Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Σχολή Ορειβασίας χειμερινού βουνού απο τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Άμφισσας

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας
ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ - ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ - ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2010
Η σχολή ορειβασίας χειµερινού βουνού έχει σκοπό να σας δώσει την απαραίτητη γνώση που χρειάζεται κάποιος ώστε να είναι ικανός να κινηθεί µε ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον το χειµώνα. Θα µάθουµε να χρησιμοποιούμε τον ορειβατικό εξοπλισμό και ρουχισμό, µετεωρολογία και προσανατολισμό,ποιοι είναι οι κίνδυνοι στο βουνό και πώς να τους αντιμετωπίζουμε. Από την πλευρά σας προετοιμαστείτε µε καλή φυσική κατάσταση και όρεξη για δράση και περιπέτεια στο βουνό.
Μαζί θα µάθουµε τον τρόπο κίνησης στο δύσκολο χειμερινό βουνό στοχεύοντας ... πάντα ψηλότερα!
Το καλοκαίρι έρχεται και η δοκιμασία της ανάβασης στο Mont BIanc την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, µας περιμένει για να αναμετρηθούμε ...

27-28/2 ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ:
Ανάβαση: απλή ορειβατική ανάβαση στον Γεροντόβραχο.
Μάθηµα: για τις τεχνικές του βηματισμού στο χιόνι µε χρήση µπατόν, πιολέ, (κραμπόν αν επιτρέπουν οι συνθήκες του χιονιού).
Θεωρία: προπόνηση και διατροφή, έννοια του ορισμού φυσική κατάσταση, προσανατολισμός, τακτικές ανάβασης στα βουνό, πρώτες βοήθειες, µεταφορά τραυματία.
Διαµονή: σε καταφύγιο.
28/2 διαµονή στην Άμφισσα.

1-5/3 ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ:
Ανάβαση: στην Αλογόραχη, την Σκούφια και τον Κόρακα.
Μαθήματα: πάνω στις τεχνικές του βηματισμού στο χιόνι µε χρήση µπατόν -πιολέ- κραµπόν, προσανατολισμός για τις τεχνικές πιολέ - κραµπόν, κίνηση σε σχοινοσυντροφιά, ασφάλειες και τρόποι ασφάλισης στο χιόνι, τακτικές ανάβασης στο βουνό.
Θεωρία: προσανατολισμός, µετεωρολία, κίνδυνοι στο βουνό και τακτικές ανάβασης στο βουνό, χιονοστιβάδες, διάσωση και πρώτες βοήθειες, µεταφορά τραυματία, προσανατολισμό.
Διαµονή: σε καταφύγιο.

5/3 δωµονή στην Άµφισσα.


6-7/3 ΓΚΙΩΝΑ:
Ανάβαση: διάσχιση του βουνού, ανάβαση από την χαράδρα της Ρεκκάς στην κορυφή και κατάβαση στην Καλλοσκοπή ή την Συκιά µέσα από το Λαζόρεµα (εναλλακτική λύση: ανάβαση και κατάβαση στα ίδια, για πρακτικούς λόγους).
Διαµονή: σε καταφύγιο, υπνόσακος απαραίτητος.
Οι Φωτογραφίες είναι από Εδώ

1 σχόλιο:

  1. Από ότι ενημερώθηκα από συμπολίτη μας που ήταν στην κοπή της πίτας του συλλόγου, η σχολή αναβλήθηκε λόγω φόρτου εργασιών.

    Παρακαλώ όποιος έχει περισσότερες πληροφορίες ας μας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή