Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ , ΙΤΕΑΣ, ΔΕΛΦΩΝ , ΓΡΑΒΙΑΣ , αν δεν βρεθεί άμεσα δωρεάν στέγη !


Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Σε …¨τελεσίγραφο¨ χρονικού ορίζοντα 4 ημερών καλείται η Αστυνομία Ευπαλίου και η Δημοτική Αρχή να απαντήσουν  αν υπάρχει δημοτικό κτίριο στο Ευπάλιο για δωρεάν στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος , διαφορετικά αυτό θα φύγει !

Το τελεσίγραφο-έγγραφο εστάλλει από την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και σχετικής απόφασης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Εκτός του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου , η εντολή εστάλλει και στα Αστυνομικά Τμήματα Ιτέας , Δελφών και Γραβιάς. Το ίδιο δηλαδή ισχύει και γι αυτά τα Αστυνομικά Τμήματα . Αν δεν βρεθεί δωρεάν στέγη θα κλείσουν.

Στο έγγραφο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο των δραστικών περικοπών που πρέπει να ...
γίνουν για την εξοικονόμηση πόρων , πρέπει να αναζητηθεί κατάλληλος χώρος για την δωρεάν στέγαση των Αστυνομικών Τμημάτων. Διαφορετικά το Τμήμα θα φύγει και θα ενσωματωθεί σε άλλο πλησιέστερο , για την αστυνόμευση της περιοχής.

Εκείνο που πραγματικά όμως ήταν κεραυνός εν αιθρία , είναι το χρονικό περιθώριο που δίνει η Αστυνομική Διεύθυνση για να δοθεί η απάντηση. Μέχρι στις 18 Απριλίου, δηλαδή σε 4 ημέρες, να απαντηθεί πρώτον αν υπάρχει δημοτική δωρεάν στέγη και δεύτερον αν αυτή είναι  κατάλληλη  σε μέγεθος ,  σε προδιαγραφές υγιεινής και χωροταξικά μέσα στο  χώρο ευθύνης που αστυνομεύει το συγκεκριμένο Τμήμα.

Αμέσως, τόσο οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής όσο και ο επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου άρχισαν να αναζητούν εσπευσμένα λύσεις , αφού όπως είναι γνωστό ο Δήμος μέσα στο Ευπάλιο δεν έχει στην ιδιοκτησία του άλλα κτίρια εκτός του Δημαρχείου και του Πνευματικού Κέντρου όπου στεγάζεται και το ΚΕΠ.

Μια πρώτη λύση που εξετάστηκε είναι τα κτίρια των Δημοτικών Σχολείων που έχουν κλείσει στο Μοναστηράκι , στο Καστράκι και στη Μανάγουλη.

Πληροφορίες που δεν διασταυρώθηκαν, αναφέρουν ότι έγινε μια πρώτη έρευνα, όπου διαπιστώθηκε ότι τόσο το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου όσο και αυτό του Μοναστηρακίου πληρούν τις βασικές προδιαγραφές.

Αργά το βράδυ ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης είχε καλέσει σε σύσκεψη στην Ερατεινή συνεργάτες του, όπου θα εξέταζαν το σοβαρό αυτό θέμα , ενώ αύριο Παρασκευή θα το έφερνε εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Να υπενθυμίσουμε εδώ , ότι πριν από δύο περίπου μήνες , το τοπικό Συμβούλιο Ερατεινής , με εισήγηση του Προέδρου του Σταύρου Πολίτη, μπρός στον κίνδυνο να κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα, πήρε απόφαση που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο , να στεγάσει δωρεάν σε κληροδότημά του το Αστυνομικό Τμήμα.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου