30 μαθητών ανά τάξη.
Όταν ένας δάσκαλος έχει 30 παιδιά στην τάξη δε μπορεί να σκύψει ως παιδαγωγός πάνω από το καθένα ξεχωριστά, αφιερώνοντας του το χρόνο που χρειάζεται για να μορφωθεί σωστά.
Όσα περισσότερα παιδιά στοιβάζονται στον ίδιο χώρο τόσο πιο έντονα είναι τα προβλήματα παραβατικότητας και επιθετικής συμπεριφοράς στην τάξη.
2. Τα σημερινά βιβλία του Δημοτικού φτιάχτηκαν για να δουλεύονται από τάξεις των 16 ατόμων σύμφωνα με τους συμβούλους του Υπουργείου Παιδείας.
3. Ενδεικτικά σας γνωρίζουμε ότι λόγω της συνένωσης 1ου και 2ου Δημ. Σχολείων Ιτέας θα χαθούν θέσεις δασκάλων που έχουν οργανική θέση στο σχολείο και κανείς δεν εγγυάται ότι θα αναπληρώνονται από άλλους που είναι απαραίτητοί στη λειτουργία του σχολείου.
Β. Στα σχολεία που καταργούνται:
1. Ερήμωση των χωριών. Τα παιδιά μας είναι η ελπίδα για τη μελλοντική ύπαρξή τους. Όταν κλείνουν σχολεία υπάρχει και μετανάστευση του νέου πληθυσμού.
2. Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που μετακινούνται από τα χωριά τους, σταματούν το σχολείο νωρίτερα.
3. Είναι τρομερά επικίνδυνο παιδιά 5-6 χρονών, ότι προϋποθέσεις και να πληρεί το μεταφορικό όχημα, να μετακινούνται και να κυκλοφορούν μόνα τους χωρίς συνοδό. Δεν είναι δυνατό η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας να εξαρτάται από την ψυχολογική διάθεση του κάθε οδηγού-μεταφορέα.
4. Τα έξοδα μετακίνησης (που μέχρι τώρα πλήρωνε το Υπουργείο μεταφέρονται στο Δήμο) θα βαρύνουν πια όλους τους δημότες.
5. Υπάρχουν σχολεία που τα τελευταία χρόνια κατασκευάστηκαν ή επισκευάστηκαν κοστίζοντας πολλές χιλιάδες ευρώ και τώρα κλείνουν όπως της Λιλαίας ή κινδυνεύουν να κλείσουν μελλοντικά όπως των Δελφών.
Η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν έκλεισε όσα σχολεία θα μπορούσε να κλείσει, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω καταργήσεις και συγχωνεύσεις.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/3/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΗ 2ΩΡΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ (στο κτίριο της Παλιάς Εφορίας Άμφισσας).

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΜΕΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου