Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Παράθυρο στον κόσμο το βιβλίο για τους κρατούμενους, βιβλία για την Φυλακή Μαλανδρίνου

Μερικοί θεωρούν το βιβλίο έναν καλό «φίλο». Για κάποιους άλλους όμως αποτελεί τη μοναδική τους συντροφιά...

Τη μόνη ευκαιρία για να «ταξιδέψουν» σε μέρη που θα τους φέρουν ευτυχία βοηθώντας τους να ξεχάσουν για λίγο τις καταστάσεις που βιώνουν. Με άλλα λόγια το βιβλίο είναι ένα «παράθυρο στον κόσμο» για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μέσα σε αυτόν...


Αν έχετε λοιπόν βιβλία που τα έχετε διαβάσει ή κάποια που δεν είναι του γούστου σας και «κάθονται» εδώ και χρόνια στη βιβλιοθήκη σας, κάντε τα δώρο! Πολλά καταστήματα φυλακών προσπαθούν να οργανώσουν τις βιβλιοθήκες τους καθώς οι κρατούμενοι φαίνεται να είναι λάτρεις του βιβλίου!

Και αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ανθρωπιά στις μέρες μας έχει χαθεί... η ολοκλήρωση της βιβλιοθήκης στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, έρχεται να τους διαψεύσει. Το κατάστημα είχε απευθύνει έκκληση σε ιδιώτες και Συλλόγους να στείλουν βιβλία για τις κρατούμενες. «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Σε μικρό χρονικό διάστημα συγκεντρώσαμε 8.000 τίτλους βιβλίων!» δήλωσε στον «Α.Τ.» η κοινωνική λειτουργός του συγκεκριμένου καταστήματος κ. Μάρθα Ταβουλαρέα.

Ωστόσο, υπάρχουν σωφρονιστικά ιδρύματα που έχουν ακόμη αυξημένες ανάγκες καθώς οι βιβλιοθήκες τους είναι από ελλιπείς έως ανύπαρκτες. Ο «Α.Τ.» επικοινώνησε με τους αρμόδιους για τη συλλογή βιβλίων σε κάθε κατάστημα και σας παρέχει πληροφορίες που είναι απαραίτητες αν θελήσετε να συνδράμετε στην προσπάθειά τους.

ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ
Η βιβλιοθήκη στο κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου είναι οργανωμένη και μάλιστα βρίσκεται υπό την αιγίδα των ίδιων των κρατουμένων. «Στη βιβλιοθήκη εργάζονται δυο κρατούμενοι που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων του δανεισμού και φροντίζουν τον χώρο και τα βιβλία» επισήμανε η κοινωνική λειτουργός του καταστήματος κ. Μαρία Κωσταρά. Ωστόσο, η βιβλιοθήκη παρουσιάζει ακόμη ελλείψεις σε τίτλους βιβλίων και χρειάζεται τη συνδρομή σας.

Τα βιβλία μπορείτε να τα στείλετε στη διεύθυνση: Γενικό κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου Φωκίδα ΤΚ 33053, υπ' όψιν κοινωνικής Υπηρεσίας.
Κομμάτι άρθρου απο 24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου