Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Η κυβερνητική χούντα των τοκογλύφων κάνει επίθεση στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς

Πριν μερικές εβδομάδες πραγματοποιήθηκε στην Φωκίδα η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ενάντια στην κυβερνητική επιλογή  για  καταργήσεις  συγχωνεύσεις και  υποβάθμιση των σχολείων της Φωκίδας και της χώρας.
Η τρόικα έχει δώσει εντολές απολύσεων και οι υπηρέτες των τραπεζιτών σπρώχνουν και την εκπαίδευση στον Καιάδα των περικοπών...
Το ξέρουν ότι η κοινωνία είναι ενάντια τους και γι αυτό το λόγο σχεδιάζουν προσεκτικά και με την βοήθεια των ΜΜΕ και των πληρωμένων γραφίδων τους προσπαθούν να διασπάσουν και να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Επιλέγουν να μειώσουν κατά αρκετές χιλιάδες τους εκπαιδευτικούς με πρώτους τους 10000 αναπληρωτές και στην συνέχεια 8000 μόνιμους που θα φύγουν σε διάστημα 2-3 ετών και προχωρούν στην κατάργηση συγχώνευση και υποβάθμιση χιλιάδων σχολικών μονάδων.
Δεν επιλέγουν να νομοθετήσουν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους γιατί ξέρουν ότι κοινωνία θα ενωθεί με τους εκπαιδευτικούς και θα διεκδικήσει να μην υποβαθμιστεί η παρεχόμενη παιδεία. Δεν επιλέγουν ούτε το καλοκαίρι γιατί ξέρουν ότι την επόμενη χρονιά θα είναι πάλι όλοι ενωμένοι, διαλέγουν την στιγμή των εξετάσεων.
Η κυβέρνηση που έκοψε τους μισθούς των εργαζομένων και δεν μπορούν πια να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να σπουδάσουν σε άλλη πόλη, η κυβέρνηση που  έδωσε φωτοτυπίες αντί για βιβλία στους μαθητές , η κυβέρνηση που κλείνει τα σχολεία στην Φωκίδα και όλη την χώρα γίνεται με την βοήθεια της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ ο προστάτης της παιδείας των μαθητών και των νέων.
Με τον ίδιο τρόπο παραπληροφόρησης οι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε εχθρούς της κοινωνίας επειδή υπερασπίζουν το δημόσιο σχολείο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μονίμων εκπαιδευτικών και στην Φωκίδα που εργάζονται άμισθοι τα απογεύματα στα σχολεία μετά την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας από την κυβέρνηση. Δεν είναι μικρή η αφιλοκερδής προσφορά τους παρά την συνεχή μείωση των μισθών τους.
Αυτοί που νοιάζονται για την παιδεία και την εκπαίδευση επιστρατεύονται προληπτικά σαν εγκληματίες από μια χούντα που μας έχουν επιβάλει οι τραπεζίτες και οι ανεγκέφαλοι συμπολίτες μας που εξακολουθούν να τους ψηφίζουν.
Η κυβέρνηση αυτή θα φύγει το θέμα είναι όμως να φύγει όσο η κοινωνία δεν έχει ακόμα εξαθλιωθεί.
Όλοι γνωρίζουμε αναπληρωτές δάσκαλους και καθηγητές που θα χάσουν την δουλειά τους την επόμενη χρονιά , όλοι γνωρίζουμε τον κατάλογο με τα σχολεία της περιοχής μας που θα υποβαθμιστούν και θα κλείσουν. Πόσοι από μας γνωρίζουμε τους φίλους της κυβέρνησης που κάνουν πλιάτσικο στην δημόσια περιουσία και τους χαρίζονται τράπεζες και επιχειρήσεις κρατώντας για μας μόνο τα χρέη; Η βουλευτής η Μανδρέκα είναι η μόνη που μπορεί να μπει στον κύκλο των γνωριμιών και στα μεγάλα σαλόνια της πολιτικής που προσφέρουν ανταλλάγματα, εμείς εδώ στην Φωκίδα τι θα κερδίσουμε από αυτήν την διάλυση της παιδείας;
Ιτεανετ

Όταν έλεγε ο Σαμαράς τις επιστρατεύσεις χούντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου