Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δηλώσεις Δρακάκη για την διαδικασία επιλογής συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στον Δήμο Δελφών

Δηλώσεις σχετικά με την διαδικασία επιλογής συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης .

Ο Συμπαραστάτης του δημότη πρέπει να διέπεται από Αμεροληψία , Αντικειμενικότητα και Ανεξαρτησία . Συνεπώς πρέπει να λειτουργεί με όρους που θα διασφαλίζουν την έλλειψη εξαρτήσεων καθώς και προσωπικών συμφερόντων στα πλαίσια της αποστολής του . Για να εξασφαλιστεί αυτό όπως τόνισα και στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε οι δημοτικές παρατάξεις να μην περιχαρακωθούν και περιοριστούν σε προτάσεις που προεξοφλούν προεκλογικά γραμμάτια ή υποστήριξη σε ημετέρους πρώην ανθυποψηφίους και διάφορες ...
τέτοιες αδιαφανείς καταστάσεις . Επίσης θα έπρεπε να εμπεδωθεί το αίσθημα στους πολίτες ότι ο συμπαραστάτης δεν είναι υπάλληλος του Δημάρχου ή των αντιδημάρχων παρά ένα πρόσωπο ανεξάρτητο και επιστημονική επάρκεια με πολλές γνώσεις τόσο σε τεχνικό όσο και σε νομικό επίπεδο .
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δεν επιλέγεται από τον Δήμαρχο. Εκλέγεται από το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3. Η ψηφοφορία που διενεργείται στο δημοτικό συμβούλιο είναι μυστική, ώστε να διασφαλιστεί η πραγματική γνώμη των εκλεκτόρων απέναντι στις υποψηφιότητες για τη θέση του Συμπαραστάτη. Ο ίδιος ο Καλλικράτης λοιπόν δημιουργεί εγγυήσεις για να αποτραπεί η "κομματική πειθαρχία" όσον αφορά την επιλογή του προσώπου του Συμπαραστάτη. Ακριβώς, επειδή ο Συμπαραστάτης δεν επιτρέπεται να είναι ένα "αρεστό" πρόσωπο, δηλαδή δεν πρέπει να επιλέγεται με κριτήριο την σχέση του με την Δημοτική Αρχή, αντιθέτως, πρέπει να είναι ένα πρόσωπο απόλυτα ανεξάρτητο από τα πολιτικά "παιχνίδια" γιατί διαφορετικά θα είχαμε ταύτιση ελέγχοντος και ελεγχομένου.
Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο απεδείχθη κατώτερο των περιστάσεων αφού όπως διεφάνει εκ του αποτελέσματος της ψηφοφορίας έγιναν μία από τα ίδια (ο δικός μας και ο δικό σας) δηλαδή επικράτησε η εκ των προτέρων περιχαράκωση και συναλλαγή και δεν κατέστη δυνατή η επιλογή συμπαραστάτη και έτσι ο Δήμος θα στερηθεί των πολύτιμων υπηρεσιών ενός θεσμού από τις υπηρεσίες του οποίου θα είχε μόνον να ωφεληθεί τόσο ο δημότης όσο και η επιχείρηση .


Γεώργιος Δρακάκης
Δημοτικός Σύμβουλος

4 σχόλια:

  1. Αυτη ακριβως την δηλωση μπορουσε καλλιστα να την κανει και ο δημαρχος καταλογιζοντας ευθυνες στην αντιπολιτευση.
    Αλλα αποδεικνυεται για μια ακομη φορα οτι ο αυτοσκοπος σας(συμπολιτευση και αντιπολιτευση) δεν ειναι για το καλο του τοπου,μονο στις κομματικες επιταγες πειθαρχειτε,σε αντιθετη περιπτωση (για το καλο του τοπου,δηλαδη)θα τα ειχατε συμφωνησει απο πριν (μεγαλα παιδια εισαστε)σε εναν κοινης αποδοχης,και η ψηφοφορια θα σφραγιζε πλεον και το τυπικο μερος της διαδικασιας και ολοι θα ειμαστε κερδισμενοι !!!
    ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΦΕΡΕΤΕ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.
    Παρ-αλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τα παράνομα μαγειρέματα του στην διαδικασία της εκλογής, που όταν ξεμπροστιάστηκαν αναγκάστηκε νε τα ανακαλέσει, απέκλεισε ο Δήμαρχος την δυνατότητα συμφωνίας σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ η ευθύνη για την αποτυχία. Η αντιπολιτευση ειχε προτείνει δυο ψηφοφορίες σε διαφορετικές ημέρες, πράγμα που θα επέτρεπε μια τέτοια διαβούλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανώνυμος
    Αν ξερεις κατι για τα παρανομα μαγειρεματα της διαδικασιας ας μας τα αναφερεις,αν και ειναι υποχρεωση του κ. Δρακακη να το κανει.
    Η παραπανω δηλωση του δεν καταμαρτυρει τιποτε ειναι γενικη και αοριστη,ας γινει ποιο συγκεκριμενος.
    Παρ-αλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δήμαρχος είχε μαγειρέψει στο προηγούμενο συμβούλιο παράνομη αλλαγή της διαδικασίας. Μαζεύτηκε με την δήλωση της αντιπολίτευσης ότι θα αποχωρήσει. Επιπλέον με προσχηματικά επιχειρήματα δεν θέλησε να γίνει η μία ψηφοφορία την μία μέρα και η άλλη στο επόμενο συμβούλιο, έτσι ώστε να υπάρξει δυνατότητα διαβούλευσης ανάμεσα στις παρατάξεις για να επιλεγεί ένα κοινής αποδοχής πρόσωπο. Φοβάται ο Δήμαρχος ένα σωστό συμπαραστάτη! Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή