Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αλλαγές στον Καλλικράτη, το Λιδωρίκι έδρα του Δήμου Δωρίδας


ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
Από το 2014 θα τεθεί σε ισχύ το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 25.000 κατοίκων, που προβλέπεται στον «Καλλικράτη», σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, στη Βουλή.
Παράλληλα, ο Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε δύο αλλαγές σε έδρες και συγκεκριμένα: Στο δήμο Βοΐου του νομού Κοζάνης, όπου ορίστηκε η Σιάτιστα αντί για τη Νεάπολη και στο δήμο ... Δωρίδος του νομού Φωκίδας, το Λοιδωρίκι, αντί για το Ευπάλιο.
Σύμφωνα με το Γιάννη Ραγκούση, το υπουργείο προχώρησε στις εν λόγω αλλαγές, κατόπιν ομόφωνων αιτημάτων από τους βουλευτές όλων των κομμάτων των δύο νομών.
Προανήγγειλε δε ότι θα υιοθετηθούν και άλλες τροποποιήσεις στις ονομασίες δήμων και σε περιπτώσεις ιστορικών εδρών.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επι της αρχής μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να έχει ψηφισθεί στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας.
Από Πρέζα ΤιΒι

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ.
    ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ ( ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ) ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ....
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΔΩΡΙΔΑ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΔΩΡΙΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γκρινιαζουν οι Ευπαλιωτες...γιατι?
    μηπως θα χασουν το κοσμο τουσ? που ειναι δεκα λεπτα απο τη Ναύπακτο?
    απο τη παραλία που ειναι πεντε λεπτα?
    που σε εικοσι λεπτα ειναι στη γεφυρα του Ριου?
    ναι ειχε μεγαλυτερο πληθυσμο το Ευπάλιο αλλα τον ειχε γιατι ηταν διπλα στη Ναυπακτο και τη θαλασσα και ειχε καλυτερη οδικη προσβαση...
    Αγνοωντας οτι βρισκονται στην ακρη του νομου!
    -δεκαδες χιλιομετρα και ωρες μακρυα απο τον κυριο ογκο των χωριων που θα επρεπε να εξυπηρετησουν.
    -εδω λογω λιμνης ειχε προβλημα ο υπαρχον Δημος Λιδωρικιου με το οδικο δικτυο σκεφτειτε με το Ευπαλιο!
    -αν απο το Λιδωρικι τραβηξουμε μια νοητη ακτινα 20 χιλιομετρων θα δουμε οτι στην ουσια περικλειει ολο το Δημο Δωριδας! ειναι το γρωστρατηγικο κεντρο της Δωριδας.
    -Αλλωστε φιλοι Ευπαλιωτες ο Καλλικρατης εχει ως ΚΥΡΙΟ σκοπο της αποκεντρωση αλλα και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της περιφερειας..εσεις παραπονο δεν εχετε ΑΦΗΣΤΕ ολοκληρη πρωην επαρχια να μην ερημωσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή