Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Eρευνητική γεώτρηση στο δάσος χωρίς άδεια;

Καταγγελία από τους Πολίτες στο προσκήνιο:
Για άλλη μια φορά οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» γινόμαστε μάρτυρες της προκλητικής «αδιαφορίας», τουλάχιστον, με την οποία αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος που θεωρητικά είναι ταγμένοι να υπηρετούν.
Πιο συγκεκριμένα, στις 19/01/2011 εντοπίσαμε στη θέση «Δυπλοπίτες», κοντά στο χωριό Καλοσκοπή του Δήμου Δελφών, και μάλιστα μέσα σε δάσος, συνεργείο που διενεργούσε ερευνητική γεώτρηση για εντοπισμό βωξίτη.
Άμεσα προσπαθήσαμε να συλλέξουμε στοιχεία ως προς το νόμιμο ή παράνομο χαρακτήρα της. Απευθυνθήκαμε στις ...
υπηρεσίες που θεωρήσαμε αρμόδιες. Έτσι, λοιπόν, στις 21/01/2011 καταθέσαμε αίτηση τόσο στο Δασαρχείο Άμφισσας όσο και στη Διεύθυνση Δασών, ζητώντας να μας γνωστοποιήσουν αν έχουν χορηγήσει σχετική άδεια για τη διενέργεια των εργασιών αυτών. Επίσης επισυνάψαμε και φωτογραφικό υλικό για την απόδειξη των ισχυρισμών μας καθώς και δορυφορική φωτογραφία της θέσης από το Google.
Όμως το μόνο που συνέβη ήταν την επόμενη μέρα να μην παρουσιαστούν οι εργάτες στο χώρο της γεώτρησηs και την μεθεπομένη να αποσυρθούν τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.
Παρότι ένα μήνα μετά ρωτήσαμε το λόγο της καθυστέρησης σχετικά με την απάντηση που όφειλαν να δώσουν -μέσα στο πλαίσιο των 30 ημερών- εισπράξαμε την διαβεβαίωση ότι «σύντομα θα δοθεί απάντηση». Όμως έως και σήμερα ακόμα περιμένουμε… και απάντηση δε λάβαμε!!!
Επειδή στο παρελθόν παρόμοιες αιτήσειs και καταγγελίες από άλλες ομάδες ενεργών πολιτών έχουν παραμείνει προκλητικά αναπάντητες μετά και την πάροδο ετών (όπως στη θέση «Μέγα Ημεροτόπι» της Γκιώνας που εκκρεμεί από τις 04/10/2009), επισημαίνουμε ότι οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» δε θα μείνουμε αδιάφοροι και αδρανείς σε πρακτικές παθητικής συγκάλυψης οι οποίες τείνουν, μάλλον, να γίνουν κατεστημένο στο τοπικό γίγνεσθαι.
www.politesstoproskinio.wordpress.com
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου