Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις του Ecofin και του Eurogroup

ΚΚΕ: "Πράξη σωτηρίας η απειθαρχία στην Ε.Ε."

"Είναι πρόσχημα ότι η δήθεν έκτακτη ανάγκη της ελληνικής οικονομίας επιβάλει το ξεθεμελίωμα των τελευταίων εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στο εισόδημα, παντού, όπως απαιτούν η κυβέρνηση και η Ε.Ε..", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα μέτρα τις αποφάσεις του Ecofin και του Eurogroup [...]

Όπως σημειώνει ο Περισσός, "τρανή απόδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι τέτοιου είδους μέτρα θέλουν να επιβάλλουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.. Άλλωστε προβλέπονται από τις συνθήκες ... του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας και τα προωθούν εδώ και χρόνια πριν την εκδήλωση της κρίσης".

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ως "ένα ακόμα μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης ότι η επιτυχημένη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας θα αποτρέψει την επιβολή νέων χειρότερων αντιλαϊκών μέτρων. Αντίθετα, η εφαρμογή του ανοίγει το δρόμο στην κλιμάκωση και τη γενίκευση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα".

"Ο λαός δεν δεσμεύεται ούτε από το Μάαστριχτ, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Συνασπισμός, ούτε από τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, ώστε να αποδεχτεί να τον ρίξουν στον Καιάδα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης όπως απαιτούν τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας. Η απειθαρχία στην Ε.Ε. και στην πλουτοκρατία σήμερα αποτελεί για το λαό πράξη σωτηρίας.",


Αλ. Τσίπρας: Κοινή δράση των λαών απέναντι στην κερδοσκοπία των αγορών

Το δρόμο «της κοινής δράσης και της αλληλεγγύης των εργαζομένων της Ευρώπης απέναντι στις άγριες κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών» προκρίνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, επικρίνει την κυβέρνηση για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της στο πεδίο της οικονομίας.

«Έπρεπε να περάσουν τέσσερις μήνες για να κατανοήσουν στην κυβέρνηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αγορές αντιμετωπίζουν τη χώρα μας ως πειραματόζωο. Ελπίζουμε να μη χρειαστούν άλλοι τόσοι μήνες για να κατανοήσουν ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος απ’ αυτόν της εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Ο δρόμος αυτός, δεν είναι ο δρόμος της υποταγής στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών, ούτε στις επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά είναι ο δρόμος της κοινής δράσης και της αλληλεγγύης των εργαζομένων της Ευρώπης, των λαών της Ευρώπης απέναντι στις άγριες κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου