Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Eορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άμφισσας με τίτλο «Θεάτρου παιχνίδια».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών των Αποκρεών στην πόλη της Άμφισσας η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων πραγματοποίησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άμφισσας εορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Θεάτρου παιχνίδια».
Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν σχολικές ομάδες της Δ΄ τάξης του ...
δημοτικού, είχε ως θέμα τα αρχαία θεατρικά προσωπεία. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα παρακολούθησαν το ειδικό σχολείο και ακόμη τρία δημοτικά σχολεία της Άμφισσας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με ειδικούς του μουσείου σχετικά με το αρχαίο θέατρο, πραγματοποίησαν έρευνα με τη χρήση ειδικού εκπαιδευτικού φυλλαδίου μέσα στον εκθεσιακό χώρο, γνώρισαν από κοντά μουσικά όργανα που συνόδευαν τις θεατρικές παραστάσεις, μάσκες άλλων χωρών και την αυθεντική μάσκα του « Στοιχειού της Άμφισσας», προσφορά του εικαστικού εργαστηρίου Άμφισσας. Τέλος, στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άμφισσας, οι μαθητές δημιούργησαν τις δικές τους μάσκες με ιδιαίτερη πρωτοτυπία!
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θεάτρου παιχνίδια» θα πραγματοποιείται και κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου Μαρτίου-Μαΐου 2011, κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Ι΄ ΕΠΚΑ:
Τηλ. επικοινωνίας: 2265082313, Ωράριο επικοινωνίας: 08:30-14:30
Υπευθ. Επικοινωνίας: Νάγια Δαλακούρα και Δήμητρα Γαβρίνα

Η Προϊσταμένη της Εφορείας

Αθανασία Ψάλτη
Αρχαιολόγος ΠΕ με Α΄ βαθμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου